تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۱۲ تير ۱۳۹۷
مصباحی‌مقدم:

اقتصادمان پس از انقلاب از عدالت فاصله گرفته

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: ما در توزیع فرصت‌ها و بخصوص توزیع عادلانه ثروت عملکرد بدی داشتیم و متأسفانه اشرافیت مجددا بر جامعه غلبه کرده است و آثار آن در حال نمایان شدن است.
 
رویداد۲۴- حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم طی سخنانی در همایش «اسلام و توسعه اقتصادی از منظر پنج متفکر اسلامی» با اشاره به رویکرد متفکران معاصر جهان اسلام گفت: توسعه در مفهوم اسلامی یک موضوع ذو ابعاد است؛ توسعه بدون علم ممکن نیست. توسعه نیازمند دانش‌بنیان شدن است و اسلام نیز بسیار بر اهمیت علم نافع تأکید دارد و ارزش عالم. چیزی نزدیک به 4000 روایت در ارزش علم و عالم داریم. نکته دیگر رابطه توسعه و عدالت است. برخی معتقدند توسعه در آغاز با عدالت تضاد دارد و در ابتدای دستیابی به توسعه ناگزیریم عدالت را نادیده بگیریم. ولی سرریز توسعه دست یافتن به عدالت خواهد شد ولی تجربه تاریخی چنین چیزی را هم ثابت نمی‌کند.

مصباحی‌مقدم تأکید کرد: باید بدانیم که ترکیب توسعه و عدالت و گذر توسعه از معبر عدالت، راه درست است. بدون این امکان ندارد و باید بشدت ابراز تأسف کنم از اینکه اقتصاد ما پس از پیروزی انقلاب از عدالت بسیار فاصله گرفته است.

این استاد اقتصاد با بیان اینکه «ما در توزیع فرصت‌ها و بخصوص توزیع عادلانه ثروت عملکرد بدی داشتیم»، گفت: متأسفانه اشرافیت مجددا بر جامعه غلبه کرده است و آثار آن در حال نمایان شدن است.  

وی با اشاره به موضوع «توسعه و معنویت» گفت: در مفهوم غربی توسعه، ارتباط توسعه و معنویت وجود ندارد. هرچند آنها هم معنویت دارند، اما نه به شکل دینی. باید دانست که ارتباط توسعه با معنویت و اخلاق در جامعه ضرورت دارد. موضوع دیگری که باید به آن توجه شود این است که اسلام بر توسعه فراگیر تأکید می‌کند که رهبر معظم انقلاب هم به آن توجه دارند. ظرفیت موجود در منابع طبیعی ما که شامل آب، خاک و معادن می‌شود؛ ما در زمینه معادن و انرژی می‌توانیم اقدامات مؤثری انجام دهیم اما متأسفانه تاکنون نتوانسته ایم. اتلاف انرژی در ایران غوغا و دردآور است. پیش‌بینی‌های من این است که با بهره‌گیری صحیح از منابع نفتی و انرژی می‌توانیم طی دو تا سه دهه به توسعه برسیم.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) درباره موانع توسعه گفت: الگوی زیگزاگی که ما در حوزه اقتصاد پیش گرفتیم و گاهی گرایش به راست داشتیم و گاهی به چپ، نبود نگاه توسعه‌محور و بلند، عدم عزم ملی، عدم اقدام جهادی و همگانی و سوءمدیریت از دیگر عواملی است که باید به آن اشاره کرد.

وی در پایان سخنان خود تأکید کرد:  ایران با همین وضعیت آب و خاک، طبق گزارش‌های علمی ظرفیت آب و غذا دادن به 300میلیون نفر جمعیت را دارد.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان