تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۴ آذر ۱۴۰۴

هشدار نارنجی هواشناسی؛ افزایش شدید آلودگی هوا در ۷ کلان‌شهر

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی اعلام کرد به‌دلیل پایداری جو و وارونگی دما، غلظت آلاینده‌ها در چند کلان‌شهر طی روز‌های ۱۵ و ۱۶ آذر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته و کیفیت هوا در برخی مناطق به آستانه خطرناک می‌رسد.

هشدار نارنجی هواشناسی

رویداد۲۴| طبق این هشدار، تهران، کرج، اراک، اصفهان، مشهد، ارومیه و اهواز در روز شنبه و پنج شهر نخست در روز یکشنبه با افزایش شدید آلودگی مواجه خواهند شد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از حاکمیت الگوی پایداری جو و تقویت وارونگی دما خبر داد. براساس این هشدار، افزایش شدید غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا از شنبه تا یکشنبه (۱۵ تا ۱۶ آذر) پیش‌بینی می‌شود.

افزایش شدید غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا طی شنبه (۱۵ آذر) در تهران، کرج، اراک، اصفهان، مشهد، ارومیه و اهواز و همچنین طی یکشنبه (۱۶ آذر) در تهران، کرج، اراک، اصفهان و مشهد پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، افزایش غلظت آلاینده‌ها، افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای تمام گروه‌ها و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک) در مناطق پرتردد و صنعتی شاخص آلودگی به آستانه خطرناک می‌رسد.

تپسل

Advertisement

سازمان هواشناسی به منظور پیشگیری از آسیب‌های احتمالی، مدیریت بهینه در مصرف سوخت‌های فسیلی، کنترل فعالیت‌های صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیر ضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز برای تمام اقشار جامعه. کنترل و پایش مداوم شاخص‌های آلودگی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط به منظور اتخاذ تصمیمات مقتضی برای حفظ سلامت شهروندان را توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما