تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۸
هلال احمر:

برای امدادرسانی سریع در معمولان، نیازمند تامین امنیت هستیم / اقلام امدادی بیشتر از نیاز مردم موجود است

'سعید متانی' معاون لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تشریح خدمات هلال احمر به سیل‌زدگان معمولان در استان لرستان گفت: ۴ سورتی در معمولان انجام و بسته‌های غذایی و زیستی برای هموطنان آسیب دیده از سیل ارسال شده است.
 رویداد۲۴  'سعید متانی' گفت: همچنین حدود ۲۵۰ چادر و ۱۶۰ بسته غذایی پیش از سیل دوم میان سیل‌زدگان توزیع شده است.

معاون لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: ۴ مکان برای اردوگاه اسکان اضطراری طراحی شد که دو مکان مربوط به مدارس، یک مکان مربوط به مسجد و یک مکان دیگر هم مربوط به سوله ورزشی در بخش معمولان بوده است.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تدوین طرح عملیاتی امشب، بنا است روز پنجشنبه ۱۵ فروردین با توجه به نظم و امنیتی که ایجاد خواهد شد تلاش کنیم تا خدمات بیشتری را توسط بالگرد‌ها ارائه کنیم.

البته راه‌های زمینی بسته است و تمامی فعالیت‌ها تاکنون هوایی انجام شده است که امیدواریم همه راه‌ها برای انجام خدمات بهتر باز و هموار شود.

اقلام امدادی بیشتر از نیاز مردم در منطقه موجود است، اما توزیع آن‌ها با توجه به تنش‌های اجتماعی و عدم امنیت کافی به کندی صورت می‌گیرد.

لاریجانی: بهتر است به جای بسته‌های ۲۴ ساعته، بسته‌های یک ماهه به مردم سیلزده داده شود / در تأمین لباس، غذا و چادر مشکل نداریم، اما توزیع منسجم نیست / با توجه به بارش‌های ۲۰ فروردین و اردیبهشت لایروبی رودخانه‌های لرستان باید فوری در دستور کار قرار گیرد

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفرش به لرستان گفت: به مردم خسارات زیادی در زمینه خانه، دام و کشاورزی وارد شده که باید کاری کنیم نگرانی نداشته باشند.

علی لاریجانی در نشست ستاد بحران استان لرستان اظهار کرد: اکنون شرایط مردم لرستان به دلیل سیل اخیر بسیار ویژه است و ارزش دارد مسئولان از جمله معاونان وزرا که اینجا هستند، برنامه‌های ملی خود را چند روز لغو کرده و در استان مستقر شوند.

وی افزود: اولین مسأله استان، راه و ارتباطات است که همچنان در برخی مناطق حل نشده و تا این مسأله برطرف نشود، نمی‌توان آب، برق و گاز را وصل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با سازمان برنامه و بودجه برنامه‌ریزی می‌شود که منابعی در اختیار استاندار‌ها قرار گیرد تا برای هزینه‌های فوری صرف شود.

لاریجانی بیان کرد: لایروبی رودخانه‌ها به خصوص در خرم‎آباد و پلدختر مسأله‌ای جدی است که با توجه به بارش‌های ۲۰ فروردین و اردیبهشت باید فوری در دستور کار قرار گیرد تا آورده‌های سیل در بستر رودخانه دوباره مشکل ایجاد نکند.

وی اضافه کرد: اگر لازم است، از شهرداری‌های دیگر شهر‌های کشور نیرو اعزام شود و باید تقسیم کار صورت گیرد و خدمات هر نهاد و دستگاه مشخص شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید توزیع لباس، غذا و چادر نظم پیدا کند؛ چرا که در تأمین آن‌ها مشکل نداریم، اما توزیع چندان منسجم نیست.

لاریجانی افزود: برخی مثل وزیر خارجه بی‎مغز آمریکا حرفی گستاخانه گفته‌اند که «ببینید چقدر مسئولین استانی در این حادثه ناکارآمد بوده‎اند»؛ در حالی ‎که خودشان چند سال درگیر این واقعه بودند.

وی با اشاره به ضرورت سدسازی، بیان کرد: هم‌اکنون شهرستان خرم‎آباد همچنان درگیر گل و لای است که باید به سرعت تمیز شود تا خاطره بد در ذهن مردم نماند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر شهرداری خرم‎آباد مشکل مالی دارد، اعلام کنند تا شهر را از بهم ریختگی خارج کنیم؛ چرا که اکنون پس از چند روز هنوز شهر تمیز و شرایط عادی نشده است.

لاریجانی اضافه کرد: در مورد بازسازی، به مردم خسارات زیادی در زمینه خانه، دام و کشاورزی وارد شده که باید کاری کنیم نگرانی نداشته باشند و مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید داشتند.

وی گفت: مردم نگران بعد و جبران خسارت نباشند. اگر لازم باشد در مجلس مصوب می‌کنیم امکان مالی برای بنیاد مسکن و سایر بخش‌ها در نظر گرفته شود، چون مردم زندگی خود را از دست داده‎اند و نگران هستند و رهبر انقلاب فرموده‎اند که مردم نباید نگرانی داشته باشند.

لاریجانی ادامه داد: ارائه بسته‌های ۲۴ ساعته به مردم تعداد ترابری را زیاد و کار را سخت می‌کند که بهتر است بسته‌های یک ماهه بدهند.

فرماندار پلدختر: کمک‌های ارسالی به پلدختر ناکافی است / مردم سخت در تنگنا هستند

فرماندار پلدختر اظهار کرد: مردم شهرستان پلدختر در شرایط سختی قرار دارند و نیازمند کمک‌رسانی فوری هستند.

نعمت الله دستیاری تصریح کرد: کمک‌های ارسالی با توجه به حجم و میزان خسارات وارده به پلدختر ناکافی است.

دستیاری بیان کرد: با توجه به طغیان بی‎سابقه رودخانه کشکان و تخریب کلی زیرساخت‌ها و بیشتر خانه‌های مسکونی مردم منطقه سخت در تنگنا هستند.

فرماندار گفت: مردم سیل‎زده و محروم پلدختر در این شرایط سخت به مواد غذایی، چادر، غذا، پتو، لباس گرم و نان و آب بسته بندی شده نیاز دارند.

وی عنوان کرد: راه‌های مواصلاتی منتهی به شهرستان تخریب و آب آشامیدنی، برق و تلفن همراه در این منطقه قطع است.

در همین حال، سردار ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده ناجا در بازدید از شهر پلدختر با بیان اینک ه. حجم و ابعاد فاجعه در منطقه بیش از حد گسترده است، اظهار کرد: مسئولین هم به این موضوع واقف بوده و اذعان دارند.

وی با تاکید بر این که در ابتدای هر اقدامی باید مقداری به تلاش‌ها سرعت ببخشیم و نیاز‌های اولیه را در حجم گسترده‌تری وارد منطقه کنیم، افزود: آب شرب بهداشتی، خوراک، پوشاک و چادر جهت اسکان از جمله این مایحتاج هستند که نیاز‌های اولیه زیستی محسوب می‌شوند و باید هر چه سریع‌تر آن‌ها را توزیع کرد.

سردار سلیمانی با بیان اینک ه. نیروی انتظامی از همان ابتدای امدادرسانی در منطقه حضور داشته است، ادامه داد: از تمامی شهرستان‌ها نیرو‌های کمکی به منطقه اعزام شده و از استان‌های معین نیز چند گردان همراه با امکاناتی مانند بالگرد و تجهیزات لازم آورده شده است.

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اینکه وظیفه ما سه کار اساسی در منطقه است، گفت: در ابتدای هر کاری مکلف به برقراری امنیت به خصوص هم‌اکنون که مردم در شهر حضور دارند؛ هستیم.

وی بیان کرد: برای جلوگیری از تعرض به امدادرسانی‌ها و رسیدن درست کمک‌ها به مردم باید امنیت برقرار شود که این وظیفه ماست.

سلیمانی با بیان اینکه تا به حال نیز موفق بوده‌ایم، ادامه داد: همچنین روان‌سازی تردد‌ها و زمینه سازی برای خدمت امدادرسان‌ها از دیگر وظایف بوده و هم‌اکنون داخل شهر محدودیت و گره‌ای نداریم.

این مقام انتظامی اظهار کرد: کمک به توزیع درست امکانات از دیگر تکلیف‌های نیروی انتظامی است تا جلوی سوءاستفاده‌گر‌ها گرفته شود.

وی گفت: باید کالا‌ها به میزان درست توزیع شوند و برای همین، نیرو‌های ویژه به مناطق تحت مدیریت اعزام شده‌اند.

سلیمانی اضافه کرد: نیروی انتظامی با تمامی ظرفیت، اقتدار و قدرت در منطقه حضور دارد و اجازه بی‌نظمی را نمی‌دهد.

اسکان اضطراری ۲۰ هزار خوزستانی در اردوگاه‌های هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از برپایی ۳۶ اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق سیل‌زده و اسکان بیش از ۲۰ هزار و ۷۰۰ نفر در این اردوگاه‌ها خبر داد.

علی خدادادی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۶ اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق سیل زده شهرستان‌های باوی، شوشتر، اهواز، دزفول، شوش، دشت آزادگان، هویزه، اندیمشک و شادگان برپا شده است.

وی افزود: تاکنون ۲۰ هزار و ۷۸۲ نفر از آسیب دیدگان سیل‌های اخیر در این اردوگاه‌ها اسکان اضطراری شده‌اند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کرد: هفت اردوگاه در شهرستان باوی به تعداد ۲۰۵ دستگاه چادر در مناطق ویس، درآویزه، خاور، چم خزامی، صفاک، شیبان و پل تأسیسات برپا شده است.

خدادادی با اشاره به برپایی جهار اردوگاه در مناطق گوریه، بنه کاظم، یزآب، ابوطیور و یباررحمان از توابع شوشتر به استعداد ۱۵۵ دستگاه چادر گفت: همچنین شش اردوگاه در اهواز، ال‌هایی و حمیدیه به تعداد ۱۰۰ دستگاه چادر و سه آموزشگاه در حمیدیه برپا شده است.

وی با بیان این که پنج اردوگاه در دزفول برپا شده است، بیان کرد: این اردوگاه‌ها در شهرک عدالت، حسینیه ثارالله، میان رود، دانشگاه فرهنگیان و اردوگاه شهید قاضی با ظرفیت ۱۶۱ چادر احداث شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان همچنین از برپایی دو اردوگاه در روستا‌های مگرن و آهودشت شهرستان شوش با ظرفیت ۲۹۲ چادر خبر داد و گفت: پنج اردوگاه نیز در دشت آزادگان در شهر سوسنگرد و روستا‌های جرگه سیدعلی عصاره ۱ و ۲ و حمودی عاصی برپا شده است.

خدادادی ادامه داد: پنج اردوگاه در هویزه با ظرفیت ۱۵۰ چادر، یک اردوگاه در پادگان شهید درویش اندیمشک با ظرفیت ۱۵۰ چادر و یک اردوگاه نیز در کشت و صنعت فارابی شادگان با ظرفیت ۱۰۰ چادر برپا شده است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سیل امروز
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان