تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۲۳ تير ۱۳۹۸
علی ربیعی:

دولت هیچ دخالتی در پرونده نجفی نداشته است/ اقدامات حقوقی لازم برای نفتکش توقیف شده ایرانی را پیگیری می‌کنیم

علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: در موضوع آقای نجفی هم از طرف دولت هیچ گونه اعمال نظر و دخالتی صورت نگرفته است؛ بگذاریم دستگاه عدالت و قضا کار خودش را انجام دهد.
دولت هیچ دخالتی در پرونده نجفی نداشته است/ اقدامات حقوقی لازم برای نفتکش توقیف شده ایرانی را پیگیری می‌کنیم
رویداد۲۴ علی ربیعی در نشست خبری امروز - یکشنبه- با اشاره به آغاز هفته تأمین اجتماعی گفت: از ۲۳ تیرماه بیمه تکمیلی محیط بانان اجرایی شده است و امیدواریم نظام تأمین اجتماعی را به گونه‌ای اجرا کنیم که ریسک زندگی سالمندی کاهش یابد.

ربیعی افزود: لایحه اصلاح نحوه فعالیت صندوق‌های قرض الحسنه را تصویب کردیم تا این صندوق‌ها به درستی کار خود را ادامه دهند. بحث رسیدگی به سیل زدگان را هر دو هفته یکبار داریم دنبال می‌کنیم و یک مصوبه هم در مورد آن داریم و ۳ هزار میلیاد تومان نیز برای جبران آسیب زیرساخت‌های مناطق سیل زده در نظر گرفت شد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در جلسه قبلی دولت بحث مهم دیگر، بررسی لایحه مدیریت تعارض منافع بود، از همه رسانه‌ها می‌خواهم در مورد مدیریت تعارض منافع مطلب بنویسند، ما حتماً باید به سمت اصلاح ساختار‌ها برویم.

ثبات نسبی در بازار ارز بوجود آمده است

ربیعی همچنین درباره نوسانات بازار و شرایط اقتصادی کشور افزود: تحریم‌ها شرایطی را ایجاد کرده که بعضاً اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده است، اما بیشتر نوسانات ارزی و تورم، ناشی از جنگ روانی آمریکا بوده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: تحریم‌های فعلی آمریکا علیه ایران با دوره‌های قبلی آن به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، ناامنی‌های روانی جامعه ما ناشی از جنگ روانی طرف مقابل بوده است.

وی تصریح کرد: امروز علائم خوبی را در اقتصاد کشور می‌بینیم، تورم ماهیانه کاهش پیدا کرده و ثبات نسبی در بازار ارز بوجود آمده است. همه با هم باید به ایجاد فضای آرام و امنیت روانی داخلی کمک کنند تا ثبات در بازار‌ها ایجاد شود.

ربیعی گفت: علاوه بر پایین‌آمدن نرخ تورم، نرخ رشد تولید صنعتی و کشاورزی ما در دو ماه اخیر بهبود پیدا کرده است. ۱۸ ماه سختی داشتیم، ولی ۲۴ ماه رو به بهبودی را خواهیم داشت.

امکان اینکه برخی بخواهند از شرایط تحریم سو استفاده کنند، دیگر وجود ندارد

وی در بخش دیگر از اظهارات خود گفت: درست است که آمریکایی‌ها تجارب تحریم‌های قبلی را داشتند که ما را تحریم کنند، اما ما هم تجارب تحریم دور قبل را در عدم شکل‌گیری باند‌هایی که بخواهند از پول مردم جیب خودشان را پر کنند تدابیر بسیاری اندیشیده شده است.
ربیعی افزود: به خصوص این اتفاقات در حوزه نفت رخ می‌داد و من اطلاعات دقیق دارم که با همکاری‌هایی که بین دستگاه‌های اطلاعاتی امنیتی و وزارت نفت صورت می‌گیرد، قطعاً شرایطی که بتوانند مانند گذشته از تحریم سو استفاده کنند، دیگر به وجود نخواهد آمد و تمام تلاش آقای زنگنه هم در این جهت دنبال می‌شود.

دولت هیچ دخالتی در پرونده نجفی نداشته است / ‬بگذاریم دستگاه قضا کارش را بکند

سخنگوی دولت با اشاره به پرونده قضائی نجفی -شهردار اسبق تهران- و اینکه گفته می‌شود برخی از سوی دولت در روند پرونده دخالت‌هایی دارد، گفت: ما به تفکیک قوا و اینکه دولت در هیچ امر قضائی نباید دخالت کند معتقدیم؛ و در موضوع آقای نجفی هم از طرف دولت هیچ گونه اعمال نظر و دخالتی صورت نگرفته است؛ در اینجا حقوق انسان‌ها مطرح است و باید بگذاریم دستگاه عدالت و قضا کار خودش را انجام دهد.

امنیت آبراه‌های منطقه را کشور‌های منطقه تامین می‌کنند

ربیعی همچنین درباره توقف نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق گفت: اقدامات حقوقی لازم را برای نفتکش توقیف شده ایرانی توسط نیرو‌های نظامی انگلیس را پیگیری می‌کنیم؛ اساساً دادگاه جبل الطارق و اقداماتی که صورت می‌گیرد تحت تاثیر سیاست‌های دولت انگلیس بوده و واقعی نیست و خوشبختانه خود دادگاه نیز اسناد محکمی را نتوانستند به دست بیاورند و خدمه کشتی را آزاد کرده‌اند.

سخنگوی دولت افزود: البته از شواهد امر و مجموعه اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران که به عمل آورده است و همچنین اظهارات اخیرانگلیسی‌ها می‌توان پیش بینی کرد که آن‌ها منصرف خواهند شد، چون مقصد این کشتی جایی نیست که انگلیسی‌ها اعلام کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا نیز دیدگاه و واکنش یکسانی در زمینه توقف این نفتکش، با انگلیسی‌ها ندارد و انگلیسی‌ها در این موضوع تنها مانده اند. آن‌ها اعلام کرده اند می‌خواهند ناو به منطقه بفرستند، اما توصیه ما این است که به جای اعزام ناو، بگذارند امنیت منطقه و آبراه‌های کشتیرانی منطقه توسط کشور‌های منطقه به شکل بهتری تامین شود.

سخنگوی دولت درباره رفتار‌های رئیس جمهوری آمریکا در قبال ایران بیان کرد: ترامپ امروز از ۱۲ شرط خود برای مذاکره با ایران عدول کرده است، و فقط بیان می‌کند «ایران نباید سلاح کشتار جمعی تولید کند» که ما نیز این موضوع را بار‌ها عنوان کرده‌ایم که تولید، نگهداری و استفاده از این سلاح‌ها از نظر جمهوری اسلامی ایران محکوم است؛ علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز پیش‌تر پاسخ داده بود که آن‌ها با این مواردی که می‌گویند به دنبال بهانه جویی هستند.
 
اصلاح ساختار بودجه برای بهبود معیشت مردم است

ربیعی همچنین درباره اهداف اصلی اصلاح ساختار بودجه کشور گفت: اصلاح ساختار بودجه یک هدف اولیه و اهداف فوری و دراز مدت دارد؛ هدف فوری آن است که اقتصاد کشور را از نوسانات قیمت نفت دور نگه داریم و، اما هدف درازمدت آن برای آینده ایران و ثبات اقتصاد ایران است.
سخنگوی دولت افزود: ما برای برخی از تصمیم گیری مهم به اصلاحات نیاز داریم، همواره یکی از مشکلات ما در تصمیمات مهم عدم اجماع بوده است، اما اکنون وقتی یک اجماع در تمام ارکان، در سران سه قوه مطرح می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز آنرا تأیید می‌کنند به ما کمک می‌کند آن اجماع در تصمیم گیری را دنبال کنیم.

ربیعی تاکید کرد: اصلاح ساختار بودجه به نفع مردم و در جهت بهبود معیشت مردم به ویژه برای دهک‌های پایین جامعه و روان سازی اقتصاد کشور و رهانیدن اقتصاد از نوسانات (اقتصادی) خواهد بود.

سخنگوی دولت بیان کرد: منظور از اصلاح ساختار بودجه، تنگ‌تر کردن بودجه نیست، یک زمان این مفهوم برای اقتصاد مقاومتی نیز مطرح بود، اما مفهوم اقتصاد مقاومتی افزایش تاب آوری اقتصادی است.

تشکیل بخش بازرگانی در وزارت صمت

وی درمورد تشکیل بخش بازرگانی در وزارت صمت گفت: اختیارات حوزه بازرگانی وزارت صمت و همچنین اختیارات بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تفویض شد، در حقیقت هماهنگی بالایی میان وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صمت ایجاد شده است.

سخنگوی دولت در زمینه تأمین کالا‌های مورد نیاز مردم افزود: مهمترین مساله، خرید به موقع، توزیع و نظارت بر قیمت‌ها است و قطعاً با این تصمیم وضعیت بهتری نسبت به گذشته خواهیم داشت؛ نتیجه اولیه این تصمیم این است که با هماهنگی‌های صورت گرفته نسبت موجودی برخی اقلام و کالا‌ها در انبار‌های ما، ۵۰ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال گذشته است. زیر به موقع خریداری کردیم و اکنون در انبار‌ها موجود است.
ربیعی اظهار داشت: معمولاً در زمان سفارش و خرید کالا‌ها و تخصیص ارز قبلاً با مشکلاتی رو به رو بودیم، با هماهنگی دو وزارتخانه و رئیس کل بانک مرکزی که سه ضلع این تصمیم (تشکیل بخش بازرگانی در وزارت صمت) تخصیص ارز، خرید به موقع انجام می‌شود و همچنین با نظارت بر قیمت‌ها به سمت کنترل بیشتر بازار حرکت خواهیم کرد.

سریال را در حد یک سریال بررسی کنیم

ربیعی در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت فریبا عادلخواه که گفته می‌شود تبعه ایران و فرانسه است گفت: اطلاعی در این زمینه ندارم، خبر را شنیدم و نمی‌دانم چه کسی و به چه دلیلی وی را بازداشت کرده است.

وی درباره سریال گاندو و تبادل «جیسون رضائیان» و ارتباط آن با ساخت این سریال گفت: قصد ورود به این موضوع را ندارم. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری هم در این باره موضع گرفتند. یک سریال را در حد یک سریال باید بررسی کرد.

سخنگوی دولت درباره اینکه آیا فکر نمی‌کنید برای ساخت یکسری برنامه‌ها و مستند‌هایی که محتوای سیاسی و امنیتی دارد نهادی بالادستی به محتوای آن‌ها نظارت کنند که مانند سریال‌هایی، چون گاندو حواشی نداشته باشید، گفت: ژانر‌هایی که اطلاعاتی است معمولاً علیه یک کشور خارجی است، اما اگر خیلی این ژانر‌ها عمیق می‌شود یک گروه در داخل هستند که علیه ناسالم‌ها کار می‌کنند، ولی کل سیستم را سالم نشان می‌دهند و همیشه این وجود دارد.

وی ادامه داد: البته مسائلی که به امنیت ملی مربوط است باید درباره آن‌ها خوانشی صورت بگیرد.

ربیعی ادامه داد: یک بار آقای روستایی و ساداتیان را دیدم که ناراحت بودند فیلمشان را به خاطر تعبیری که از زحمت‌کشان نیروی انتظامی داشتند باید تغییر دهند. امیدوارم همه ملاحظات منافع ملی را داشته باشند.

سخنگوی دولت گفت: اما این را بگویم زمانی که بحث زندانیان در مکاتبات برجام مطرح می‌شود، اصلاً رضائیان دستگیر نشده بود.
 
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اکثر شهرک‌های صنعتی مشکل زیرساخت آب و برق دارند که مانع از سرمایه گذاری می‌شود و دولت برای آن‌ها چه برنامه‌ای دارد، گفت: ما از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده همانگونه که به شهرداری‌ها کمک می‌کنیم بخشی از آن را به شهرک‌های صنعتی اختصاص می‌دهیم تا آن‌ها رونق داشته باشند و به رونق تولید کمک کنیم. در لایحه مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس مطرح است، در آنجا سهمی برای شهرک‌های صنعتی که فعالیت‌های اقتصادی انجام می‌دهند پیش بینی کردیم.

وی ادامه داد: اغلب شهرک‌های صنعتی از زیرساخت‌های خوبی برخوردار هستند. در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه شهرک‌های صنعتی قابل توجه بوده است. اگر جایی به طور مشخص است که نیاز به ساختار بیشتر دارد بگویید که پیگیری کنم. ارزشی که شهرک صنعتی دارد فقط به قیمت خود زمین نیست بلکه به زیرساخت‌های آن هم هست.
 
سامانه‌های دریافت مالیات و رفاه ایرانیان

ربیعی گفت: باید افرادی که درآمد‌های کمی دارند را شناسایی و برای زندگی آن‌ها برنامه ریزی کنیم. در این زمینه یک ضعف و کاستی ۶۰ تا ۷۰ ساله داریم که در دولت‌های مختلف هم نتوانستیم آن را ساماندهی کنیم. یکی از سامانه‌های مهم، سامانه دریافت مالیات و دیگری سامانه رفاه ایرانیان است که اگر ساماندهی شوند می‌توانیم برنامه‌ریزی‌های خود را هم برای اخذ مالیات و هم برای ارائه خدمات به دهک‌های پایین جامعه تقویت کنیم.

سخنگوی دولت اظهار داشت: سامانه دریافت مالیات از مدت‌ها قبل آغاز به کار کرده و با پیگیری‌هایی که در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است بیش از ۹۰ درصد تکمیل شده است، البته برخی از دستگاه‌ها الزام قانونی و حقوقی نداشتند که با این سامانه همکاری کنند که الزامات آن فراهم شد. اکنون کلیه دستگاه‌ها موظف به همکاری شده اند، و مشکلات ارائه اطلاعات لازم رفع شده است.

وی افزود: به زودی سامانه مالیاتی کشور یکپارچه خواهد شد و تمام اطلاعات مورد نیاز در سراسر کشور که به بهبود نظام مالیاتی کمک می‌کند و باعث می‌شود هم به کسی اجحاف نشود و هم کسی فرار مالیاتی نداشته باشد.

ربیعی گفت: لایحه «مالیات بر درآمد فعالیت‌های اختلال زا» در دستور کار داریم، پیش‌نویس این لایحه در هفته جاری از کمیسیون اقتصادی دولت به هیأت دولت ارسال می‌شود و سعی می‌شود با اهرم مالیات و گرایش به این فعالیت‌ها به حداقل برسد.

سخنگوی دولت بیان کرد: حرکت پول‌های سرگردان که نتیجه سالیان افزایش نقدینگی بوده است می‌تواند بخشی از اقتصاد کشور را دچار مشکل کند.
 
این لایحه می‌تواند مانع اینگونه فعالیت‌ها شود و حرکت پول در اقتصاد و بازار را منطقی کند که به نفع همه است. این لایحه در هفته‌های آینده در دستور کار دولت قرار می‌گیرد.


منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان