تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

آیا واکسن‌های کرونا کارآمد بوده‌اند؟

مقامات رسمی انگلیس اعلام کرده‌اند که حدود ۴۰ درصد کسانی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ به بیمارستان مراجعه می‌کنند، واکسینه شده‌اند و حدود ۱۵ درصد کسانی که در بیمارستان بستری می‌شوند نیز هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند.

آیا واکسن‌های کرونا کارآمد بوده‌اند؟

رویداد۲۴ مقامات رسمی انگلیس اعلام کرده‌اند که حدود ۴۰ درصد کسانی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ به بیمارستان مراجعه می‌کنند، واکسینه شده‌اند و حدود ۱۵ درصد کسانی که در بیمارستان بستری می‌شوند نیز هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند. اکنون این پرسش پیش می‌آید که آیا واکسن‌ها کارآمد بوده‌اند؟ متخصصین هنوز پاسخ این پرسش را با بله می‌دهند و عنوان می‌دارند که عوامل متعددی در توضیح تعداد زیاد مبتلایان واکسینه شده نقش دارند.

در واقع واکسن‌ها کارآمدی بالایی داشته‌اند، ولی با این حال کارآمدی ۱۰۰ درصدی ندارند. حتی واکسن‌های آنفلوآنزا نیز کارآمدی ۱۰۰ درصدی ندارند. با این حال واکسن آنفلوآنزا سالانه جان انسان‌های زیادی را نجات می‌دهد.

درست است که در کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا که درصد زیادی از افراد جامعه واکسینه شده‌اند نیز تعداد مبتلایان رو به افزایش است، ولی تعداد بستری شده‌ها و تعداد مرگ و میر قابل مقایسه با پیک‌های قبلی که در آن‌ها تعداد افراد واکسینه شده کمتر بود نیست. در انگلیس در پیک‌های قبلی که به اندازه‌ی این روزها مبتلای جدید شناسایی می‌شد، حدود ۳،۸۰۰ نفر در بیمارستان بستری می‌شدند، ولی با وجود واکسن، این تعداد به ۷۰۰ مورد رسیده است که نشان دهنده‌ی عملکرد واکسن است.


بیشتربخوانید: ایمنی واکسن کرونا تا چند وقت ماندگار است؟


داده‌های وزارت بهداشت انگلیس نشان داده است که واکسن‌های تزریق شده در انگلیس حدود ۷۹ درصد از بروز علائم ابتلا به کرونا جلوگیری کرده‌اند و حدود ۹۶ درصد از بستری شدن افراد جلوگیری کرده‌اند. از آنجا که تعداد مرگ و میرها در انگلیس به شدت کاهش پیدا کرده است، داده‌ها برای نرخ مرگ و میر واکسینه شده‌ها کامل نیست، ولی وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرده است که واکسن فایزر بین ۹۵ تا ۹۹ درصد از مرگ و میر جلوگیری کرده است و واکسن استرازنکا نیز بین ۷۵ تا ۹۹ درصد از مرگ و میر جلوگیری کرده است.

داده‌های مربوط به نرخ ابتلای کسانی که واکسینه شده‌اند، نیاز به بازبینی‌های مجدد و دقیق دارد؛ ولی محققین پیش‌بینی می‌کنند که افراد چاق، قشر فقیر جامعه و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، با احتمال بیشتری پس از واکسینه شدن مجدداً به کرونا مبتلا می‌شوند. با این حال داده‌های اولیه نشان می‌دهد که برای واکسینه شده‌ها علائم ابتلا به کرونا کمتر است و برای مدت کوتاه‌تری نیز باقی می‌ماند.ر

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: واکسن کرونا
نظرات شما
نظرسنجی
پیش‌بینی شما از آینده قیمت دلار چیست؟
پیشخوان