تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۴ نظر

جامعه پزشکی در تجمع اعضایش هدف خشونت فیزیکی و لفظی قرار گرفت/ پاسخگوی توهین به صنف پزشکان باشید!

اعتماد نوشت: قرار نبود تجمع اعضای جامعه پزشکی به شکل خیابانی برگزار شود بلکه پزشکان می‌خواستند روز چهارشنبه در داخل ساختمان این سازمان صنفی تجمع برگزار کنند، اما اقداماتی از سوی مسوولان سازمان نظام پزشکی کشور سبب‌ساز غائله‌ای تلخ و فاجعه‌ای تاسفبار شد.

جامعه پزشکی در تجمع اعضایش هدف خشونت فیزیکی و لفظی قرار گرفت/ پاسخگوی توهین به صنف پزشکان باشید!
رویداد۲۴ به دنبال برخورد شدید فیزیکی و لفظی لباس شخصی‌ها و نیروی انتظامی با پزشکان و دستگیری شماری از اعضای جامعه پزشکی در تجمع روز چهارشنبه مقابل ساختمان سازمان نظام پزشکی (خیابان امیرآباد- خیابان شانزدهم) قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ از سمت خود استعفا داد.

به گزاش اعتماد، محمد رازی با صدور اطلاعیه‌ای در فضای مجازی و ساعاتی بعد از غائله‌ای که ظهر دیروز به دنبال ضرب و شتم شماری از پزشکان توسط لباس شخصی‌ها، تیراندازی و پرتاب گاز اشک‌آور در جمع پزشکان و دستگیری شماری از پزشکان حاضر در تجمع اعتراضی در خیابان امیرآباد تهران شکل گرفت، رخداد تاسفبار پیش از ظهر ۴ آبان را «تعدی به سازمان نظام پزشکی» خواند و استعفای خود را به اعضای جامعه پزشکی کشور اعلام کرد.

در متن اطلاعیه رییس انجمن ارتوپدی آمده است: «امروز برای حضور در سازمان نظام پزشکی و کمک به برگزاری بی‌حاشیه‌تر تجمع پزشکان عزیز راهی خانه پزشکان شدم. با ده‌ها موتورسوار و مسوولان امنیتی مواجه شدم و شاهد صحنه‌های تلخ و از یاد نرفتنی با خانم‌های پزشک بودم و هنگامی که درخواست کردم یکی از خانم‌های پزشک را که به روی زمین کشیده می‌شد به درون سازمان راهنمایی کنند، یکی از فرماندهان نیروها، بنده را نیز هل داد. در سال ۵۷ چه می‌خواستیم و چه شد. بنده در این پیام ضمن عذرخواهی از جامعه پزشکی خدمتگزار و آحاد جامعه نیازمند سلامت، از این نظر که نتوانستم در دوران عضویت هیات‌مدیره نظام پزشکی تهران، کاری در خور شأن مردم شریف انجام دهم، استعفای خود را اعلام می‌نمایم.»

به دنبال انتشار این اطلاعیه، رازی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا هم در توضیح رسمی بابت استعفای خود از سمت قائم‌مقامی این سازمان، گفت: «دلیل این موضوع عدم احترام به جامعه پزشکی و هتک حرمت به پزشکانی بود که قصد برگزاری تجمعی مسالمت‌آمیز در این سازمان را داشتند. دلیل دیگر این استعفا، تعدی به خانه پزشکان و امنیتی کردن فضای اطرف سازمان نظام پزشکی و دانشگاه بود. نه‌تن‌ها اجازه برگزاری تجمع را ندادند بلکه در‌های سازمان نظام پزشکی را بسته و اجازه ورود به پزشکان را هم ندادند. در زمان اعتراض بنده به برخورد توهین‌آمیز با یکی از پزشکان حاضر و درخواست از آن‌ها برای رها کردن ایشان، به من هم بی‌احترامی شد. دامنه این بی‌احترامی‌ها به دکتر علویان رییس نظام پزشکی تهران بزرگ هم رسید و زمانی که ایشان در حال صحبت کردن و دعوت به آرامش بود به ایشان هم اسائه ادب شد.»

طبق اطلاعاتی که خبرنگار «اعتماد» از منابع آگاه در سازمان نظام پزشکی کسب کرده، قرار نبود تجمع اعضای جامعه پزشکی به شکل خیابانی برگزار شود بلکه پزشکان می‌خواستند روز چهارشنبه در داخل ساختمان این سازمان صنفی و در همراهی با مردم، نشستی برای گفتگو و طرح مسائل روز کشور و دغدغه‌های مردم معترض به رخداد‌های اخیر و به خصوص ضرورت حفظ امنیت کادر درمان مراکز درمانی و ممنوعیت استفاده غیردرمانی از تجهیزاتی همچون آمبولانس‌ها، توقف برخورد امنیتی با مجروحان حوادث اخیر و ضرورت محرمانگی اسرار بیماران برگزار کنند، اما اقداماتی از سوی مسوولان سازمان نظام پزشکی کشور سبب‌ساز غائله‌ای تلخ و فاجعه‌ای تاسفبار شد.

یکی از اعضای سابق شورای عالی نظام پزشکی کشور که حاضر به ذکر نام خود در این گزارش نیست، در گفتگو با «اعتماد» در توضیح رخداد‌های پیش از ظهر چهارشنبه ۴ آبان ماه، ضمن آنکه ضرب و شتم پزشکان معترض توسط لباس شخصی و توهین و بی‌احترامی‌های رکیک نسبت به صنف فرهیخته کشور را در چهار دهه گذشته بی‌سابقه خواند و تصاویری که در خیابان شانزدهم خیابان امیرآباد تهران شاهد بود را صحنه‌هایی «شرم‌آور» از رفتار لباس شخصی‌هایی عنوان کرد که حتی آداب حرف زدن با پزشکان را بلد نبودند، مسوولیت رخداد‌های روز چهارشنبه را متوجه ریاست کل سازمان نظام پزشکی کشور دانست و به «اعتماد» گفت: «پزشکان افراد آشوب‌طلب و تخریب‌گری نیستند. آن‌ها صرفا قصد داشتند با این تجمع در داخل سازمان، از رفتار رییس کل سازمان و اظهاراتی که طی روز‌های گذشته داشت و مردم معترض را آشوبگر و اغتشاشگر و تجزیه‌طلب خوانده بود انتقاد کنند.

در ۴ دهه گذشته سابقه نداشت که با درخواست برگزاری تجمع جامعه پزشکی هم مخالفتی شده باشد، اما در کمال ناباوری، در ساعات پایانی سوم آبان، سازمان نظام پزشکی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این سازمان در روز چهارشنبه تعطیل است. سازمانی که باید حامی و همراه پزشکان باشد به نیروی مقابله با پزشکان تبدیل شده بود به این نحو که پزشکانی که به محل سازمان مراجعه کردند و قصد ورود به داخل سازمان داشتند با در‌های بسته سازمان مواجه شدند و مشاهده کردند که سازمان پزشکی کشور که یک نهاد صنفی است به تصرف لباس شخصی‌ها درآمده است.»

علاوه بر اطلاعیه ناگهانی سازمان نظام پزشکی با مضمون تعطیلی اداری این سازمان صنفی در روز چهارشنبه که مورد اشاره این عضو جامعه پزشکی قرار گرفته، سازمان نظام پزشکی یک اطلاعیه دیگر هم در روز‌های گذشته داشت و خطاب به اعضای جامعه پزشکی کور اعلام کرده بود: «باتوجه به برخی شایعات و شبهات منتشره به استحضار می‌رساند توسط هیچ نهاد رسمی تاکنون مجوزی درخصوص تجمع در سازمان‌های نظام پزشکی سراسر کشور صادر نشده است.


بیشتر بخوانید: دو استعفا در نظام پزشکی تهران پس از تجمع امروز


این عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی کشور در توضیح مشاهدات خود از رخداد‌های روز چهارشنبه، به «اعتماد» گفت: «خیابان شانزدهم و تمام دسترسی‌های خودرویی به این خیابان توسط نیروی انتظامی و ماموران امنیتی مسدود شده بود و هر کدام از همکاران که خود را به سازمان رساند با برخورد خشونت‌آمیز لباس شخصی‌ها مواجه شد.»

به گفته این عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی، در رخداد تلخ پیش از ظهر چهارشنبه، حدود ۲۰ نفر از پزشکان دستگیر و به کلانتری خیابان نیلوفر منتقل شدند و تعداد مجروحان بر اثر شلیک تفنگ‌های ساچمه‌ای یا ضرب و شتم توسط لباس شخصی‌ها هم نامعلوم است.

این عضو جامعه پزشکی کشور در واکنش به استعفای دکتر رازی که در حمایت از اعضای جامعه پزشکی و درقبال بی‌احترامی گسترده لباس شخصی‌ها به صنف فرهیخته کشور صورت گرفت، گفت: «ایشان از چهره‌های خوشنام صنفی و علمی جامعه پزشکی و رییس انجمن علمی ارتوپدی است و امیدوارم بعد از این استعفا تحت فشار‌های امنیتی قرار نگیرد، ولی استعفای ایشان قابل تقدیر است، چون سازمانی که حتی قدرت دفاع از حقوق همکاران خود را ندارد جای ماندن نیست.»

البته علاوه بر دکتر رازی، رییس نظام پزشکی تهران بزرگ هم واکنشی درقبال درخواست اعضای جامعه پزشکی برای برگزاری یک حضور تجمع‌آمیز به نشانه همراهی با مردم داشت.

در ساعات پایانی روز سوم آبان، سید موید علویان؛ رییس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و معاون وزارت بهداشت در دولت نهم که از چهره‌های وابسته به جناح اصولگرایان به شمار می‌رود و طی سال‌های گذشته هم از مسائل سیاسی فاصله گرفته و به تحقیق و پژوهش مرتبط با رشته تخصصی خود مشغول بوده، خواستار لغو این گردهمایی شده و با صدور اطلاعیه‌ای خطاب به همکاران خود و تمام اعضای جامعه پزشکی کشور نوشته بود: «فرهیختگان سپیدجامه که در همه عرصه‌های خدمت به مردم کشور خود پیشقراول بوده و هستید؛ با توجه به شرایط کشور و با توجه به درخواست برخی از همکاران برای گردهمایی در روز چهارم آبان ماه در نظام پزشکی تهران بزرگ، موضوع را با همکارانم در هیات‌مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ مطرح کردم. همه ما به اصول اخلاق پزشکی ازجمله تلاش حداکثری برای حفظ جان مردم و رعایت رازداری به عنوان یکی از حقوق اساسی بیماران خود معتقدیم و بر این باوریم که حفاظت از سلامت جامعه وظیفه بنیادین ما در تمام حرفه‌های گروه پزشکی و تیم سلامت است. نظام پزشکی خانه شما عزیزان است و اینجانب به دیدگاه‌های مختلف احترام می‌گذارم، ولی در شرایط حاضر امکان فراهم کردن فضای فیزیکی متناسب برای درخواست‌کنندگان وجود ندارد؛ بنابراین ضمن تاکید بر اهمیت ارزش‌های مشترک حرفه‌مندان پزشکی که همگی بر حفظ آن‌ها هم‌قسم هستیم، اینجانب به عنوان رییس هیات‌مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ از همکارانی که دعوت به گردهمایی نموده‌اند درخواست می‌نمایم آن را لغو نمایند تا در شرایطی بهتر و مناسب‌تر بتوانیم گفتگو در فضایی عاری از هرگونه خشونت و همراه با بردباری را تجربه کنیم. حفظ سلامت همکاران برایم در اولویت و حائز اهمیت است. اینجانب استدعا دارم با درک شرایط حاضر و برای حفظ یکدستی و تمامیت جامعه پزشکی؛ خدمت به همه مصدومان، پذیرش آن‌ها با نگاهی حرفه‌ای و حفاظت از حقوق آن‌ها را سرلوحه قرار دهیم تا بتوانیم مسیری را که با همراهی شما در یک سال اخیر برای صیانت از حقوق جامعه پزشکی و تقویت اخلاق حرفه‌ای آغاز کرده‌ایم، ادامه دهیم. امید است سلامت روانی، جسمانی و اجتماعی ایران عزیز موردتوجه همه متولیان امر قرار گیرد.»

عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی کشور در قیاس دو رویکرد سید موید علویان؛ رییس نظام پزشکی تهران بزرگ و محمد رییس‌زاده؛ رییس کل نظام پزشکی کشور درقبال درخواست تجمع جامعه پزشکی به «اعتماد» می‌گوید: «علویان چهره‌ای است که طی سال‌های گذشته به حوزه علمی روی آورده، اما از نظر من، با وجود اعتقادات سیاسی خود، حریت‌ها و آزادگی‌هایی دارد و به نظر می‌رسد مضمون درخواستش از همکاران برای خودداری از برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز را هم باید در همین راستا ارزیابی کرد که ادبیاتی متفاوت از ادبیات اصولگرایی دارد درحالی که ریاست کل سازمان حتی همین واکنش را هم نداشت در حالی که می‌توانست فضای تجمع را مدبرانه طوری مدیریت کند که این‌طور به ساحت پزشکان کشور اساعه ادب نشود آن‌هم توسط لباس شخصی‌هایی که معلوم نبود از چه فرهنگ و منشی هستند. اگر ریاست کل سازمان به جای فرار از مسوولیت خود، به خواسته پزشکان برای تجمع آرام در یکی از سالن‌های سازمان احترام می‌گذاشت، هیچ شعار هنجارشکنانه‌ای هم مطرح نمی‌شد و شاهد این رفتار‌های تاسفبار در واکنش به اعتراضات پزشکان کشور نبودیم. پزشکانی که دیروز مورد خشونت و ضرب و شتم قرار گرفتند، فقط می‌خواستند حرف خود را بیان کنند، ولی شاهد بودم که ساختمان سازمان نظام پزشکی دراختیار نیرو‌های مقابله با پزشکان بود و در یک هماهنگی از پیش تعیین شده، در‌ها رو به جمعیتی حدود ۲۰۰۰ پزشک گشوده شد و از همان زمان شلیک به سمت پزشکان و ضرب و شتم آن‌ها آغاز شد.»

رخداد‌های دیروز در خیابان شانزدهم امیرآباد تهران، در تمام سال‌های فعالیت بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین سازمان صنفی کشور بی‌سابقه بود.

حتی در رخداد‌های بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و به دنبال اعتراضات گسترده جامعه پزشکی به رفتار‌های امنیتی و برخورد‌های قهری با معترضان، رییس وقت دولت صرفا به صدور حکم عزل بسیاری از چهره‌های پزشکی در مسند مسوولیت‌های علمی بسنده کرد و در انتخابات ششم نظام پزشکی هم با دستور نانوشته‌ای، حکم به رد صلاحیت گسترده پزشکان وابسته به جناح اصلاح‌طلبان داد، اما ضرب و شتم پزشکان، شلیک به سمت پزشکان و توهین و کاربرد الفاظ رکیکی خطاب به پزشکان و همچنین برخورد‌های تند فیزیکی با پزشکان زن هم در این ۴ دهه بعد از بهمن ۱۳۵۷ و هم در تمام سال‌های عمر این سازمان صنفی بی‌سابقه بوده و حالا جامعه پزشکی خواستار ان است که رییس کل سازمان که خود را نماینده جامعه پزشکی می‌داند، پاسخگوی علت رخداد‌های دیروز و چگونگی مجاز دانستن این رفتار‌های زننده با صنف پزشکان کشور باشد که البته تا غروب دیروز و تا لحظه تنظیم این گزارش، رییس کل نظام پزشکی کشور به سکوت و انفعال اکتفا کرده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، تلاش‌های «اعتماد» برای کسب اطلاعات بیشتر از سخنگوی نظام پزشکی و معاونان سازمان هم درباره واکنش این نهاد صنفی بی‌نتیجه ماند، اما در روز‌های آتی منتظر پاسخی در خور شأن صنف فرهیخته کشور از سوی مسوولان این نهاد صنفی هستیم.

روز‌های پیش از ۴ آبان چه اتفاقی افتاد؟

بعد از رخداد تاسفبار جان باختن مهسا امینی؛ دختر ۲۲ ساله سقزی که روز ۲۵ شهریور، ۳ روز بعد از دستگیری توسط گشت ارشاد در شهر تهران و انتقال به بازداشتگاه وزرا دچار مرگ مغزی شد و درگذشت، اعضای جامعه پزشکی خواستار شفافیت و اعلام جزییات واقعی از علت وقوع این رخداد تاسفبار شدند.

درحالی که قول مسوولان به مردم ایران، ارایه گزارش واقعی از جزییات این فاجعه بود، در همان روز‌های اول و بعد از افشای تصاویری از سی‌تی اسکن مغزی مهسا، شائبه‌هایی درباره اظهارات مسوولان انتظامی و طرح علت فوت این دختر جوان به دلیل بیماری زمینه‌ای، ایست قلبی یا وجود تومور مغزی مطرح شد و برخی اعضای جامعه پزشکی هم که این تصاویر را مشاهده کرده بودند نظر نزدیک به واقعیت را به‌طور رسمی به رییس کل سازمان نظام پزشکی اعلام کردند به دنبال آغاز اعتراضات مرتبط با فاجعه جان باختن مهسا در بعضی شهر‌های کشور، اعضای جامعه پزشکی واکنش‌هایی در همراهی با مردم داشتند از جمله اینکه با صدور اولین بیانیه در هفته دوم مهر ماه بر ضرورت تامین امنیت جانی کادر درمان بیمارستان‌ها، ممنوعیت کاربرد غیرپزشکی تمام اقلام درمانی و به خصوص آمبولانس‌ها تاکید کردند و از رییس سازمان نظام پزشکی خواستند که پیگیر حقوق صنفی و مدنی پزشکان، پرستاران و حقوق شهروندی مردم به عنوان بیماران مراجعه‌کننده به مراکز درمانی باشد، اما مطالبات جامعه پزشکی و امضا‌کنندگان این بیانیه‌ها از سوی ریاست سازمان بی‌پاسخ ماند که به دنبال این انفعال، جامعه پزشکی بیانیه دوم را نوشت و از سکوت و انفعال ریاست کل سازمان انتقاد کرد.

تجمع دیروز جامعه پزشکی در تهران، یک روز بعد از تجمع اعتراضی پزشکان در شهر شیراز برگزار شد و واکنشی بود به دستگیری مهران فریدونی، پزشک متخصص کالبدشکافی پزشکی قانونی که در جمع همکاران پزشک در شهر شیراز، به نمایندگی از سایر همکاران خود در این نهاد قضایی، با ابراز تردید در نظریه پزشکی قانونی درباره علت جان باختن مهسا امینی، با اظهار این جمله که «متخصصان پزشکی قانونی براساس تجربه و آموزش‌های فراوان به هیچ‌وجه علت تعیین شده برای مرگ مهسا امینی مدنظرشان نیست» صحت گزارش سازمان پزشکی قانونی از نهاد‌های وابسته به قوه قضاییه درباره علت جان باختن مهسا را زیر سوال برده بود که ساعاتی بعد از این سخنرانی و شامگاه دوم آبان در منزل خود در شهر شیراز دستگیر شد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اعتراضات مردمی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
0
8
تا دیروز مدافعان سلامت بودند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
8
2
بابا کی این آقا رو هل داده بیاد دوباره برعکس هل بده برگرده سرجاش!!!
واقعا که ؛ آزبس لی لی به بالای اینا گذاشتند فکرمی کنند مردم باید اونارو
حلوا حلوا کنند ،باپول همین مردم به اینجا رسیدند و دارن پول پارو می کنند
اینقدر خودشون رو بالای سر مردم می بینند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۶
امثال تو ، اونقدر بی شعور و نفهم هستید حتی نمی فهمید اگه پول این ملت باعث پزشک شدن و علی کریمی و علی دایی شدن بوده
چرا یک ابلهی مثل تو الان در این شطح از عقب ماندگی هستی؟
چرا تو و افراد مشابه تو به هیچ جا نرسیدن گه الان عقده از تمام هیکلشون فوران کنه؟
مگه حوزه هستیت که فقط از پول ملت ارتزاق کنن ، بدون تاثیر مثبتی؟!
مگه هزاران میلیارد بیشتر خرج بی خاصیت ترین اقشار این جامعه نشده؟
طلب چی رو دارین؟
طرف بین ۲۰ تا ۳۰ سال درس خونده
بعد منت سر اونه؟
حتی نفهمیدی که نفهم هستید
جوادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۶
0
1
این حرکت نشان دهنده این است که آقایان گفتگورا به این معنی می دانند که ما حرف بزنیم و شما گوش دهید این عمل نشان دهنده این است که باب گفتگو بسته است
دولت صبح روز چهارشنبه به حرف فرهیخته ترین قشر جامعه (پزشکان) گوش نمی دهد و بعد از ظهر خشونت شاهچراغ اتفاق می افتد این نشان می دهد که دولت مردان هنوز رابطه آن را نمی دانند
نظرات شما
پیشخوان