تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲۰ نظر
رئیسی:

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هیچ بن‌بستی ندارد/ ایران را بنام کشور انتخابات می‌شناسند

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قانون اساسی ایران هیچ بن‌بستی ندارد، اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحوی تنظیم، تدوین و نهایی شد که در اجرای آن و در اداره امور کشور با هیچ بن‌بستی مواجه نخواهیم شد و این از ویژگی‌های قانون اساسی ماست.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هیچ بن‌بستی ندارد/ کشور ما را بنام کشور انتخابات می‌شناسند

رویداد۲۴ به گزارش ایسنا، دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز شنبه در همایش ملی «مسئولیت اجرای قانون اساسی» قانون اساسی را میثاق ملی و تبلور و تجسم انقلاب شکوهمند اسلامی دانست که تضمین کننده جمهوریت و اسلامیت نظام و حقوق اساسی و آزادی‌های مشروع است.

قانون اساسی ایران هیچ بن‌بستی ندارد

وی قانون اساسی را مشتمل بر اساس و اصولی دانست که هم نشان از حقوق آحاد شهروندان و هم نشان از تکالیف مسئولان و دست‌اندرکاران دارد و گفت: اینکه فرهیختگان و صاحب‌نظران، کیفیت اجرای اصول قانون اساسی را نه صرفا در محافل آکادمیک و علمی بلکه در عرصه اجتماعی مورد بررسی و نظارت قرار دهند، بسیار آموزنده و مفید خواهد بود.

وی نظارت بر اجرای قانون اساسی را هم برای صاحبان حق و هم برای صاحبان تکلیف موثر و سازنده دانست تا هم صاحبان حق ببینند و بدانند که بر اساس قانون اساسی از چه حقوقی برخوردارند و هم صاحبان تکلیف بدانند که آیا به تکالیف خود عمل کرده‌اند یا نه؟

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «اگر در برخی بخش‌های اجرای قانون اساسی ناکارآمدی‌هایی وجود دارد نباید به حساب این میثاق ملی نوشته شود»، افزود: قانون اساسی مشتمل بر اصول و ارزش‌هایی مثل جمهوریت، اسلامیت، استقلال و آزادی است که غیرقابل تغییر هستند، اما در کنار آن روش‌ها و ساز و کار‌های اجرای قانون اساسی حتما قابل تغییر و ارتقا هستند و عندالاقتضا می‌توان ساز و کار‌های اجرای آن را مورد تجدیدنظر قرار داد.

وی با تاکید بر این‌که «قانون اساسی ایران هیچ بن‌بستی ندارد»، اظهار کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحوی تنظیم، تدوین و نهایی شد که در اجرای آن و در اداره امور کشور با هیچ بن‌بستی مواجه نخواهیم شد و این از ویژگی‌های قانون اساسی ماست.

پیشنهادهای اجرای کامل و متوازن قانون اساسی چیست؟

وی تصریح کرد: باید برای اجرای همه اصول قانون اساسی تلاش کرد تا همه حقوق تدوین، تنظیم و اعلام شده در آن برای صاحبان حق استیفا شده و همه تکالیف تعیین شده در قانون اساسی در حوزه‌های مختلف اجرایی، تقنینی و دیگر اجزا و بخش‌های نظام نیز اجرا شوند.

رئیسی خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست و اجلاس‌های علمی و حقوقی ضروری است تا به همه مسئولان و دست‌اندرکاران در سراسر کشور و همه دستگاه‌ها و نه صرفا دستگاه‌های اجرایی اعلام شود که اولا متکلف و مامور اجرای کدام اصول قانون اساسی هستند و دوم اینکه آیا در اصولی که توفیق اجرای آن را داشته‌اند، پیشنهاداتی برای اجرای کامل و متوازن دارند یا نه؟ نکته سوم هم این است که باید از مجریان جویا شد که آیا در اجرای تکالیف مصرح خود در قانون اساسی با موانع و مشکلاتی مواجه بوده‌اند یا نه؟ به عبارتی دیگر باید در چنین محافلی یک نظام مسائل در اجرای قانون به دست آید و نظرات جمع‌آوری شده با کمک نخبگان و دانشگاهیان پیگیری شود تا هیچ اصلی از اصول قانون اساسی با تعطیلی در اجرا مواجه نشود.

وی این همکاری گرفتن از همه بخش‌ها، کارشناسان و دست‌اندرکاران را باعث نقش یافتن همه در اجرای قانون اساسی و نظارت بر حسن اجرای آن دانست و گفت: اساسا مردمی کردن اجرا و نظارت بر قانون اساسی یعنی همین که به همه مردم و بخش‌ها در این زمینه نقش واگذار شود.


بیشتر بخوانید: قبل از اینکه مجلس وارد شود رئیسی کابینه را ترمیم کند/ برخی استانداران به معنای واقعی کلمه تعطیل‌اند


ضرورت ارائه آموزش‌ها در زمینه حقوق و اصول مصرح در قانون اساسی

وی در ادامه سخنانش بر ضرورت ارائه آموزش‌ها در زمینه حقوق و اصول مصرح در قانون اساسی از طریق رسانه‌ها و مراکز علمی تاکید کرد و افزود: آموزش حقوق و اصول قانون اساسی در گام اول باعث آشنایی مردم با حقوق‌شان می‌شود و در گام دوم باعث مطالبه‌گری بر پایه اطلاع و آگاهی از حقوق‌شان می‌شود.

رییس‌جمهور با بیان این‌که «اصل مترقی امر به معروف و نهی از منکر از اصول مترقی دینی، فرهنگی و قانونی ماست»، اظهار داشت: آشنایی مردم با قانون اساسی و آگاهی یافتن آنان از حقوق‌شان باعث می‌شود مردم خودشان را متعهد و مسئول مطالبه این حقوق و نظارت بر حسن احقاق این حقوق از سوی صاحبان تکلیف بدانند.

وی با تاکید بر تأثیرات سازنده اجرای اصل امر به معروف و نهی از منکر قانون اساسی در نظام اداری و اجرایی کشور، گفت: اگر در هر اداره و سازمانی به جای اقداماتی که به اصلاح امور کمک نمی‌کند بلکه بدبینی را رواج می‌دهد بر اجرای اصل مترقی امر به معروف عمل شود، حتماً شاهد اصلاح بسیاری از امور در بخش‌های مختلف خواهیم بود و این اصل مهم برای اجرای توأمان دین و عدالت و قانون اساسی است.

وی با اشاره به آیه شریفه «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» بر ضرورت مردمی‌سازی اجرای قانون اساسی، تأکید کرد و اظهار داشت: اگر دستگاه‌های آموزشی مفهوم و اجرای عدالت را به مردم آموزش دهند چنین مردمی قطعاً فقر، فساد و تبعیض را برنمی‌تابند و خودشان برای اجرای آن پیش‌قدم خواهند شد و در هر بخشی که مردم در آن نقش و مشارکت داشته‌اند، شاهد موفقیت بوده و خواهیم بود.

رییسی در ادامه اجرای مطلوب و کامل قانون اساسی را منوط به عدالت آموزشی، جذب و ارتقای نیروی انسانی و افزایش بهره‌وری دانست و افزود: در دین و قانون اساسی ما بعد از توحید هیچ مفهومی برجسته‌تر از عدالت وجود ندارد، این اصل اساسی لایتغیر غیرقابل تغییر و گرانسنگ قانون اساسی است که اگر درست اجرا شود همه آن را خواهند پذیرفت ولو آن‌که به نفع آن‌ها نباشد.

حق‌شناسان، حق‌دان‌ها و حق‌خواهان در زمینه اجرای قانون اساسی، مطالبه‌گری کنند

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مطالبه‌گری و پاسخگویی در قانون اساسی اشاره و اظهار کرد: تفاوت نظام اداری ما با سایر نظام‌های دنیا در این است که در نظام مدیریت اسلامی فرد مسئول باید خود را در برابر خدای متعال، عموم مردم، ارباب رجوع و سلسله مراتب نظام اداری پاسخگو بداند.

وی ضمن دعوت از نخبگان، اساتید، صاحبان قلم و تریبون و همچنین عموم مردم به مطالبه‌گری اجرای کامل قانون اساسی، تصریح کرد: همه حق‌شناسان، حق‌دان‌ها و حق‌خواهان می‌توانند در زمینه اجرای قانون اساسی، مطالبه‌گری کنند تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.

رییس‌جمهور با بیان این‌که «مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده رئیس جمهور است»، اظهار کرد: بنده خود را متعهد به حفظ حقوق آحاد مردم، مذاهب، اقوام و گروه‌های مختلف می‌دانم و معتقدم ایران قوی تنها در پرتو اجرای دقیق قانون اساسی به رشد و بالندگی خواهد رسید.

کشور ما را بنام کشور انتخابات می‌شناسند

وی در ادامه مراجعه به آرای مردم برای تشکیل حکومت و دولت‌ها را از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی و قانون اساسی آن دانست و گفت: به عدد سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور انتخابات برگزار شده و کشور ما را بنام کشور انتخابات می‌شناسند، اما جای تعجب دارد که مدعیان دمکراسی و حقوق بشر چنین کشوری را آماج دشمنی و فشار و تحریم قرار می‌دهند و در مقابل از مستبدترین و دیکتاتورترین حکومت‌ها که در زمره بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند، حمایت می‌کنند؛ در کجای دنیا چنین منطقی پذیرفتنی است.

وی توجه به حقوق انسان‌ها را از دیگر جلوه‌های مترقی و برجسته قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: در کشوری که دائماً در حال برگزاری انتخابات است، همه گروه‌ها، مذاهب و اقوام مختلف باید بر اجرای قانون اساسی توافق کنیم، چرا که بهترین راه برای اجرای عدالت اجرای قانون است و راه دیگری جز آن وجود ندارد.

هیچ‌کس اجازه نقض قانون را ندارد

رییسی بر قانون‌مداری به عنوان یک اصل و زیربنا برای اجرای عدالت تأکید کرد و گفت: هیچ‌کس در هیچ جایگاهی اجازه نقض قانون را ندارد؛ چراکه حتی برای امور فوری و اضطراری هم در همین قانون راهکار‌ها و تمهیداتی اندیشیده شده است.

وی کارآمدی در بخش‌های مختلف نظام اداری و اجرایی کشور را در گرو اجرای قانون اساسی دانست و گفت: با توجه به اصول مترقی قانون اساسی هرگاه همه بخش‌های نظام خود را مقید به اجرای این قانون دانسته‌اند، در همه بخش‌های حاکمیت شاهد کارآمدی بوده‌ایم. متقابلا در بخش‌هایی که قانون نقض یا نادیده گرفته شده نیز ثمرات آن را مشاهده کرده‌ایم.

رئیس جمهور همچنین احیای اصل مترقی امر به معروف و نهی از منکر در قانون اساسی را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: اگر همه باید‌ها و نباید‌ها در مسایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، فهرست و برای همگان تبیین شود، اجرای قانون سهل و آسان خواهد شد.

وی ضمن ابراز امیدواری بر این‌که «این همایش به عنوان نماد و نمود توجه به قانون اساسی و آغازی بر اجرای کامل آن باشد»، تأکید کرد: دولت سیزدهم بر اجرای کامل قانون اساسی مصمم است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ابراهیم رئیسی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۰
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
21
بله درسته قانون اساسی وقتی تحریف و تبدیل به قانون میلی میشه برای عوض کردن و متزلزل کردنش بن بست و محدودیتی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
جمهوری
اسلامی
استقلال
آزادی
واژه های پر طمطراق هستن . که در تمامی این ۴ دهه تعطیل بودن .
الان هم آقای رئیسی میگه عندالاقتضا
یعنی قانون موقتا برا آرامگاهی اوضاع مهم شده. که البته شک دارم اجرا بشه .
و وقتی آروم شد ، دیگه نیازی بهش نیست . روز از نو روزی از نو
هامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
6
چه ژستی؟؟
حسین اراکی جمالو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
9
همینکه جنابعالی رئیس جمهور شدید نشان می دهدقانون،اساسی نیست
آریو برزن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
1
5
راست میگه یه جوری تدوین و طراحی شده این قانون اساسی که مو لای درزش نمیره!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
8
خیلی جالبه . و شگفت انگیز .
که پس از ۴۳ سال از تدوین قانون اساسی ، برای اجرای اون همایش می‌گذارند. و این دقیقا یک اعتراف تلخ هست. مبنی بر اینکه همین قانون نیم بند هم ، فایده ای به جز زینت القفسه ، نداشته است .
ایشان گفته اند : قانون اساسی نشان از
حقوق آحاد شهروندان ، دارد . از ایشان میپرسم: اگر منظورتان از آحاد ، همان ۸۵ میلیون ایرانی است ، چرا شب و روز و در تمامی این سالها و حتی همین امروز ، به حقوق این شهروندان تعدی می‌شود. ؟
چرا فقط حقوق و فراتر از حقوق عده ای اقلیت در راس قدرت ، رعایت می‌شود. از سیر تا پیاز این مردم مظلوم ، لحظه به لحظه توسط طرفداران شما از بدو تدوین قانون اساسی ، بر خلاف قانون اساسی ، تا اکنون ، پا پمال شده و می‌شود. و کسی را یارای دفاع از این شهروندان نیست .
بگذارید خیلی روشن بگویم ، حتی شما هم که در یک فرایند ناصواب به قدرت رسیده اید ، توان دفاع از حقوق مصرحه ی مردم در قانون اساسی ندارید . حتی اگر بخواهید . بودند کسانی که خواستند و نتوانستند .
مردم چه گناهی کرده اند که سالهای متمادی بدون تمایل اکثریت آنها تاوان لج بازیهایتان با دنیا را می‌دهند؟
از ( جمهوریت، اسلامیت ، استقلال ، آزادی ) گفته اید .
مانند روز روشن است ، که تمام این چهارگانه ها به نحو رقت برانگیزی به محاق تعطیل رفته اند . و فقط زینت المیکروفن هستند . حتی از اسلام هم جز ظاهر چیزی باقی نگذاشته اید . و از آن خیل مردم معتقد جز عده ای خانه نشین ، که به رفتارهای این روزهای حامیان شما هم اعتقاد ندارند ، کسی باقی نمانده .
کافی است منافع مادی طرفداران هم یک روز تامین نشود . آنها هم رفت بر خواهند بست . مثل تیم فوت بال .
و حتی بر اساس گفته های خودتان در این همایش، اکنون هم عند الاقتضا ( و شاید برای مصرف آرام سازی اوضاع ) دنبال اهمیت به قانون هستید .و پس از آرامش ، لابد دیگر نیازی به همین قانون هم نیست و روز از نو و روزی نو .
در این همایش میگوئید : ☆ مردم، فقر، فساد، و تبعیض ☆ را بر نمی‌تابند .
اگر چنین است :
چرا آنان را داغ و درفش میکنید ؟
چرا شبانه روز می‌زنید. ؟
میگوئید : حق خواهان ، مطالبه گری کنند .
واعجبا !!!!
چگونه ؟ آقای رئیسی . با کدام مجوز . با کدام حاشیه ی امن ؟ بدون ترس از بگیر و ببند و گلوله . ؟
شما و دوستانتان در عالم عمل ، اجازه ی یک روز مطالبه گری را هم نداده اید . از ابتدای تدوین قانون اساسی تا همین لحظه ی کامنت من .
آریو برزن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
8
اگه قوانین تغییر نمیکردن من تا حالا تهِ غار بودم توئم بالا درخت !!!!!!!!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
10
برو بابااااا مردم خودشان بزودی انتخاب خواهند کرد.نیازی به سفسطه نیست.
رضا
|
Canada
|
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
12
برادر من خود شما نتیجه این قانون اساسی تحریفی هستی.
ب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
10
بله جهان جمهوری اسلامی را به انتخابات مهندسی شده و انتخابات دو درصدی می شناسد.
آقای رئیسی خداوکیلی خجالت نمی کشید؟ شما که خودتان می دانید واقعا چند درصد در انتخابات اخیر به اصطلاح ریاست جمهوری رأی دادند و رای واقعی شما هم چند درصد بوده! واقعا جلوی آیینه می ایستید از چهره دروغ گوی تان خجالت زده نمی شوید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
1
10
درست میگید؛ ایران را به‌نام کشور انتخابات ... می‌شناسند. البته کسی مجبور نیست به جای "سه نقطه" بنویسه "فرمایشی"
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
10
بن بست برای تورم و... در ایران وجود ندارد
آخر مدیریت شما رو هم می بینیم
وطن دوست
|
France
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
7
شوخ می کنی باهامون آقای رئیسی؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
9
آقای شش کلاسه تو به قانون اساسی عمل می کنی!؟
کمال
|
Canada
|
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
9
به چشمهای رئیس جمهور نگاه کنید خودش هم به حرفهايی که می‌زند باور ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
نگاه به چشمهای این؟ وای توبه.....
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
0
9
فعلا که بدجوری به بن بست خورده اید جناب رئیسی!! شما حتی این قانون اساسی فعلی را هم اجرا نمی‌کنید چه برسد که بخواهید تغییرش دهید! مثلا اصل 27 قانون اساسی که حق اعتراض و تظاهرات به مردم می‌دهد آیا اجرا می‌شود!؟ یا یکی دیگر از اصول که اجازه می‌دهد در مسائلی که بین مردم و حکومت اختلاف است رفراندوم برگزار شود،آیا این اصول اجرا می‌شود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
3
5
چه نظری
یک ساعت تموم با نت برداری در باره ی مطلب، وقت گذاشتم و نظر دادم بدون هیچ توهینی نظر دادم منتشر نمی‌کنید.
این روند اشتباهه . گویا اینجا هم به تسخیر سانسورچی در اومده.
اگر قرارا ادامه بدین، تا از اینجا کوچ کنیم
پاسخ ها
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
رویداد باید حدود وقواعدش رو معلوم کنه بنده هم مطلب می زارم خیلی وقتهاحساس هستم حتما منابع ام رو باز بینی می کنم چون رسانه ای بودم .مخصوصا مستندات دینی رو !بحثی در جایی که مطلب تند هست نیست می تونن اصلاحش کنن ولی گاهی وقتها شما ساعتهاوقت میزاریدو مطلبتون حذف میشه . این رفتار رویداد ۲۴ رسانه ای واخلاقی نیست اگر محذوریت دارید باید مشخص کنید ! ووقت خواننده ها رو تلف نکنین این بی احترامی به مخاطبه یه وقتهایی هم جواب رو به یک پیام نمیزارین وطرف حرف خودش رو برحق وبی پاسخ می دونه در صورتی که این رویداده که مانع از انتشار پاسخ میشه !
ناشناس
|
France
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
0
0
کشور انتصابات!!!
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان