تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱۹ نظر

کیهان: دولت رئیسی در یک سال و نیم گذشته، بیش از ۸ سالِ برخی‌ها تلاش کرده!

عقل، اخلاق و اصول حرفه‌ای رسانه‌ای ایجاب می‌کند همه این اخبار را کنار هم دید، بعد قضاوت کرد. آدم کور نمی‌تواند تحلیل کند. آن جریان سیاسی بدنام، بدسابقه و تمام شده‌ای که، با نیم نگاهی به انتخابات پیش‌رو، نوسانات ارزی را «فرصتی برای احیای خود» می‌بیند و با ابزار رسانه و دروغ و شایعه، بر این نوسانات دامن می‌زند، آن‌قدر کور شده که متوجه نیست خود نیز در این جامعه زندگی می‌کند و نباید به تورم و نوسانات ارزی دامن بزند.

کیهان: دولت رئیسی در یک سال و نیم گذشته، بیش از ۸ سالِ برخی‌ها تلاش کرده!

رویداد۲۴ کیهان در مطلبی با عنوان «رسانه، دلار و سندروم کوری» نوشت: روانشناسان می‌گویند، تمرکز بیش از حد روی یک «موضوع» یا یک «نقطه»، باعث کوری و دیده نشدن موضوعات و نقاط دیگر می‌شود. (رجوع شود به نظریه گوریل نامرئی) این نکته روانشناسی، در مبحث رسانه نیز به‌شدت مطرح است. وقتی رویدادی رخ می‌دهد که برای افراد یک جامعه «مهم» است، و رسانه‌ها روی آن متمرکز می‌شوند، رویداد‌های دیگر که چه‌بسا اهمیت بیشتری هم داشته‌اند دیده نمی‌شوند چرا که، رسانه‌ها روی آن‌ها تمرکز لازم را نداشته‌اند. تحولات و رویداد‌های مهمی طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته در کشور رخ داده که فقط یکی از بد‌ترین آنها، به‌دلیل تمرکز شدید برخی رسانه‌ها، بیش از سایر موضوعات دیده شده و بسیاری نیز که آرام‌بخش، غرورانگیز و امیدآفرین بوده، به‌دلیل عدم توجه کافی رسانه‌ها دیده نشده‌اند. به عبارتی اتفاقات مهمی طی ماه‌های گذشته در کشور رخ داده که اهمیت آنها، کم از خبر «نوسانات ارزی» نبوده، ولی، چون برخی رسانه‌های داخلی و دوستان خارجی‌شان یا از اساس سانسورش کرده‌اند یا روی آن مانور کمتری داده‌اند، یا حتی به تحریف آن پرداخته و وارونه روایتشان کرده‌اند، آن‌طور که باید دیده یا شنیده نشده‌اند.

یکی از این اتفاقات مهم، اجرای فاز نخست احیای دریاچه ارومیه است. موضوع خشک شدن این دریاچه، در ایامی نه‌چندان دور مهم‌ترین سوژه برخی رسانه‌های داخلی و بعضا حتی رسانه‌های خارج‌نشین بود. آن‌قدر مهم که عده‌ای آن را تبدیل به مسئله اول کشور می‌کردند. برخی از گردانندگان این رسانه‌ها با همین سوژه، چندین انتخابات برگزار کردند! آن‌قدر روی این موضوع در رسانه‌هایشان مانور داده شد که، اهمیت احیای این دریاچه، نقل محافل عمومی و مردم کوچه و بازار شد و در میهمانی‌های خانوادگی نیز از اهمیت آن گفته می‌شد. این دریاچه الان احیا شده است. برای راه‌اندازی فاز اول احیای این دریاچه، حدود ۳۸ کیلومتر تونل و ۱۱ کیلومتر کانال زده شده است. یعنی بزرگ‌ترین طرح زیست‌محیطی خاورمیانه! سؤال این است: اگر خشک شدن دریاچه ارومیه آنقدر اهمیت داشت، احیای آن طی روز‌های گذشته چرا دیده نشد؟ همین حالا سری به آرشیو این روزنامه‌ها بزنید و صفحه نخست روز شنبه، ششم اسفندماه را ببینید. ببینید جریاناتی که خشک شدن این دریاچه را مسئله اول کشور کرده بودند، رساندن آب به این دریاچه را چقدر پوشش داده‌اند!

در حوزه نظامی نیز طی هفته‌های اخیر اخبار غرورانگیزی منتشر شد که بیرون از ایران بیش از داخل کشور دیده شد. این موفقیت نظامی آن‌قدر مهم است که، مقامات و کارشناسان غربی را به واکنش توام با غافلگیری واداشت: تولید موشک هایپرسونیک. کارشناسان نظامی می‌گویند این جدید‌ترین تکنولوژی جنگ‌افزار در دنیاست که «شاید» به‌صورت عملیاتی فقط روسیه در جنگ اوکراین استفاده کرده است. موشک‌هایی که به‌دلیل سرعت بالای حرکت و پرواز در بالای جو زمین فرصت ردیابی را از هر پدافندی می‌گیرند. این موشک از یک قابلیت علمی بزرگ بهره‌مند است و در حال حاضر کشورهایی، چون روسیه، چین و آمریکا نمونه‌هایی از آن را دارند و ایران هم چند ماهی است که ساخت این موشک را به پایان رسانده است. این خبر چقدر دیده شد؟!

رویداد غرورآفرین بعدی راجع به یک پیشرفت حیرت‌انگیز دیگر در رصدخانه ملی ایران بود. کارشناسان این حوزه طی همین چند ماه گذشته اعلام کردند تلسکوپ رصدخانه ملی ایران با قابلیت رصد اجسام پر نور با فاصله ۷ میلیارد سال، نورگیری شد و قدرت محققان و دانشمندان تحت تحریم ایران را به رخ جهانیان کشاند. «پیشرفت ایران در اوج تحریم‌ها شگفت‌انگیز است.» این بخشی از گزارش مجله علمی ساینس در واکنش به رصد موفق اولین نور از تلسکوپ رصدخانه ملی ایران بود. تلسکوپی در کلاس جهانی که با ثبت دو تصویر از کهکشان آرپ ۳۸۲ در فاصله ۳۲۰ میلیون سال نوری و کهکشان NGC ۲۳ در فاصله ۱۷۳.۵ میلیون سال نوری علاقه‌مندان به نجوم را شگفت‌زده کرد. چند درصد از مردم این خبر را دیدند؟ چند درصد از میزان اهمیت این پیشرفت آگاهی یافتند؟ این خبر مهم، چگونه دفن شد و به افکار عمومی نرسید؟!

خبر بعدی، در حوزه صنعت نفت و پتروشیمی بود. مهندسان و محققان صنعت نفت تحت تحریم ایران اولین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو را در ونزوئلا با ظرفیت پالایش روزانه ۱۰۰هزار بشکه نفت خام میدان‌های کشور راه‌اندازی کردند. این پالایشگاه مشتری نفت ایران نیز هست و در دیگر پالایشگاه‌ها نیز فروش نفت ایران با کمک صدور خدمات فنی و مهندسی مهندسان ایرانی افزایش خواهد یافت.

طی هفته‌ها و روز‌های گذشته، در حوزه سیاست خارجی نیز، جمهوری اسلامی ایران، چند دستاورد بزرگ و بعضا بی‌نظیر داشت: سفر آقای رئیسی به چین برای عملیاتی شدن سند جامع مشارکت راهبردی و عقب‌نشینی کشور‌های عربی- بخوانید غرب- در مقابل یکی از محور‌های اصلی مقاومت یعنی سوریه. خبر اول یعنی سفر آقای رئیس‌جمهور از سوی این جریان به‌شدت پوشش داده شد منتها، به‌عنوان یک اشتباه و شکست! آن‌ها تا توانستند علیه این سفر جو‌سازی کردند و لابه‌لای این جو‌سازی‌ها، آدرس آویزان شدن به غرب را دادند. راجع به خبر دوم نیز، فعلا سکوت و سانسور را برگزیده‌اند. سفر رؤسای مجلس کشور‌های عربی و برخی وزرای خارجه این کشور‌ها به دمشق، و دعوت رسمی از سوریه برای بازگشتن به «خانه عربی» اتفاق کمی نیست. تقریبا همان کشور‌هایی که به قول نویسنده مجله اکونومیست، ده‌ها میلیارد دلار برای براندازی بشار اسد هزینه کرده بودند، نمایندگان‌شان به دمشق رفتند و از این کشور خواستند به اتحادیه عرب بازگردد! این خبر، چقدر در رسانه‌ها پوشش داده شد؟!

به این اخبار، خبر‌های رونمایی از موشک کروز پاوه با برد دو هزار کیلومتر، پهپاد شاهد ۱۴۹ پهپاد پهن‌پیکر با ۲۱ متر طول بال و ۳۵ ساعت مداوم پرواز، تأسیس ۲۳۰ شرکت دانش‌بنیان توسط متخصصان ایرانی که به کشور بازگشته‌اند، بازگشت ۲۵۰۰ نفر از نخبگان به کشور و. را هم اضافه کنید.

حالا بازگردیم به موضوع اصلی خودمان. با استناد به یک نکته و نظریه روانشناسی گفتیم، تمرکز شدید روی یک نقطه، باعث دیده نشدن نقاط دیگر می‌شود. عرض کردیم برای مطالعه مبسوط در این حوزه رجوع کنید به نظریه «گوریل نامرئی» در کتاب «تفکر کند و تفکر سریع» نوشته پروفسور دانیل کانمن. معتقدیم کسانی که به‌دنبال آنند، همه توجهات روی یک خبر «بد» متمرکز شود در واقع به‌دنبال دیده نشدن اخبار و تحولات خوبند. چرا که اخبار و تحولات خوب برای این طیف، تهوع‌آفرین است! چون همان تمرکز شدیدی که به آن اشاره کردیم، باعث کوری خودشان هم می‌شود. عقل، اخلاق و اصول حرفه‌ای رسانه‌ای ایجاب می‌کند همه این اخبار را کنار هم دید، بعد قضاوت کرد. آدم کور نمی‌تواند تحلیل کند. آن جریان سیاسی بدنام، بدسابقه و تمام شده‌ای که، با نیم نگاهی به انتخابات پیش‌رو، نوسانات ارزی را «فرصتی برای احیای خود» می‌بیند و با ابزار رسانه و دروغ و شایعه، بر این نوسانات دامن می‌زند، آن‌قدر کور شده که متوجه نیست خود نیز در این جامعه زندگی می‌کند و نباید به تورم و نوسانات ارزی دامن بزند.

مطالعه تاریخِ بحران‌های بزرگ اقتصادی جهان به‌ویژه بحران‌های دهه ۳۰ و ۴۰ میلادی غرب نشان می‌دهد، «اتحادِ» جریان‌های مختلف تاثیرگذار- از سلبریتی بگیر تا روزنامه‌نگار و سیاستمدار و فیلمساز و نخبگان- از جمله دلایل مهم عبور از بحران بوده است. «شرایط بحرانی»، زمان «انتقاد» و «ارائه راه‌حل‌های کارشناسی» است نه «عقده‌گشایی» و «تسویه حساب‌های سیاسی» آن‌هم از سوی جریان‌هایی که جزو متهمان ردیف اول بروز چنین بحران‌هایی‌اند. شما بفرمایید! کسانی که بحران را فرصتی برای بازگشت به قدرت دیده‌اند و با قدرت جادویی رسانه، بد را خوب و خوب را بد «جا» می‌زنند، به بحران اقتصادی دامن می‌زنند، در حالی که هیچ چیز قابل افتخاری در کارنامه‌شان دیده نمی‌شود، به‌جای پاسخگویی به یک دهه ویرانی، در شکل و شمایل یک کارشناس خبره ظاهر شده و «تئوری توسعه پایدار» می‌بافند، کذب بودن ده‌ها خبرشان طی همین دو هفته گذشته اثبات شده و بعضا وادار به عذرخواهی و اصلاح شده‌اند، بویی از اخلاق و انسانیت برده‌اند؟

مخاطب نکته پایانی این یادداشت، دولت محترم است که طی یک سال و نیم گذشته، بیش از ۸ سالِ برخی‌ها تلاش کرده و در برخی حوزه‌ها، به نتایج خوبی هم رسیده است. دولتی که فقط در یک فقره، تلفات روزانه ۸۰۰ نفر از کرونا را به صفر رسانده است و کشورمان را در این حوزه، جزو پرافتخار‌ترین کشور‌های دنیا قرار داده است. ظرفیت عظیمی در کشور وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها، از این «فتنه اقتصادی» هم عبور کرد و آن چیزی نیست جز، کارشناسان خبره، مومن و غیرلیبرال... چقدر از مدیران دولت‌های سابق در بدنه دولتی باقی مانده است؟ وضعیت سفرای کشورمان در برخی کشور‌های مهم چگونه است؟ آیا این مدیران و سُفرا با سیاست‌های دولت همراهند یا ساز خود را می‌زنند؟ چندبار از اساتید متعهد دانشگاه‌ها و کارشناسان خبره دعوت به عمل آمده تا برای عبور از این وضع، کمک حال دولت و ملت باشند؟ قطعا بخشی از وضعیت اقتصادی که در آنیم، حاصل تحریم‌ها و توطئه‌هاست، اما این تحریم‌ها و توطئه‌ها، بیش از چهل سال است که وجود دارند. آن زمینه‌های داخلی که باعث می‌شوند، این توطئه‌ها موثر واقع شوند، آیا شناسایی شده‌اند؟ اتاق جنگ اقتصادی آمریکا، وزارت خزانه‌داری است. اتاق جنگ اقتصادی ما کجاست؟

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ابراهیم رئیسی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۹
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
1
18
اره درسته .
تلاشش در جهت نابودی ملت ایران.
گرونی. . تورم افسار گسیخته. بی ارزشی وپول ملی. نا امیدی به زندگی. فرار و مهاجرت نخبه ها. افزایش طلاق. و کاهش ازدواج . افزایش کشتار و کور کردن و سرکوب معترضین. افزایش زندانیان و هزاران درد بی درمان دیگر.
ا ره. ما رکورد زدبم . دلار ۶۰ هزارتومانی و پراید سیصد میلیونی
ویکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
4
ضایع تر از این حرف های کیهان و شریعتمداری مگ داریم؟. حاجی تو خودتو شهید نکن اخرش بگی نگی پول توجیبی تو‌میدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
آخی نازی کیهان گوگولو باز حرفید!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
2
0
سه‌شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱ ۱۱:۲۷:۴۰
مشکلات مردم ایران و کشور ایران از طریق مسیر مذاکرات حل نخواهد شد و حل نمی شود و از سال ۱۳۹۲ تاکنون برای همه مردم ایران ثابت شده است.
جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
1
1
سه‌شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱ ۱۲:۰۳:۰۷
مواد غذایی، 70 الی 100 درصد گران تر از پارسال/ و این در حالی است که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجنماعی رسما در رسانه های 38 درصد اعلام کردند ولی متاسفانه از فروردین الی بهمن ماه سال 1401 فقط 20 درصد عمل و اجرا کردند چرا؟
جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی
شهرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
5
کاری که دولت رییسی در یک سال ونیم کرده دولتهای قبل و قبلتر نکردن دقیقا درسته کار رییسی فقط با قوم تاتار ومغول مقایسه میشه از نظر ویرانی و عقب انداختن ملت و مملکت
Gaber
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
جورج سوروس شما هنوز سندی می‌آوردید تا به رییسی تکیه کنید.همین توجیهات شماست که رییسی میخوانند و توهم داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
2
بازنشستگان در تهران و چند شهر دیگر تجمع‌ کردند + جزییات
بازنشستگان مخابرات، امروز دوشنبه ۸ اسفند، به عدم رسیدگی به مطالباتشان اعتراض کردند.
۱۴۰۱/۱۲/۰۸ ۱۸:۳۶:۵۸
بازنشستگان مخابرات، امروز دوشنبه ۸ اسفند، به عدم رسیدگی به مطالباتشان در شهر‌های تهران، اراک، اصفهان، هرمزگان، کرمانشاه، لرستان و خراسان رضوی اعتراض کردند.
این بازنشستگان خواستار اجرای آیین نامه ۸۹، کاهش سهم بیمه تکمیلی از ۵۰ درصد به ۲۰ درصدِ سابق و پرداختِ رفاهیات و سهم خواروبار شدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
5
دستمالکش مفتخور تو تعریف نکنی کی تعریف کنه اخوراتون بهم وصله
اره خیلی تلاش کرده به اندازه مرغ زیر خروس !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
توکه راست میگی بر دروغگو لعنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
منگول ها هم، شبانه روز تلاش می کنند اما حیف چه حاصل!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
دستش درد نکنه، من که از نتیجه کارش راضی ام، همین جوری پیش بره خود به خود حکومت رو نابود میکنه، ممنونیم ممنونیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
کاملا درست میفرمایی اقا حسین کیهان
سر سفره مردم چی
اجیل نخوریم
گوشت نخوریم
برنج نخوریم
در سن ۹۶دسالگی ریس بشیم
پسرمون بازنشست بشه خودمون با پوشک ادامه بدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
4
به روباه گفتند شاهدت کیه ؟ گفت دمم !
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
4
به ناپلیون خبرداشتند در جنگ پیروز شدیم پرسید چقدرتلفات دادیم گفتند60درصدنیروهامون کشته شدند گفت یه بار دیگه پیروز بشیم محومیشیم... ازین پیروزیهای نمایشی مثل دیش مستعان نخواستیم داداش شمارو به تمام مقدسات خودتون قسم بیخیال شید برید
حسین اراکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
4
نتیجه وبرایندمهمه که بیشترشدن مشکلات ملته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
0
3
روایتی از امام علی هست، در نهج البلاغه مبنی بر اینکه خاعن سریعا باید محاکمه بشه والا هم طلبکار میشه هم فبح و زشتی خیانت ریخته میشه نتیجه ۴۴ سال خوابیدن در باد انقلاب و چشم پوشی بر جنایات و خیانات مستمر امروز کاملا مشهوده تا جایی که کوچکترین اعتراضی کنی محکومت میکنند به ارتداد و کفر
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
0
4
دیر و دور نیست روزی که شریعتمداری بی شرف جواب همه این نوچگی و تملقات و جیره خوریهاشو بده
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
خدمتی که حسین باز جو به اسراعیل کرده است نتانیاهو نکرده است.
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان