تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
جلیل رحیمی جهان آبادی:

هر عاقلی می‌داند وضعیت کشور مطلوب نیست/ با ۱۰ و ۱۵ درصد آرا به مجلس می‌آیند؛ این ظلم به مردم است

یک نماینده مجلس درباره مطرح کردن آشتی ملی و ضرورت آن گفت: وضعیت کشور مطلوب نیست؛ این را هر انسان عاقل دلسوز و فهیمی می‌داند که ما در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌بریم. وضعیت اقتصادی کشور و فشار اقتصادی روی ملت طاقت‌فرسا شده است و ملت توان تحمل ندارند.

هر انسان عاقلی می‌داند که وضعیت کشور مطلوب نیست/ با ۱۰ و ۱۵ درصد آرا به مجلس می‌آیند؛ این ظلم در حق مردم است
رویداد۲۴ جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مجلس درباره مطرح کردن آشتی ملی و ضرورت آن گفت: وضعیت کشور مطلوب نیست؛ این را هر انسان عاقل دلسوز و فهیمی می‌داند که ما در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌بریم. وضعیت اقتصادی کشور و فشار اقتصادی روی ملت طاقت‌فرسا شده است و ملت توان تحمل ندارند.

به گزارش ایلنا، بخش‌هایی از گفت و گوی رحیمی جهان آبادی را در ادامه می‌خوانید:

فضای اجتماعی و سیاسی را دچار انسداد کرده اند، بسیاری از نیرو‌های خانواده انقلاب گوشه‌گیر، حذف و خانه‌نشین شد‌ه‌اند. طیف‌هایی از اصلاح‌طلبان و اعتدالیون با فشار انحصار‌طلبان از گردونه مدیریتی کشور حذف شده‌اند. کسانی که می‌توانستند با مرز‌نشینان و اقلیت‌ها و زنان گفتگو کنند، امروز در چارچوب قدرت وجود ندارند.

کسانی که در بدنه حاکمیت بودند و با مردم گفتگو می‌کردند و مورد قبول‌شان بودند، دیگر در بدنه حاکمیت نیستند.

هر نظام سیاسی در هرکجای عالم هنگامی که یک طیف و یک جناح سیاسی بتواند ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد مردم را پشت سر حکومت بیاورد، از آن جریان و طیف حمایت می‌کنند.

حتی حمایت مالی و قانونی می‌کنند تا فعالیت کند، ولی ما با دست خودمان طیف‌هایی که ۷۰ الی ۸۰ درصد مردم را پای صندوق رأی می‌آوردند و آرای ۲۰ میلیونی و ۱۸ و ۱۹ میلیونی می‌آوردند همه را حذف کردیم و در حال حاضر چه کسانی به عنوان دایره خودی مانده‌اند؟ کسانی که با ۱۰ و ۱۵ درصد آرا به مجلس می‌آیند. این ظلم در حق جمهوری اسلامی و مردم است.

من طرح آشتی ملی را پیشنهاد دادم. من فکر می‌کنم قبل از آشتی با جهان و تنش‌زدایی در جهان و تنش‌زدایی با هر کشوری باید با ملت خودمان تنش‌زدایی کنیم، با ملت آشتی کنیم و ملت را باید به پشتوانه انقلاب بازگردانیم. این‌که مشاهده می‌کنیم منافقان، سلطنت‌طلب‌ها و تجزیه‌طلبان بعد از ۴۰ سال از سوراخ‌های پنهان شده سر برآوردند و ادعا می‌کنند، به خاطر این است که ما نیرو‌های خودی را رها و آن‌ها را غیرخودی تلقی کردیم.

طرح آشتی ملی یعنی آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقدیتی. یعنی تصویب قانون منع اعدام البته به جز در قصاص که قصاص هم حکم شرعی است و خداوند همه را به بخشش تشویق کرده است. طرح آشتی ملی یعنی اجازه دادن و بازگرداندن تمام نیرو‌های سیاسی به گردانه انتخابات و برگزاری یک انتخابات با مشارکت بالا. شما انتخابات ترکیه را مشاهده کردید چه وضعیتی داشت و ما دچار چه وضعیتی هستیم.

طرح آشتی ملی یعنی اینکه ما ملت خودمان را دو قطبی نکنیم. حقوق و حریم خصوصی زنان، حریم خصوصی و حقوق جوانان و اقلیت‌ها را به رسمیت بشناسیم. بعد از ۴۳ اهل سنت تهران جایی قانونی برای برگزاری نماز جمعه‌شان داشته باشند، بعد از ۴۳ سال جایگاه اهل سنت و زنان را بیش‌از پیش تقویت کنیم و در پست‌های کلیدی قرار گیرند چرا که ۵۰ درصد جامعه ما زنان هستند.

متاسفانه دیدگاه‌های متحجرانه، بسته و غیرمنطقی به کشور و نظام آسیب زده است، طرح آشتی ملی یعنی بازگشت انقلاب به مردم، زیرا انقلاب ما به نظر من مردمی‌ترین انقلاب تاریخ خاورمیانه و جهان است. امام و مردم کاری را انجام دادند که نه کودتا بود و نه اقدام خشن نظامی و هیچ نامی برایش نمی‌شود گذاشت جز یک انقلاب مردمی تمام عیار. حیف است یک انقلاب مردمی تمام‌عیار به دست اقلیتی کاسب‌کار بیفتد که به نام انقلاب و اسلام همه را از گردونه مسائل کشور خارج می‌کنند.

نلسون ماندلا زمانی که آفریقای جنوبی دچار آپارتاید بود، یک سخنرانی معروف دارد در آن سخنرانی معروف گفت چه کسی بیشتر از همه در این سال آسیب دید و زندان بود؟ چه کسی بیشتر از همه شکنجه شد؟ چه کسی بیشتر از همه تنهایی را تحمل کرد؟ مردم داد زدند ماندلا. آنان منتظر بودند که ماندلا انتقام را به آن‌ها تاکید کند، اما گفت امروز روز آشتی در آفریقای جنوبی است، من بخشیدم شما هم ببخشید.

ما از این بالاتر و برتر روز فتح مکه را داریم که پیامبر گذشت کرد، کدام پیامبر؟ همان پیامبری که از خانه خودش اخراج شده بود و اموالش را گرفته بودند پیامبری که کتکش زده بودند و بی‌حرمتش کرده بودند با قدرت برگشت مکه و اعلام کرد که امروز روز رحمت است.

ما نیاز به رحمت و بخشش داریم. همه کسانی که در حوادث اخیر بودند را مورد عفو کامل قرار بدهیم. زندانیان را آزاد کنیم، از خانواده کسانی که کشته شدند، دلجویی کنیم، زیرا آن‌ها فرزندان این آب و خاک بودند، اعتراض مسالمت‌آمیز را به رسمیت بشناسیم و نیرو‌های سیاسی را به اریکه بازگردانیم. اگر می‌خواهیم منافق، تجزیه‌طلب و سلطنت‌طلب به برای ما تعیین تکلیف نکند.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
رایش سوم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
0
5
مملکت رها شده
کی هست این رو انکار
میکنه.جز خود مسئولین
بی س و ا د
نظرات شما
پیشخوان