تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۵۶ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرا وزیر کشور باید به خاطر ماجرای حجاب‌بانان مترو برکنار شود؟

روزنامه اعتماد سندی از وزارت کشور منتشر کرده که نشان می‌دهد حضور نیروهای حجاب‌بان در مترو و اماکن دیگر با دستور وزیر کشور بوده است. این در حالی است که وزیر کشور در رفتاری ریاکارانه، هرگونه دخالت وزارتخانه در آن مسئله را رد کرده و گفته بود آن نیروها خودجوش و مردمی هستند! در اتفاقی عجیب به جای برخورد با وزیر کشور به خاطر عدم شفافیت، برای رسانه‌ای که واقعیت را منتشر کرده، پرونده درست شده است.

احمد وحیدی وزیر کشور

رویداد۲۴ رایان حسینی: روزنامه اعتماد تصویری از نامه وزارت کشور منتشر کرده که در آن مشخص شده «حضور حجاب‌بانان مترو با هماهنگی و دستور وزارت کشور بوده است.» پس از افشای این نامه، برای روزنامه اعتماد پرونده قضایی تشکیل شد.

در بخشی از نامه افشا شده چنین آمده است: «از افراد هنجارشکن تصویربرداری شود.» در بخش دیگر دستور داده شده «مراکزی که افراد بدون پوشش اسلامی در آن حضور داند، پلمب شود» و در بخش دیگر نامه «سازمان اطلاعات فراجا، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات ملزم به تصویربرداری و تهیه مستندات و احزار هویت کسانی شده‌اند که کشف حجاب کرده‌اند.» در یکی از بندها نیز مشخصا اعلام شده «ورود افراد بدون پوشش قانونی به اماکن دولتی و مترو ممنوع است و باید از ورود آنها جلوگیری شود و دستور داده شده از تمام بخش‌های مترو عکس‌برداری شود.»

این دستورالعمل در حالی توسط وزارت کشور به نهادهای دیگر ابلاغ شده که احمد وحیدی وزیر کشور دخالت وزارتخانه متبوع خود در موضوع حضور حجاب‌بانان در مترو را تکذیب کرده بود. وحیدی حضور حجاب‌بانان در مترو را «خودجوش و مردمی» توصیف کرده و گفته بود: «امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفه‌ای همگانی است و دارای مجوز عام و قانونی بوده و نیازی به مجوز خاص ندارد.»

بیایید یکبار دیگر صورت‌مسئله همین ماجرای به ظاهر ساده را مرور کنیم:

«گروهی با لباس یکدست در مترو به شهروندان تذکر می‌دهند و مشخص نیست مربوط به کدام نهاد هستند. هیچ نهادی آنها را گردن نمی‌گیرد و مسئولیت‌شان را نمی‌پذیرد. برای اینکه از خود رفع مسئولیت کنند، این اقدام نیاز به «پوشش مردمی» دارد؛ به همین دلیل است که شهردار تهران آن را در راستای امر به معروف مردمی توصیف می‌کند و وزیر کشور هم می‌گوید اینها گروه‌های مردمی هستند! اما با انتشار یک سند مشخص شد که آنها تا کنون دروغ می‌گفته‌اند و این نیروها نه تنها نیروهای مردمی نیستند، بلکه نیروهای نهادهای امنیتی بوده‌اند که در حال تهیه مستند و جمع‌آوری مدرک و عکس گرفتن از از شهروندان هستند تا یکی یکی آنها را مجازات کنند!»

فکر می‌کنید اگر چنین اتفاقی در کشوری توسعه‌یافته و دارای حداقل دموکراسی رخ داده بود، چه می‌شد؟ احتمالا مقام مسئول به خاطر دروغگویی و ریاکاری و عدم شفافیت عذرخواهی می‌کرد و اگر دموکراسی کامل‌تر بود، احتمالا مدیر دروغگو برکنار می‌شد. اما اینجا ایران است و نمی‌توان انتظار برکناری فرماندهی نظامی که صدر وزارت کشور نشسته را داشت! اینجا به جای آنکه با «مدیری که در دوربین نگاه می‌کند و حقیقت را وارونه جلوه می‌دهد» برخورد شود، با روزنامه افشاکننده دروغ برخورد شده است و دادستانی تهران به دلیل «انتشار غیرقانونی سند محرمانه» علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کرد و برای مدیران این روزنامه پرونده قضایی تشکیل داد!


برای مطالعه بیشتر

چرا کسی مسئولیت حجاب بانان مترو را نمی‌پذیرد؟

۲۵ ایراد بزرگ لایحه حجاب و عفاف ؛ از رسیدگی به حجاب عشایر تا بررسی پروفایل مردم در فضای مجازی!

حامیان حجاب اجباری چه می‌گویند؟

چرا کسی مسئولیت بازگشت گشت ارشاد را بر عهده نمی‌گیرد؟

مجازات شستشوی میت و جارو زدن خیابان برای برخورد با بی‌حجابی موثر است؟

عجیب‌ترین جملات سیاستمداران ایران درباره حجاب +اینفوگرافیک


دروغ‌ها درباره حجاب‌بانان مترو

سخنان وزیر کشور نخستین دروغ درباره گشت ارشاد مستقر در مترو نبود. روز ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ خبر استخدام ۴۰۰ نیرو در شهرداری تهران به بیرون درز کرد؛ آن خبر نشان می‌داد این افراد در مترو مستقر می‌شوند. مهدی چمران رئیس شورای شهر نیز به صورت تلویحی آن را تایید کرده بود. نیروها پس از این اعلام به سرعت مستقر شدند اما ماجرای تلخی که در مترو تهران برای آرمیتا گراوند رخ داد، حضور نیرو‌های حجاب‌بان را موقتا منتفی کرد.

احتمالا تحلیل نهادهای امنیتی و تصمیم‌گیران این بوده که هم‌پوشانی حضور پرشمار نیروهای حجاب‌بان در متروها با واقعه آرمیتا گراوند، خشم عمومی را افزایش خواهد داد و احتمال بروز اتفاقاتی نظیر آنچه پس از درگذشت مهسا امینی رخ داد وجود دارد، به همین دلیل پس از بروز آن واقعه به سرعت نیروهای حجاب‌بان متروها ترک کردند! با این حال حدود یک ماه  بعد یعنی در میانه‌های آبان با بازگشتن به شرایط عادی بار دیگر سر و کله حجاب‌بانان پیدا شد!

معنای دیگر این تصمیم نسنجیده و حضور دوباره حجاب‌بانان و گشت ارشاد آن بود که به زعم نهادهای تحلیلگر و تصمیم‌گیر امنیتی و نظامی، کشور همیشه باید در شلوغی و تب و تاب باشد تا معمولی‌ترین مطالبات مورد قبول حاکمیت باشد!

زاکانی حضور حجاب‌بانان را خودجوش خواند و روزنامه همشهری هم در گزارشی نوشت نهاد‌های مسئول غفلت کرده‌اند و وظیفه آن‌ها بر دوش مردم افتاده است. وزیر کشور نیز همین سناریوی ساختگی را تکرار کرد و در رسانه‌های نزدیک به آنها دست به دست شد اما در نهایت با افشاگری روزنامه اعتماد به صورت رسمی مشخص شد که تمام داستان‌گویی‌ها فریبی بیش نبوده است! 

حجاب‌بانان مترو

قانون نفع عمومی برای انتشار اسناد محرمانه چیست؟

آیا انتشار سند در روزنامه اعتماد جرم است؟ این سوالی است که احتمالا هر مخاطبی پس از خواندن سند مربوط به وزارت کشور از خود پرسیده است. بی‌شک قوه قضاییه به سرعت به ماده قانونی مربوط به «انتشار اسناد محرمانه» استناد خواهد کرد. اما این قانون همه ماجرا نیست زیرا جای «نفع عمومی» و همچنین «نظارت مردم بر دولت» خالی است.

دولت‌ها به عنوان نمایندگان مردم وظیفه دارند «مطالبات عمومی» را برای «رفاه جامعه» پیگیری کنند. در واقع دولت به همین دلیل قوه مجریه خوانده می‌شود که وظیفه اجرای قوانینی را بر عهده دارد که مطالبه شهروندان است و قرار است به نفع عمومی بینجامد، نه آنکه خود راسا و بدون حضور و نقش مردم اجتهاد کند.

دنیا در تلاش برای مراقبت هرچه بیشتر از آنچه پدیده «سوت‌زنی» خوانده می‌شود، است. کشور‌های توسعه‌یافته قوانینی تحت عنوان «حمایت از سوت‌زنی» تصویب کرده‌اند. آمریکا در ماده قانونی حمایت از افشاگران یا همان سوت‌زنان که یک قانون فدرال در ایالات متحده است، می‌گوید این افشاگران ممکن است فعالیتی را گزارش کنند که «نقض قانون»، «سوءمدیریت»، «اتلاف فاحش بودجه»، «سوءاستفاده از اقتدار یا یک خطر اساسی برای سلامت و ایمنی عمومی» است.

در این حالت اگر مقام بالاسری که افشاگری علیه او صورت گرفته، اقدامی تلافی‌جویانه علیه افشاگر انجام دهد یا حتی تهدید به انجام اقدام تلافی‌جویانه کند، دولت آمریکا موظف است از افشاگران حفاظت کند.

دولت‌ها در کشور‌های توسعه‌یافته به لحاظ حقوقی و قانونی، در مورد اطلاعاتی که به لحاظ نظامی یا روابط خارجی محرمانه تلقی می‌شوند، حساسیت زیادی دارند، اما در مواردی که افشای اطلاعات محرمانه غیر نظامی و امنیتی، منجر به «خیر عمومی» شود، با پشتوانه قانونی از افشاگر حمایت می‌کنند.

نمونه‌های مهم افشاگری توسط رسانه‌ها

یکی از نمونه‌های جالب این حمایت قانونی، ماجرای افشای اسناد محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا توسط ادوارد اسنودن است. سال ۲۰۱۳ اسنودن که پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا بود، اسناد محرمانه این سازمان درباره تلاش آمریکا و بریتانیا با همکاری کانادا و استرالیا و نیوزیلند برای نظارت و جاسوسی گسترده از طریق اینترنت را افشا کرد.

افشاگری اسنودن

اسناد نشان می‌داد دولت‌های این ۵ کشور موسوم به کشور‌های «فایو آیز» به طور گسترده مردم‌شان را رهگیری و شنود می‌کردند. بخشی از اسناد همچنین ثابت می‌کرد که باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا مستقیما در جریان برخی از داده‌های جمع‌آوری شده بوده است.

این اسناد اولین بار در مجله آمریکایی «وایرد» با عنوان «آژانس امنیت ملی در حال ساخت بزرگترین مرکز جاسوسی دنیاست (مراقب آنچه می‌گویید باشید)» منتشر شد و سپس روزنامه بریتانیایی گاردین شروع به انتشار بخش قابل توجهی از اسناد کرد. لازم به ذکر است که بسیاری از برنامه‌های آژانس امنیت ملی با کمک مستقیم سرویس‌های جاسوسی بریتانیا صورت گرفته بود و این یعنی دولت بریتانیا هم در اسناد محرمانه افشاشده تحت فشار قرار گرفته بود.

اتفاقی که در بریتانیا و آمریکا رخ داد، نه متهم کردن رسانه‌هایی نظیر وایرد و گاردین بلکه تلاش برای محدود کردن دست دولت‌ها در جاسوسی علیه مردم بود. هرچند دولت بریتانیا سعی کرد اخطار‌های امنیت ملی برای بنگاه‌های خبری متعددی که این گزارش‌ها را منتشر می‌کردند صادر کند، اما اقدام قانونی علیه این رسانه‌ها صورت نگرفت.

انتشار اسناد در رسوایی واترگیت

در نمونه دیگر که اسناد مهم به اعتبار خیر عمومی منتشر شد، در ماجرای «رسوایی واترگیت» رخ داد. ماجرا از این قرار بود که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا شماری از مأموران پیشین اف‌بی‌آی وارد ساختمان هتل واترگیت محل استقرار ستاد انتخاباتی حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا شدند و دستگاه‌های شنود کار گذاشته بودند.

اسناد این اقدام غیرقانونی به دست روزنامه واشینگتن پست افتاد و این روزنامه خبر را منتشر کرد. بعد از انتشار خبر، ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت به جرم سوءاستفاده از قدرت متهم شد. آمریکا نه تنها روزنامه را تعطیل نکرد، بلکه رئیس جمهور را مجبور به استعفا کرد.

در ماجرای واترگیت، هانا آرنت متفکر برجسته آلمانی در تحلیلی با عنوان «دروغ‌گویی در سیاست» نقد صریح و تندی بر «دروغگویی» و «فریبکاری» مقامات دولت آمریکا نوشت: «امنیت ملی حالا دیگر هر چیزی را پوشش می‌دهد و انواع و اقسام جنایت‌ها را توجیه می‌کند. برای نمونه، رئیس‌جمهور حق کامل دارد، حاکم نمی‌تواند هیچ اشتباهی کند. یعنی او مانند یک سلطان مطلق در یک جمهوری است. او بالاتر از قانون است، و توجیه‌اش همیشه این است که هرچه او می‌کند فقط و فقط برای حفظ امنیت ملّی است. در اینجا با وضعیت استثنایی مواجه نیستیم. این‌طور نیست که آن‌ها بگویند، چون در چنین وضعیت اضطراری خاصی قرار داریم، ناچاریم مکالمه‌های همه مردم، حتی شخص رئیس جمهور را بدون استثناء شنود کنیم. آن‌ها فکر می‌کنند که شنود و جاسوسی یک رویه معمول سیاسی است و آن را مطلقا مشروع می‌دانند.»

افشای اوراق دخالت پنتاگون در ویتنام

مورد دیگر در ماجرای افشای اوراق پنتاگون که به یکی بزرگترین رسوایی‌های تاریخ آمریکا تبدیل شد هم روزنامه‌های افشاگر مصون ماندند. اوراق پنتاگون، از دخالت سیاسی و نظامی ایالات متحده در ویتنام از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۸ پرده برداشت. این اسناد در سال ۱۹۷۱ توسط دنیل السبرگ فعال سیاسی آمریکایی به دست نیویورک‌تایمز، واشنگتن‌پست، مجله تایم و چند روزنامه دیگر رسید. اسناد پنتاگون افشا می‌کرد که ایالات متحده به طور مخفیانه دامنه اقدامات خود را در جنگ ویتنام گسترش داده، اما هیچ یک از آن‌ها را اعلام نکرده است.

السبرگ برای افشای اسناد پنتاگون ابتدا به توطئه، جاسوسی و سرقت اموال دولتی متهم شد، اما این اتهامات بعدا رد شد و نه تنها تایم، واشنگتن پست و نیویورک تایمز تنبیه نشدند، بلکه افشاگر آن‌ها هم جایزه «زیست صحیح» را دریافت کرد.


برای مطالعه بیشتر

افشای رسوایی واترگیت و استیضاح نیکسون رئیس جمهور آمریکا

سرکوب رسانه‌ها در دوره مدرن چگونه انجام می‌شود؟

حکومت‌ها چگونه می‌توانند به مردم کمک کنند تا احساس امنیت بیشتری داشته باشند؟

حکومت‌ها چگونه مجری انحصاری خشونت و سرکوب شدند؟

منافع ملی چیست و چگونه به ابزار سرکوب بدل می‌شود؟


قوانین انتشار اسناد محرمانه در ایران چه می‌گوید؟

در ایران تقریبا همه چیز امنیتی است. از قراردادهای بازیکنان فوتبال و مربیان ورزشی گرفته تا نرخ تورم، آمار خودکشی، آمار مهاجرت، میزان فروش نفت و آمار کشته‌شدگان و هر چه مشابه آن در ایران، امنیتی و غیرشفاف است. 

وقتی در ابتدایی‌ترین سطح شفافیت، وقتی همه چیز امنیتی است و با آن برخورد می‌شود، طبیعی است واکنش‌ها نسبت به موضوعات بزرگتر چه باشد. به همین دلیل است که طی سال‌های اخیر نامه‌هایی که مهر «محرمانه» و «سری» و «خیلی محرمانه» روی آن خورده، به‌طرز عجیبی افزایش یافته است. دلیل مسئله این است که برای مقابله با انتشار آن و جلوگیری از شفافیت و پذیرش تبعات آن، مهر محرمانه روی یک نامه زده می‌شود تا به این ترتیب امکان انتشار آن موضوع در رسانه‌ گرفته شود و به تبع آن، امکان نقد و پرسشگری نیز به حداقل برسد.

در مورد اخیر، نامه‌ای با سربرگ وزارت کشور به نهادهای مختلف ارسال شده که در آن درباره «مسائل عمومی» تصمیمی در پستوهای تاریک گرفته شده است. مسئله نه به جنگ ارتباطی داشته، نه اطلاعات خاصی از نهادهای نظامی افشا شده، نه نقشه اماکن خاصی انتشار یافته و ... بلکه صرفا افشا شده که وزیر کشور در ماجرای حجاب‌بانان دروغ گفته است.

در واقع این سوال مطرح است که چرا روی سندی که تصمیمی درباره مردم گرفته شده، مهر «خیلی محرمانه» باید زده شود؟ شبیه آن است که از فردا اداره مالیات در نامه‌ای خیلی محرمانه به همه دستور دهد که میزان مالیات از این به بعد باید سه برابر شود! آیا چنین مسائلی را می‌توان در طبقه محرمانه و خیلی محرمانه دسته‌بندی کرد؟

پاسخ قطعا خیر است و هیچ دولتی چنین حقی ندارد که بدون اطلاع مردم برایشان تصمیم‌گیری کند و مدعی باشد که آنها صلاح مردم را بهتر می‌دانند! بدتر آنکه این اقدام در جهت منافع عمومی نبوده بلکه مشخصا به نهادهای امنیتی دستور داده شده کسب و کار مردم پلمب شود و از شهروندان فیلمبرداری و عکسبرداری شود تا اسناد جرم جمع‌آوری شود!!

از سوی دیگر بر اساس ماده یازده قانون «دسترسی آزاد به اطلاعات» مصوبه و تصمیمی که موجد حق یا تکلیف عمومی است، قابل طبقه‌بندی به عنوان اسرار دولتی نیست و انتشار آن‌ها الزامی است. به بیان دیگر طبق قانون مصوب، دولت حق نداشته روی نامه‌ای که مربوط به حقوق عمومی است، مهر محرمانه بزند. همچنین طبق همین قانون انتشار چنین اسنادی الزامی عنوان شده است.

تصویربرداری و جمع‌آوری سند و مدرک از مردم قانونی است؟

اما مسئله دیگر؛ اینکه چه کسی به وزارت کشور مجوز داده نیروهای چند نهاد امنیتی را در مترو مستقر کند تا از شهروندان مدرک جمع کند؟ بر اساس کدام مجوز، یک نیروی امنیتی مجاز است به مترو و اتوبوس برود و از عموم مردم فیلمبرداری کند تا براشان پرونده بسازد؟ پلمب محل کسب و کار یا توقیف خودرو در کدام ماده قانونی ذکر شده است؟

در حقیقت دولت با اقدامات فراقانونی تلاش دارد یک قانون را به زور اجرا کند! دولت مجری قانون است و اگر مهمترین نهاد اجرای قانون، دست به اقدام فراقانونی بزند، چه توقعی از دیگران دارد که به قانون پایبند باشند؟ 

اگر بنا باشد این نوشته را جمع‌بندی کنیم و به نتیجه برسیم، قاعدتا باید اینگونه گفت که اگر دموکراسی وجود داشت، وزیر کشور به خاطر اقدام فراقانونی در دستور به پرونده‌سازی برای شهروندان توسط نهادهای امنیتی و همچنین عدم بیان واقعیت در ماجرای حجاب‌بانان باید برکنار می‌شد، اما برای بار دیگر باید یادآوری کرد که اینجا ایران است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
4
62
بله اینجا ایران است جای حق و ناحق خیلی سال است که عوض شده
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
اون مهر محرمانه اندازه يه پول سياه هم ارزش نداره روى مسئله اى خورده که حق مردم است بدانند منتهى چون مردم کاره اى نيستند و حق ندارند و حق فقط در اختيار اين حضرات است و قانونى نيز وجود ندارد و نمى توان بر کارهاى خلافشان نظارت و يا توبيخ باشد بنابراين هر غلطى که دلشان مى خواهد مى کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
4
62
مقاله آنقدر جامع بود که هر بار خواستم چیزی اضافه کنم در پاراگراف بعدی ذکر شده بود بسیار عالی و کاملا درست دست مریزاد
فقط یک مورد اضافه میکنم بوریس جانسون بخاطر حضور در یک مهمانی در زمان کرونا در مجلس و بین مردم به صلابه کشیده شد چرا که قانون در آن زمان از برگزاری و شرکت در مهمانی همه را منع کرده بود و مردم اعتراض داشتند که او قانون را زیر پا گذاشته و خود را تافته جدا بافته انگاشته حالا شما مقایسه کنید مسئولین و مردم ما رو ..!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
کروبی دادا پیک نیکی را خاموش کن
ایرانی
|
France
|
۰۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
52
بلی اینجا ایران است. که با این نحوه حکومت ویران است. کدام قانون . کدام مردم. مگه مردم هم حقی دارند. مردم ما اختیاری ندارند. توسط این نحوه حکمرانی و جبهه پایداری.
پاسخ ها
Mohammad ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
دقیقا این جبهه پایداری هر هزینه ای رو از دوش مردم میکشه تا خودش حکومت کنه یادشون رفته انقلاب ۵۷ برای رفع استبداد بود و بس
ناشناس
|
Austria
|
۰۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
51
تا بوده و هست اینطوری بود ، به جای محاکمه مسول متخلف و حقه باز ، روزنامه یا رسانه منتشر کننده دادگاهی میشه، در حکومیت های توتالیر و تمامیت خواه اینگونه هست. توقع دیگری نداشته باشید
هدف به دست گرفتن قدرت بود و دیگر هیچ.
رضایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
57
این‌ها اگر قدرت مطلق داشت همرو زنده به گور می کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
36
دروغ مصلحتی گفته!
sh
|
Netherlands
|
۰۶:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
56
اقایانی که فکر کرده اید از این پیج تاریخی( اعتراضات سال گذشته) هم به مدد امدادهای غیبی! و غیر غیبی! گذر کرده اید. هنوز جامعه ایران را نشناخته اید. به اندازه کافی فاصله بین شما و مردم هست. با این کارها نفرت مردم از شما بیشتر میشود..
مردم از شما بیزارند.
مردم از شما متنفرند
هر چه توانستید به سمع رصد چی هایتان برسانید تایید کنید.!
مهدی
|
United States of America
|
۰۶:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
4
28
حتمأ برای پست بهتر. آخرین دفعه که یک عضو و چهره جدید در این نظام دیدید کی بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
32
دروغ ها هم دیگر اثری ندارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
80
5
خدا لعنت کنه مسئولین روزنامه اعتماد و همه کسانی که میخواهند با ترویج بی حجابی و بی حیایی جامعه به فساد کشیده بشه
وقتی به درک واصل شدن حقیقت رو میفهمن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
کور و کر میمیری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
ایشالا تو عقبه ت به سزای افکارت برسه
ناشناس
| Germany |
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
اصلا مانند آن دو نفر ، برایت آرزوی مرگ نمی کنم ، بلکه آرزوی عمری طولانی می کنم تا شکست تفکرات و ایدئولوژی خودت را در انزوای کامل و بی توجهیِ اطرافیانت ببینی و زجر بکشی و نتوانی حتی خودت را راحت کنی .
ناشناس
|
Canada
|
۰۷:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
23
2
جمله اخر تمام متن را از حیث اعتبار از بین برد..." اینجا ایران است"
پاسخ ها
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
خب بگه کجاست؟ایرانه دیگه...تمام قوانین بین المللی تو ایران برعکس اجرا میشه...
ناشناس
| Canada |
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
دوست عزیز ..منظور من هم همین بود ..."اینجا ایران است "
دیگه لازم به ارایه این همه توضیحات نیست ...شما قوانین انگلیس را با ایران مقاییسه می کنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
40
این که چیز عجیبی نیست چرا که رفتار اینها بر پایه دروغ و ریا بنیان نهاده شده آشفتگی زندگی مردم اعم از دارا و ندار مصداق بارز این رفتار است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
38
مثل ماجرای انتشار نامه سعید امامی در روزنامه سلام در تیر ماه ۷۸ که به توقیف روزنامه منجر شد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
34
کلن مردم ایران بایستی سرگرم باشند و باید حواسشون از مسایل اصلی پرت گردد. مسئله بسیار مهم فعلی تورم و گرانی افسار گسیخته است. همه در حاکمیت و حتی رسانه های به ظاهر مستقل! در راستای سرگرم کردن مردم کارشون رو خیلی خوب انجام می دهند. رسانه ها چه قدر به گرانی و تورم و چه میزان به حجاب بان ها می پردازند؟ خودم مخالف 100 درصد بحث حجاب اجباری هستم ولی مسایل خیلی مهمتری هم داریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
50
درود بر شرافت کارکنان روزنامه اعتماد که چهره واقعی و ریا کارانه وحیدی وزیر کشور و زاکانی لومپن را با سند بر ملا کرد . از نویسنده این متن هم تشکر می کنم که مطلب را خوب بیان و توصیف کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
37
وقایع و برخوردهای 1401 نشان داد که وحیدی بی کفایت است او فاقد درک و تفکیک کف خیابان با جبهه جنگ بود و هست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
36
خدا لعنت کنه وزیر بی کفایت رو
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
43
بنا به فرمایشات مولا علی علیه السلام
تمام بدی ها در اتاقی محبوس است و کلید آن دروغ است.
تنها گناه و عیب و تخلفی که در ایران پیگرد ندارد دروغگویی مسئولان در تمام رده هاست.
واقعا باید به حال ایران تاسف خورد.
با وجود این همه دروغ چطور حاکمیت انتظار همراهی و اعتماد مردم را دارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
......میخوره توقع داشته باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
24
كى جرات داره بركناركنه
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
43
من فقط تاسف میخورم چرا اینقدر بیخاصیت شدم و شدیم که ی عده هر بلایی خاستن سر ما میارن و اسمشو میذارن قانون و ما هم خفه شدیم و هیچکاری نمیکنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
چون خودمون باعث بدبختی خودمون شدیم اینم تاوانش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
24
مرگ برروسیه و حامیانش درایران
ترسو ها و دروغگو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
50
3
بیخود دروغ نگویید ,!!! وزیر کشور و شهردار تهران ادمهای متدینی و مسلمان هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
بعله مثل خودت
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
ببند دهنتو بابا
ناشناس
| Germany |
۲۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
فقط همین دو تا ؟؟؟!!!!!
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
خدا شفا بده البته اگه بتونه چون وضعیتت خیلی وخیمه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
19
این همه دوربین توی شهر هست که دارن از ما فیلم می گیرن هر روز. کاش آدم حداقل بتونه جلوی انظار عمومی به هنجار رفتار کنه. بعضی مردم توی حریم خصوصی انواع و اقسام ظلم ها رو به هم می کنن که هیچ مدرکی به جا نمی مونه. از توهین و ضرب و جرح و.. گرفته تا قتل.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
24
عدم شفافیت نیست دروغ گفته . مردم ایران دشمن نیستند که بخواهند دروغ گفتنشان را توجیه کنند .
اشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
18
با همه اینها اگر کار خیریست چرا ترس دارند اعلام کنند .حتما مورد دار هست و خلاف قانون . غیرقانونی بودن وزارت کشور امر مهمیست و در این ماجرا چه برنامه هایی میشه برای آبروی مردم تهیه کرد ولو قسم جلاله بخورد که همه حجاب بانها معصوم و پاک پاکن . نوبرش را آورده این دولت فخیمه و جلیله و علیمه وج..یله
پاسخ ها
حتما مستند ایکسونامی رو ببینید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
نه غیر قانونیه نه اشتباه فقط مسئولین موقع انتخابات جرعت ندارند نظر واقعی شأن را بگویند مجبورند مخفی نگه دارند تا بعد از انتخابات
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
2
30
متأسفانه سال‌ها است که دروغ میگویند و دروغ می شنویم. مردم خسته و درمانده شده اند. به هر دری هم که می‌زنند، کسی جوابگو نیست. .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
21
محرمانه
با برکناری مشکل حل نمیشود
اینها مشروعیت خود را از دست داده اند
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
34
کاش انقلابی نمی شد کاش مردم به این عذاب الهی گرفتار نمی شدند بنام دین و اسلام دارند مردم را زجرکش می کنند.
حتما مستند ایکسونامی رو ببینید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
15
گفتی چرا مهر محرمانه روش زده شده خداوکیلی خودت نمیدونی اگه معلوم بشه اینا دولتین که جامعه دو قطبی تر میشه ولی اگر بگن مردمین دیگه کسی نمیتونه اعتراضی چیزی کنه چون مردم دارن این کار رو میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
17
دست جوانان انقلابی درد نکند که توانستند رفتار کسی که غیرقانونی از بانوان عکس میگرفت را خنثی سازی کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
3
9
پیش از انقلاب گروها و عقاید حزبی مختلفی در جامعه حضور واضح و یا پنهان داشتند
گروههای اسلامی راست و میانه مارکسیستی توده فداییان و یا حتی رادیکال ایرانی و بی دین و بهایی
تمام موارد برخورد به خود شاه بر میگشت
نتیجه هم انقلاب شد
شاهی که خود بر حرفش نایستاد و رفت
بعد انقلاب هیچ‌ گروهی باقی نماند
ما الان ملحد نداریم چرا که قابلیت عیان ندارد
حزب و گروه چپ نداریم
به دلیل حاکمیت ولایت فقیه حتی حزب هم نداریم
اما گرفتار مردم و ملت به مواردی که در دین هم نیست از کجا امده است
چرا باید. قبح. هر کاری فرو بپاشد
افتادن روسری خانمها یک مورد روز مره است
همیشه بوده است
توقیف دارد ؟ گناه شرعی دارد ؟
این که در ایران هست که حجاب نیست فرمی از پوشش است
کسی که معتقد و مومن است پوشش خود را دارد
چرا مامور را مجبور به کاری که خود اعتقادی ندارد میکنید که نوعی تمرد است
چرا باید پاسبان ماشین گزارش حجاب توقیف کند و به پاسگاه کلانتری ببرد
مگر مواد مخدر جابجا کرده دزدی کرده ؟
چرا باید سردار ابن علی در اداره اماکن گیشا به سر همه افراد داد بیداد کند
خداوند می‌فرماید رمی جمره را انجام دادی به پشت سرت نگاه نکن و برو
گناهان امرزیده میشود
چرا فردی که یه بار به خاطر سه پیامک با منشا غیر مشخصات و غیر واضح بک هفته خودرو او در پارکینگ توقیف بوده و خروج پیداکرده با اولین پیامک مجدد تمامی موارد قبلی به فعلی اضافه‌ای میگردد و ده روز باید توقیف شود
ماموری اگر عست باید خودرو را توقف کند و اخطار را تسلیم کند
یواشکی پیامک دادن برای کسی رذالت نیست؟ گناه شرعی نیست ؟د
چرا. وزیر با دین بازی میکند
چرا قانون وجود ندارد
حکم شرعی اضافه شدن گناهان قبلی به فعلی از کدام منبع و مرجع گرفته شده است ؟
قانون فقط برای ملت است و خودرویشان ؟
دار دسته قالیباف در بهشت هم شامل اجرای قوانین و تخلفات و کاسبی در اختیار 11 سال گذشته میشوند یا در حال حاضر همگی جذب میدان ارژاتین شده اند و ادامه می‌دهند؟
کاری که فتاح قبول نکرد و دهقان قبول کرد
چه کسی ملت را نجات میدهد
تغییر لازم است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
بسیار خوب بود ولی مردم باید اطلاعات سیاسی خودشون رو بالا ببرن حداقل بدونن چپ و راست به چه تفکراتی گفته میشه وقتی بگی فلانی چپ رادیکالِ منظور چه نوع تفکریه و این کار روزنامه هاست که باید روشنگری کنند از رویداد 24 تقاضا میکنم بصورت شفاف و قابل فهم و ساده یک قسمت از سایت را به این موضوع اختصاص بدهند تا مردم بعداً دچار مشکل در انتخابشون نشوند
با تشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
14
هنوز خیلی ها متوجه نشده اندیانمیخواهندبفهمند که تحت چه شرایطی هستیم،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
1
12
تنها راهش عدم مشارکت مردم بطور گسترده در انتخاباته تا زمین گیر شوند
محمد رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
0
13
عاقبت اسلام سیاسی همین است . آنچه در این ۴۴ سال تجربه کردیم ، به ما می آموزد که برای حفظ دین می بایست دین را از سیاست جدا کرد .دوستان واقع بین باشند . از بزرگان حوزه علمیه تقاضا دارم که ترازویی را درست کنند و میزان پایبندی به دین و شعائر دینی را در خفا و آشکار در قبل از انقلاب ، دهه شصت ، دهه هفتاد و .... بررسی کنند . یقینا به این جمع بندی خواهند رسید که ورود دین در سیاست سبب دین هراسی و دین گریزی شده است . بسیجیان و ارتشی های جان بر کف در دهه شصت بزرگ شده در دوران حکومت پهلوی بودند . آیا بعد از ۴۴ سال آن گونه مردان خدایی سراغ دارید !!!!!!!
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
0
6
گفتید ، کودتای خزنده ، یعنی چی ؟؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
0
18
کثافت دروغگو و ریاکار ، برای رد گم کردن انگ مُهر هم بر پیشانی دارد و حاکی از خریتش است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
0
14
همیشه دیدیم که به جای اینکه مسیول متخلف مجازات بشه رسانه ویا خبرنگاران دربند واسیر شدند .واقعا ما تو چه قرنی داریم زندگی می کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
0
10
یعنی خاک بر سرشون توف به ذات دروغگوشون
دم روزنامه اعتماد گرم. ای ول
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
0
5
همیشه‌کتمان‌واقعیت‌بوده‌
یاسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
0
3
از همه بدتر توضیح احمقانه وزارت کشور است که می‌گوید سخنان وزیر با بخشنامه تضاد ندارد، اینا مردم را چی حساب کردن؟!
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان