تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۳
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد

بعد از تصادف با ماشین چه کار‌هایی باید انجام دهیم؟

بی‌شک تصادف خودرو جزو بدترین سناریو‌هایی خواهد بود که برای رانندگان رخ می‌دهد، اما بعد از تصادف چه کاری باید انجام داد؟ این سؤال جزو مهم‌ترین پرسش‌هایی است که مطرح می‌شود و می‌خواهیم در این مقاله به آن بپردازیم.

بعد از تصادف با ماشین چه کار‌هایی بادی انجام دهیم؟

رویداد۲۴ | مهدی توفیقی: با گسترش شهرها و افزایش استفاده از وسایل نقلیه، آمار تصادفات نیز افزایش یافته است و اگرچه برخی از تصادفات خودرویی تنها باعث به بار آمدن خسارات مالی می‌شوند، اما تصادفات منجر به جرح و فوت نیز همواره در صدر اخبار قرار می‌گیرند. رانندگان همیشه سؤال مهمی در این باره دارند: بعد از تصادف چه کار کنیم؟ ما در این مقاله می‌خواهیم تمامی اقدامات لازم پس از وقوع تصادف را خدمت شما عزیزان شرح دهیم، پس همراه ما باشید.

بررسی سرنشینان و اطمینان از وضعیت سلامتی آن‌ها

پس از وقوع تصادف، اگر مجروح شدید، سریعاً با پلیس و نیروهای امدادی تماس بگیرید. شماره تماس پلیس ۱۱۰ و شماره اورژانس ۱۱۵ است. اگر جراحت شما یا سرنشینان بسیار جدی است، سعی کنید حرکت نکنید و منتظر نیروهای امدادی بمانید.

ایمن نمودن محل

اگر امکان این کار را دارید، حتماً خودرو را به حاشیه امن خیابان یا جاده منتقل کنید. همچنین می‌توانید با قرار دادن علائم ایمنی در فاصله‌ای دورتر از خودرو، سایر رانندگان را از وقوع تصادف مطلع نمایید. درصورتی‌که خودرو قادر به حرکت نیست، خودتان و سرنشینان را به نقطه‌ای ایمن منتقل کنید. دقت داشته باشید که در تصادفات جزئی نباید سد معبر دیگر خودروها شد و می‌بایست با مستندسازی صحنه، خودروها را به کنار خیابان هدایت کرد. عدم انجام این کار، جریمه خودروها را در پی دارد.

با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید

صرف‌نظر از نوع و شدت تصادف، تماس با پلیس حائز اهمیت است و در برخی کشورها این کار الزام قانونی دارد. افسران پلیس با حضور در صحنه تصادف، اقدام به جمع‌آوری مستندات و گزارش آن خواهند کرد. همین گزارش و کروکی پلیس برای دریافت خسارت از شرکت‌های بیمه به کار خواهد رفت.
منتظر کمک بمانید

پس از تصادف، خودرو را خاموش کرده و چراغ‌های هشدار آن را روشن نمایید تا دیگر رانندگان از شرایط جاده مطلع شوند. درصورتی‌که خودرو قادر به حرکت نیست، می‌توانید با خودروهای یدک کشی و امداد تماس بگیرید تا پس از گزارش حادثه توسط پلیس، خودرو به پارکینگ منتقل شود.

بررسی و تبادل مدارک

پس از حضور پلیس در صحنه و مشخص شدن مقصر، مدارک راننده مقابل، از جمله مشخصات او، کارت ماشین و بیمه، گواهینامه و غیره را بررسی کرده و در صورت لزوم آن‌ها را دریافت کنید تا کارهای بعدی مربوط به دریافت خسارت انجام شود. این کار را با هماهنگی افسر پلیس حاضر در صحنه انجام دهید.

مستندسازی صحنه تصادف

برای اینکه در قدم‌های بعدی به مشکل برنخورید و بتوانید راحت‌تر از بیمه خسارت دریافت کنید، بهتر است از صحنه تصادف تصویربرداری نمایید و حتی‌الامکان با چند شاهد نیز در تماس باشید تا اگر لزومی داشت، آن‌ها برای توضیح صحنه تصادف حاضر شوند.

حضور در شرکت بیمه جهت دریافت خسارت

درصورتی‌که راننده مقابل مقصر باشد، می‌توانید با در دست داشتن مدارک و کروکی پلیس به محل‌های پرداخت خسارت شرکت‌های بیمه مراجعه نمایید تا آن‌ها پس از بررسی میزان خسارت وارده، نسبت به پرداخت هزینه‌ها اقدام کنند.

آیا تصادف‌های جزئی را نیز باید به پلیس گزارش کرد؟

همیشه نیازی به حضور پلیس در تصادفات جزئی نیست، مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد. اگر در تصادف رخ‌ داده فردی مجروح شده باشد یا اینکه خودرو به نوعی جاده را مسدود کرده باشد، تماس با پلیس الزامی خواهد بود. همچنین در شرایطی همچون فرار راننده از صحنه تصادف، عدم همکاری طرف مقابل و… باید با پلیس تماس گرفت. بر اساس قوانین موجود، در تصادفاتی که سقف خسارت آن‌ها کمتر از ۳۰ میلیون تومان است، نیازی به حضور پلیس و ترسیم کروکی نیست و بدون آن نیز می‌توان با مراجعه به شرکت‌های بیمه اقدام به دریافت هزینه‌ها کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما