تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۸ نظر
در رویداد ۲۴ بخوانید:

ترکیه همچنان می‌تازد؛ مزاحمت ترکیه برای ایران شروع شد | تی‌آرتی فارسی آغاز به کار کرد

بخش فارسی تی آر تی که مدیر این شبکه پیش‌تر گفته بود قرار است ایران را آشفته کند، افتتاح شد.

ترکیه همچنان می‌تازد؛ مزاحمت ترکیه برای ایران شروع شد | تی‌آرتی فارسی آغاز به کار کرد

رویداد۲۴| شبکه تی آر تی فارسی با حضور مقامات ترکیه و در غیاب نماینده‌ای از ایران افتتاح شد. این همان شبکه جنجالی است که مدیر تلویزیون دولتی ترکیه پیش‌تر ضمن وعده راه‌اندازی آن گفته بود: «ما باید ایران را ناراحت و اذیت کنیم، باید ایران را آشفته کنیم!» او گفته بود: «ما ناگزیریم تعداد شبکه‌های خارجی‌زبان تی. آر. تی را افزایش دهیم، حتی اگر این اقدام باعث ناراحتی و خشم دولت ایران از ما شود.»

ترکیه وقتی برای راه اندازی این شبکه تصمیم گرفت که درگیری‌ها و تنش‌ها بین ایران و اسرائیل هر روز بیشتر می‌شد، حالا هم وقتی آن را عملیاتی کرده که نقشش در سقوط دولت بشار اسد که میزان صمیمت آن با جمهوری اسلامی ایران موضوع پنهانی نبود، آشکار است. 
به نظر می‌رسد ترکیه خیلی خونسرد و راحت ایجاد مزاحمت برای جمهوری اسلامی را شروع کرده است. البته انتظاری هم غیر از این نبود، زیرا وقتی مدیر شبکه تی آر تی خیلی واضح قصدشان از راه اندازی این شبکه را اعلام کرد، اینجا در تهران غیر مدیر برون مرزی صداوسیما کسی واکنش نشان نداد!
شاید اگر همان وقت مقامات کشورمان با احضار سفیر موضع سفت و سخت‌تری گرفته بودند و به این کشور یادآور می‌شدند که حواسشان به همه چیز است؛ حالا وضعیت متفاوت بود.
به هر روی ترکیه که این روز‌ها حسابی روی دور شانس است و به قول تحلیل‌گران بر اسب مراد سوار شده؛ بعد از سوریه سراغ ایران آمده است.
نکته قابل توجه اینکه محمد زاهد سوباجی، مدیرکل تی‌آرتی در جلسه افتتاح این شبکه دیگر آن حرف‌های قبلی را تکرار نکرده و به جایش از اشتراکات فرهنگی یا تلاش برای انعکاس واقعیت به وقت بی اعتمادی به رسانه‌های غربی گفته است. جالب‌تر اینکه خبرگزاری تسنیم نیز افتتاح شبکه تی آر تی فارسی را با آب و تاب گزارش کرده و غیر از یک گریز مختصر، اهمیتی به اظهارات جنجالی و قبلی سوباجی نداده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸
4
4
بعد از اتمام جنگ 8 ساله ،آنقدر ترکهای داخل این جغرافیا را بجای سپاسگزاری رنجاندید که این ترک ستیزی را به جمهوری ازربایجان و سپس به ترکیه و نهایتا هم به تمام ترکستان کشاندید و الان باید تبعات این حماقت را ببینید
پاسخ ها
جنوبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
مملکت که دست خودتونه. منابع مالی و اقتصادی هم اینطور. همین نفت و گازی که خونتون باهان روشنه باعث فقر ما جنوبی ها شده.چرا ناسپاس هستید؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸
3
4
به جای جار و جنجال می باید بررسی کرد که چگونه می توان این موضوع را از یک تهدید به فرصت تبدیل کرد! این هنر سیاست است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸
2
5
به هر کی خوبی کردیم بد دیدیم
همین ایران بود که اردوغان داعشی رو از کودتا نجات داد
پول‌ها و سرمایه و طلاهای مفت ایرانیها بود که ترکیه رو در اقتصاد بالا برد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸
0
2
"جالب‌تر اینکه خبرگزاری تسنیم نیز افتتاح شبکه تی آر تی فارسی را با آب و تاب گزارش کرده"
خبرگزاری برادران ق..باید هم تبریک بگوید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸
2
3
در دوران صفویه و افشار وحتی قاجاریه که ایران درنهایت ضعف خود بود ترکان عثمانی نتوانستند نفوذ خودرا در شمال و شرق ایران گسترش دهند اما اکنون اردوغان در شمال ایران (نخجوان و آذربایجان) و شرق خزر و درواقع ایران شامل ترکمنستان ازبکستان قرقیزستان نفوذدارد و پان ترکیسم را ترویج و جا پای خود را استوار میکند به علاوه با طالبان افغانستان نیز ارتباط دارد آز سوی دیگر ترکیه از اعضای مهم ناتو می‌باشد.و برای مصالح خودشان علی‌رغم تظاهرکردن نسبت به اسراییل ،هم اسراییل را دارد وهم روسیه و اوکراین را و هم اعراب را خلاصه اینکه اردوغان و دولت ترکیه هیچ ملاحظه ای غیر از منافع و مصالح کشورشان ندارند و تمام تلاششان و زدو بندشان در این راه است حالا یک نگاهی به شرایط خودمان بکنیم که نه در اطرافمان ونه دربین کشورهای قدرتمند دنیا پایگاه نسبتاً پایداری نداریم که هیچ بلکه همه را یا دشمن خویشتن کرده ایم یا حداقل مضنون به خویش ومواردی مهلکتر از این ها که نمیتوان گفت و پیداست کز این میان چه بر خواهد خواست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
0
0
چیزی که عوض داره گله نداره!
خان اوغلان.خ.اهری اسمیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
1
0
به عنوان یک پژوهشگر ایران دوست و ترک زبان ایرانی معتقدم اگر منصفانه قضاوت کنیم ایران در دو موضوع ۱. شمال غرب سوریه ..نمی گویم کل سوریه...۲.زنگزور سیاست هایش موجب درک متقابل و هم افزایی با کشورهای همسایه نشد و یکی از علل آن گرایشات ملی گرایی حوزه تمدنی یا نژادی برخی نخبگان درون حاکمیت بویژه نظامی.سیاسی و اصحاب رسانه بود.که مواضع آنها نوعی ترک هراسی به جای قبول واقعیت جوامع مسلمانان ترک را دامن می زد .عدم هم افزایی و تفاهم در موضوعات قومی زبانی و تهدیدانگاری موجب تقابل در پیگیری منافع و اختلاف دو کشور و در نتیجه رویکردهای متفاوت و نقش آفرینی های غیر هم افزا شده است.البته تفاوت سیاست های خارجی و نحوه اعمال آن نیز مشکلات و تردید و ابهام را دامن می زند.
نظرات شما