تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

توضیح سازمان غذا و دارو درباره ویدیوی رنگ‌زدن پرتقال‌ها

کارشناس سازمان غذا و دارو با اشاره به گزارش‌هایی درباره رنگی شدن پرتقال‌ها اعلام کرد که شواهد اولیه نشان نمی‌دهد بخش خوراکی میوه تحت تأثیر قرار گرفته باشد، اما برای نتیجه قطعی نیاز به بررسی محلول رنگ مورد استفاده است.

پرتقال‌

رویداد۲۴| بررسی‌های آزمایشگاه مرجع نشان می‌دهد رنگ مشاهده‌شده روی پوست پرتقال در آب حل نمی‌شود و به بخش خوراکی نفوذ نکرده است. احتمال استفاده از رنگ مصنوعی نیز رد شده، اما ادامه آزمایش‌ها منوط به دریافت نمونه رنگ است. بر اساس شواهد فعلی، خطری برای مصرف‌کنندگان گزارش نشده است.

در همین راستا، کارشناس رنگ سازمان غذا و دارو درباره انتشار گزارش‌هایی درخصوص رنگی شدن پرتقال‌ها به تسنیم توضیح داد.

مهندس معصومه رشیدی، کارشناس بخش رنگ آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو اعلام کرد که بررسی‌های اولیه روی نمونه‌های دریافتی نشان می‌دهد تا این مرحله شواهدی مبنی بر ایجاد تغییر در بخش خوراکی میوه مشاهده نشده است. با این حال، برای اعلام نظر نهایی، دریافت نمونه محلول رنگ مورد استفاده جهت بررسی آزمایشگاهی ضروری است.

وی توضیح داد: پیش از این نمونه‌ای از پرتقال‌های مورد گزارش برای بررسی تخصصی به آزمایشگاه مرجع ارسال شده بود.

وی اظهار کرد: رنگ مشاهده‌شده روی پوست پرتقال رفتار غیرمعمولی داشته و هنگام تماس با نایلون منتقل می‌شده، اما با وجود تلاش‌های متعدد، جداسازی آن با روش‌های رایج آزمایشگاهی امکان‌پذیر نشده است.

به گفته وی، این ویژگی نشان می‌دهد که ماده مورد استفاده در آب حل نمی‌شود و بر سطح پوست باقی می‌ماند.


بیشتر بخوانید: سخنگوی سازمان غذا و دارو: بیش از ۹۰ درصد هزینه انسولین تحت پوشش بیمه است


او افزود: در مواردی که پرتقال همراه با پوست وارد دستگاه‌های آبگیری شده و در تماس با آب قرار می‌گیرد، توجه به این موضوع اهمیت دارد، اما برای مصرف‌کنندگان عادی که میوه را پوست‌گیری می‌کنند، براساس شواهد موجود نگرانی قابل توجهی مطرح نیست.

این کارشناس با اشاره به شرایط تولید سال جاری توضیح داد که خشکسالی موجب برخی مشکلات شده و تولیدکنندگان را ناچار به برداشت زودتر محصول کرده است.

وی بیان کرد: برای یکنواختی ظاهری میوه، از رنگ در دمای کنترل‌شده و در برخی موارد گاز اتیلن استفاده می‌شود؛ موضوعی که پیش‌تر در نارنگی نیز گزارش شده است.

رشیدی همچنین اعلام کرد: رنگ نمونه بررسی‌شده در آب حل نشده و لایه سفید زیر پوست میوه دچار تغییر رنگ نشده است که این موضوع نشان‌دهنده عدم تاثیر بر بخش خوراکی میوه است.

کارشناس بخش رنگ سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در ابتدا احتمال استفاده از رنگ‌های مصنوعی مطرح بود، اما بررسی‌های انجام‌شده این فرضیه را رد کرده است.

وی تأکید کرد: نبود نمونه محلول رنگ، مانع انجام آزمون‌های تکمیلی شده و در صورت تأمین نمونه، بررسی دقیق‌تر انجام خواهد شد. در حال حاضر، براساس شواهد موجود، هیچ نشانه‌ای مبنی بر بروز خطر برای مصرف‌کنندگان گزارش نشده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۳
0
1
ماله کشی هم حدی داره شرم و حیا نمیکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۳
0
1
یعنی حتی توان تعیین ترکیب شیمیایی رنگ رو هم ندارید؟
اونوقت فکر نکردی که وقتی پرتقال رو پوست بگیری رنگ به پوست دست میچسبه و موقع خوردن میوه وارد بدن میشه؟
نظرات شما