تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۵
در رویداد۲۴ بخوانید؛

آیا چین به ایران کمک نظامی کرد؟ | افشاگری فایننشال تایمز درباره استفاده از یک ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا

گزارش رسانه بریتانیایی فایننشال تایمز از همکاری‌های چین و ایران در جنگ اخیر پرده برداشته است.

دود برخاسته از پالایشگاه راس تنوره عربستان بعد از حمله ایران

تصویر ماهواره ای از دود برخاسته از پالایشگاه راس تنوره عربستان بعد از حمله ایران 

رویداد۲۴ | در حالی که رحمانی فضلی سفیر ایران در چین می گوید ادعاهای آمریکا درباره ارسال محموله تسلیحاتی از چین به ایران  صحت ندارد، رسانه های غربی مدعی اند چینی ها به ایران کمک نظامی کرده اند. نشریه بریتانیایی فایننشال تایمز می گوید ایران به‌طور محرمانه یک ماهواره جاسوسی چینی به دست آورده و به این ترتیب توانایی جدیدی برای هدف‌گیری پایگاه‌های نظامی آمریکا در سراسر خاورمیانه در جریان جنگ اخیر پیدا کرده است؛ این را روز چهارشنبه روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد.

بر اساس این گزارش، ماهواره TEE-۰۱B که توسط شرکت چینی Earth Eye Co ساخته و پرتاب شده، در اواخر سال ۲۰۲۴ و پس از پرتاب از چین، توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خریداری شده است. این گزارش به اسناد فاش‌شده نظامی ایران استناد می‌کند.

به نوشته این روزنامه، فرماندهان نظامی ایران به این ماهواره دستور داده‌اند که پایگاه‌های اصلی نظامی آمریکا را رصد کند. این ادعا بر اساس فهرست مختصات زمان‌بندی‌شده، تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل‌های مداری مطرح شده است. فایننشال تایمز می‌گوید این تصاویر در ماه مارس، پیش و پس از حملات پهپادی و موشکی به این پایگاه‌ها ثبت شده‌اند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرده که نتوانسته این گزارش را به‌طور مستقل تأیید کند.

کاخ سفید، سازمان سیا، پنتاگون، وزارت خارجه و دفاع چین، شرکت Earth Eye Co و همچنین شرکت Emposat به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ فوری نداده‌اند.

طبق این گزارش، در قالب این توافق، سپاه پاسداران به ایستگاه‌های زمینی تجاری تحت مدیریت شرکت Emposat—یک شرکت مستقر در پکن که خدمات کنترل ماهواره و داده ارائه می‌دهد و شبکه‌ای در آسیا، آمریکای لاتین و سایر مناطق دارد—دسترسی پیدا کرده است.

به گفته فایننشال تایمز، این ماهواره در تاریخ‌های ۱۳، ۱۴ و ۱۵ مارس از پایگاه هوایی «پرنس سلطان» در عربستان سعودی تصویربرداری کرده است.

در ۱۴ مارس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تأیید کرد که هواپیما‌های آمریکایی در این پایگاه هدف قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، این ماهواره همچنین پایگاه هوایی «موفق السالتی» در اردن و مناطقی نزدیک به پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منامه بحرین و فرودگاه اربیل در عراق را در حوالی زمان حملات اعلام‌شده از سوی سپاه پاسداران رصد کرده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما