تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۵
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرخش دوباره عبدالرضا داوری | از افشاگری علیه احمدی‌نژاد و بقایی تا طلب حلالیت

عبدالرضا داوری با انتشار یک توییت، از محمود احمدی‌نژاد و حمید بقایی بابت مجموعه اتهاماتی که در سال‌های گذشته علیه آنها مطرح کرده بود، عذرخواهی کرد. اما داوری دقیقاً از کدام ادعاها عقب‌نشینی کرده و در سال‌های گذشته چه روایت‌هایی درباره احمدی‌نژاد و بقایی منتشر کرده بود؟

بقایی و احمدی نژاد

رویداد۲۴ | عبدالرضا داوری، از نزدیک‌ترین یاران محمود احمدی‌نژاد که از سال ۱۳۹۶ به یکی از تندترین منتقدان او تبدیل شد، روز گذشته با انتشار توییتی از محمود احمدی‌نژاد و حمید بقایی بابت اتهاماتی که طی سال‌های گذشته به آنها وارد کرده بود، عذرخواهی کرد.

داوری در این توییت نوشت: «بین سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱، در پی برخی ملاحظات، سوءتفاهم‌ها و نیز تحت تأثیر فضای عاطفی و عصبانیت‌های مقطعی، مطالبی نادرست درباره جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد و جناب آقای مهندس حمید بقایی بیان کردم که امروز بر این باورم با انصاف، اخلاق، جوانمردی، مروت، مرام رفاقت و اصول حقیقت‌جویی سازگار نبوده‌اند. از این بابت، وظیفه شرعی و اخلاقی خویش می‌دانم از هر دو بزرگوار طلب حلالیت و بخشش نمایم.»

این تغییر موضع در شرایطی رخ داده که احمدی‌نژاد این روزها در مظان اتهام جاسوسی برای اسرائیل قرار گرفته و همین موضوع، عقب‌نشینی داوری از مجموعه ادعاهای گذشته‌اش را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است.

اما داوری طی سال‌های گذشته دقیقاً چه اتهاماتی را مطرح کرده بود که امروز آنها را نادرست می‌داند؟


بیشتر بخوانید: 

معمای نارمک؛ تندروی دیروز، مهره بازی فردا شد | پشت پرده عملیات ناکام با محوریت احمدی‌نژاد چیست؟

برخی جزییات گزارش نیویورک تایمز درست است | احمدی‌نژاد ادبیاتی را وارد سیاست ایران کرد که اسرائیل به آن نیاز داشت


اتهامات داوری علیه احمدی‌نژاد چه بود؟

ماجرای جدایی داوری از احمدی‌نژاد به سال ۱۳۹۶ بازمی‌گردد؛ زمانی که مشاور رسانه‌ای سابق احمدی‌نژاد، قائم‌مقام ایرنا در دولت دهم و رئیس وقت مرکز مطالعات راهبردی وزارت کشور، ناگهان در چندین پست از احمدی‌نژاد اعلام برائت کرد. او ابتدا مدعی شد احمدی‌نژاد تبار یهودی دارد و سپس مجموعه‌ای از روایت‌ها و افشاگری‌ها را درباره جلسات خصوصی و دیدگاه‌های او منتشر کرد.

داوری در سال ۱۴۰۰ مدعی شد احمدی‌نژاد معتقد است جمهوری اسلامی در آینده‌ای نزدیک فرو خواهد پاشید و غرب قصد دارد از او همان نقشی را بسازد که از بوریس یلتسین پس از فروپاشی شوروی ساخت. او گفته بود: «احمدی‌نژاد طرحی در ذهنش است که بر اساس این طرح جمهوری اسلامی به زودی فرومی‌پاشد و مانند شوروی سابق، که غرب از یلتسین استفاده کرد، الان هم جهان غرب از ایشان استفاده می‌کند و یک یلتسین ایرانی در دوران پس از جمهوری اسلامی متولد می‌شود.»

داوری همچنین مدعی شده بود احمدی‌نژاد سه سناریو برای فروپاشی نظام متصور است که یکی از آنها حمله آمریکا به ایران است. به گفته او، احمدی‌نژاد معتقد بوده: «اگر آمریکا حمله کند و زیرساخت‌ها را بزند، یعنی آب و برق قطع شوند، این نقطه آغاز فروپاشی جمهوری اسلامی خواهد بود.»

او در ادامه، احمدی‌نژاد را فردی دانسته بود که خود را در جایگاه نیابت امام زمان(عج) و ولی خدا می‌بیند و حتی مدعی شده بود که او از نوعی «اختلال روانی» و «توهم» رنج می‌برد. او حتی به صحبت های روان پزشک خصوصی احمدی نژاد هم استناد کرده و گفته بود او نیز این اختلال ها را تایید کرده است.

یکی دیگر از مهم‌ترین روایت‌های داوری، مربوط به جلسه‌ای سه‌نفره با حضور خودش، محمود احمدی‌نژاد و حمید بقایی بود. او گفته بود در آن جلسه، احمدی‌نژاد درباره انتخابات آمریکا تحلیل کرده که اگر جو بایدن پیروز شود، اصلاح‌طلبان در ایران قدرت می‌گیرند و در نهایت نظام، رهبری و سپاه ناچار خواهند شد راه را برای بازگشت او باز کنند.

داوری همچنین در سال ۱۳۹۹ درباره تیم حفاظت احمدی‌نژاد گفته بود تعداد نیروهای مستقر در اطراف منزل او بسیار زیاد است و این موضوع احتمالاً به دلیل وجود تهدید ترور علیه احمدی‌نژاد است. او گفته بود نیروهای انتظامی و امنیتی در کوچه محل اقامت احمدی‌نژاد مستقر هستند و تیم حفاظت او با تجهیزات کامل از وی محافظت می‌کنند.

او در سال ۱۴۰۰ ادعای دیگری نیز مطرح کرد و گفت احمدی‌نژاد «به برخی شبکه‌های مالی و اقتصادی بین‌المللی متصل است.»

روایت داوری درباره حمید بقایی


بیشتر بخوانید:

سفر‌های پرماجرای محمود | بازخوانی ابعاد دیده نشده سفر‌های خارجی احمدی‌نژاد؛ از گواتمالا تا بوداپست

چرا احمدی نژاد هنوز مهم است؟


بخش مهم دیگری از افشاگری‌های داوری متوجه حمید بقایی بود.

او درباره همان جلسه سه‌نفره مدعی شده بود پس از بالا گرفتن بحث، بقایی خطاب به او گفته است: «چرا این‌قدر با آقای احمدی‌نژاد چالش می‌کنی؟ ایشان در جایگاه انبیا و اولیای الهی است و ما فقط باید از ایشان تمکین کنیم.»

داوری همچنین مدعی شده بود رابطه بقایی و احمدی‌نژاد برخلاف تصور عمومی، رابطه رئیس و مرئوس نیست و در عمل این بقایی است که به احمدی‌نژاد تحکم می‌کند.

او درباره زندگی شخصی بقایی نیز ادعا کرده بود روایت او از زندگی ساده واقعیت ندارد و گفته بود: «بقایی دو خانه ویلایی در تهران برای دو همسرش و یک ویلای دیگر در آبسرد دارد.»

در توییتی دیگر نیز نوشت: «اموال و املاک حمید بقایی که غالباً به نام همسرانش انتقال یافته، هیچ تناسبی با حقوق و مزایای یک مدیر دولتی ندارد؛ از خودروهای متعدد و املاک تجاری و ویلایی در تهران و کاخ در آبسرد تا چمدان مکشوفه‌اش مملو از سکه، دلار و اوراق بهادار؛ یک مفسد اقتصادی که نقاب پاکدستی بر چهره دارد.»

داوری همچنین مدعی شده بود «مفاسد مالی حمید بقایی خارج از تراکنش‌های رسمی بانکی و در قالب پول نقد، کارت هدیه و... انجام می‌شود و برای آنکه مسیر پول‌هایش لو نرود، نقدینگی خود را به نام افراد مورد اعتمادش در بانک‌های مختلف سپرده‌گذاری یا در قالب ارز، سکه و اوراق مشارکت بی‌نام نگهداری می‌کند.»

یکی دیگر از ادعاهای او مربوط به اسفند ۱۳۹۶ بود. داوری نوشته بود: «بقایی مرا به اتاقش فراخواند و گفت بهتر است از کشور خارج شوی و سخنگوی دولت بهار در تبعید باشی. سپس گفت تو فقط در اسرائیل و تا حدی در آمریکا امنیت داری؛ مستقیماً از مرز افغانستان خارج شو و به پایگاه آمریکا در بگرام برو.»

اکنون داوری با انتشار توییت تازه خود، تمامی این ادعاها را «مطالبی نادرست» توصیف کرده و از محمود احمدی‌نژاد و حمید بقایی طلب حلالیت و بخشش کرده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha