تاریخ انتشار: ۰۶:۵۸ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۵

شهرداری اشتباه تخریب جدول‌های سنایی را پذیرفت؟ | عضو شورای شهر: ناشیگری کردند و ترمیم می‌کنند

روزنامه شرق با اشاره به بازگشایی کافه‌های خیابان‌های مرکزی تهران پس از چند روز پلمب، گزارش داد که تخریب جدول‌های خیابان سنایی و حذف محل‌های نشستن شهروندان، نگرانی‌ها درباره «پاتوق‌زدایی» در فضا‌های شهری را افزایش داده است؛ هرچند عضو شورای شهر تهران علت این اتفاق را «ناشیگری» نیرو‌های اجرایی شهرداری عنوان کرده است.
جدول ها

رویداد۲۴| روزنامه شرق در گزارشی با بررسی حواشی پلمب کافه‌های خیابان‌های سنایی، ایرانشهر، میرزای شیرازی و قائم‌مقام فراهانی نوشت که اگرچه چراغ این کافه‌ها دوباره روشن شده، اما تخریب جدول‌های خیابان سنایی که محلی برای نشستن شهروندان بود، موجی از نگرانی درباره آینده پاتوق‌های شهری ایجاد کرده است.

این روزنامه می‌نویسد: «چراغ کافه‌های مرکز شهر بعد از چند روز پلمب، دوباره روشن شده است، با این حال، پس از تعطیلی کافه‌ها و تخریب جدول این مناطق که محلی برای نشستن مردم بود، تحلیل بسیاری از شهروندان و حتی کارشناسان این است که جریان‌هایی تمایل به پاتوق‌زدایی مردم در سطح شهر دارند.»

بر اساس این گزارش، بسیاری از کسبه و ساکنان خیابان سنایی می‌گویند مأموران شهرداری بامداد اقدام به تخریب جدول‌های کنار باغچه‌ها کرده‌اند؛ جدول‌هایی که علاوه بر مراجعه‌کنندگان کافه‌ها، محل استراحت همراهان بیماران ساختمان‌های پزشکی این خیابان نیز بود.

شرق به نقل از یکی از مالکان املاک تجاری این محدوده آورده است: «اهالی با صدای پتک بیدار شدند و دیدند مأمور شهرداری در حال آسیب به این جدول‌هاست. اصلا نمی‌دانیم کجا شکایت کنیم و از چه کسی خسارت بگیریم.»

این روزنامه همچنین روایت شماری از جوانان حاضر در کافه‌های این محدوده را بازتاب داده که می‌گویند: «تنها جایی که حال ما خوب است، در همین جمع‌هاست.» آنها تأکید کرده‌اند که گاهی تنها با سفارش یک چای، ساعاتی را کنار دوستان خود می‌گذرانند و این پاتوق‌ها برای حفظ روحیه‌شان اهمیت دارد.

در مقابل، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در گفت‌و‌گو با شرق دلیل تخریب جدول‌ها را خطای عوامل اجرایی شهرداری دانسته و گفته است: «متأسفانه ناشیگری کردند و آن جدول‌ها را شکستند.» به گفته او، شهردار منطقه نیز این اشتباه را پذیرفته و قرار شده جدول‌های خیابان سنایی به‌سرعت بازسازی شوند.

شرق در ادامه، دیدگاه برخی کارشناسان اجتماعی را نیز منعکس کرده و نوشته است که این اتفاق تنها یک موضوع عمرانی نیست، بلکه می‌تواند احساس ناامنی روانی و اجتماعی را تشدید کند.

در این گزارش آمده است که اگر «گردهمایی‌های کوچک مردم در پیاده‌راه‌ها یا کافه‌ها با واکنش‌هایی از این دست مواجه شود»، این نگرانی در افکار عمومی شکل می‌گیرد که چنین برخورد‌هایی ممکن است به دیگر نقاط شهر نیز گسترش یابد.

این روزنامه همچنین به نقل از یک جامعه‌شناس نوشته است: «به نظر من، حداقل تعبیری که می‌توان برای این اقدام به کار برد، بدسلیقگی است.» او معتقد است چنین رویکردی با شعار وفاق ملی در تعارض است و این تصور را ایجاد می‌کند که مردم «حتی برای نشستن در یک فضای عمومی نیز اختیار چندانی ندارند.»

شرق در پایان تأکید کرده است که انتظار می‌رود شهرداری تهران، شورای شهر و دولت درباره این اتفاق پاسخ روشنی به افکار عمومی ارائه دهند و هشدار داده است که «نمی‌توان با همه جلوه‌های زندگی اجتماعی با بدسلیقگی برخورد کرد، بی‌آنکه به آثار اجتماعی چنین تصمیم‌هایی توجه داشت.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha