تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۷
بر اساس آمار شورای جهانی طلا؛

بانک های مرکزی جهان ۱۹۳ تن شمش طلا خریدند

آمار شورای جهانی طلا نشان می‌دهد بانک های مرکزی‌ جهان بیش از ۱۹۳ تن شمش طلا در نیمه اول سال ۲۰۱۸ به ذخایر خود اضافه کرده اند که این مقدار بالاترین خرید ۶ ماهه طلا توسط بانک های مرکزی از سال ۲۰۱۵ تا حالاست.

بانک های مرکزی جهان ۱۹۳ تن شمش طلا خریدند

رویداد۲۴ به نقل از راشاتودی، بانک‌های مرکزی سراسر دنیا در حال روی آوردن به طلا به عنوان جایگزینی برای دلار آمریکا هستند که به نظر آن‌ها توسط سیاست تهاجمی تجاری آمریکا و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی ضعیف شده است.

 آمار شورای جهانی طلا نشان میدهد بانک‌های مرکزی کلا ۱۹۳.۳ تن شمش طلا در نیمه اول سال ۲۰۱۸ به ذخایر خود اضافه کرده اند، یعنی ۸ درصد افزایش نسبت به ۱۷۸.۶ تنی که سال گذشته در همین زمان خریداری شده بود. این مقدار بالاترین خرید ۶ ماهه طلا، توسط بانک‌های مرکزی از سال ۲۰۱۵ تا حالاست.

شورای جهانی طلا اعلام کرد: «در نیمسال اول ۲۰۱۸ بانک‌های مرکزی ذخایر طلای خود را به ۱.۳۶ تریلیون دلار رساندند که برابر است با حدود ۱۰ درصد ذخایر ارزی خارجی جهان». طبق نظر یک تحلیل‌گر، دلیل این حرکت کنار گذاشتن دلار و تنوع بخشی است.
الدیار موراتوو، رئیس‌دفتر کسل فمیلی سنگاپور گفت: «مدتهاست آمریکا از دلار برای فشار آوردن به رقیبانش استفاده می‌کند. این کار همواره باعث ناراحتی جامعه جهانی بوده و حالا جنگ علیه دلار به اروپا رسیده است».

 این تحلیلگر اضافه کرد: «روسیه در مقابل تحریم‌های جدید آمریکا و قطع ارتباط احتمالی با سیستم دلار شروع به خرید طلا کرده است».
طبق گفته موراتوو، بسیاری کشور‌های اروپایی و آسیایی مثل چین، ترکیه، ونزوئلا، ایران، قطر و اندونزی هم استراتژی مشابهی را در پیش گرفته‌اند. هدف آن‌ها کنار گذاشتن دلار از اقتصاد‌ها و تجارت خارجی است. تمام این کشور‌ها به طرز قابل توجهی در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند.

 شورای جهانی طلا در گزارشی اعلام کرد که خرید طلا فقط برای جلوگیری از خطرات ارزی نیست. در محیطی پر از تنش‌های فزاینده ژئوپلتیکی، طلا یک سرمایه جذاب است، چون متعلق به کسی نیست و هیچ ریسکی در مورد طرف مقابل ندارد.

 طلا در حال حاضر یک سرمایه آشنا برای بانک‌های مرکزی است، ولی طبیعت متغیر بازار طلا و مصرف روز افزون آن توسط کشور‌های در حال توسعه بدین معناست که طلا به طور فزاینده‌ای با الگوی اقتصادی بازار‌های نوظهور همراه می‌شود. بانک‌های مرکزی متوجه می‌شوند که قوانین بازی تغییر می‌کنند.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: سرمایه ، بازار
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان