تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۸

چشم انداز مبهم بازار نفت/ نگرانی مدیران حوزه انرژی از بازار‌های جهانی

انتظار می‌رود عدم قطعیت در اقتصاد جهان، جنگ تجاری بلندمدت میان آمریکا و چین و افزایش میزان ذخایر نفتی آمریکا در سال جاری در قیمت‌های نفت تاثیرگذار باشد.
چشم انداز مبهم بازار نفت/ نگرانی مدیران حوزه انرژی از بازار‌های جهانی
رویداد۲۴ در کنفرانس سالانه آسیا پاسیفیک پترولیوم که به اختصار اَپک (APPEC) نامیده می‌شود، مدیران حوزه انرژی نسبت به سال گذشته نگرانی‌هایی را ابراز کردند. پیشتر، بازارگانان پیش بینی کرده بودند که در آغاز سال ۲۰۱۹ قیمت نفت خام به ۱۰۰ دلار می‌رسد، اما شرایط آنگونه که تصور می‌شد پیش نرفت.

اما برعکس، قیمت نفت خام در اکتبر سال ۲۰۱۸ تا ۸۶ دلار صعود کرد و سپس در ماه دسامبر به ۵۰ دلار و اخیرا نیز به ۶۲ دلار به ازای هر بشکه نفت خام رسید.

بن لاکاک، مدیر شرکت تجاری نفتی ترافیگورا در گفتگویی با خبرگزاری «رویترز» گفت: “قیمت کلی نفت خام امسال نرخ مناسبی داشت، ما تا اواخر سال میلادی با کاهش قیمت‌ها روبرو خواهیم بود. امیدواریم سازمان بازرگانی بین المللی دریایی (IMO) کمک کند تا قیمت‌ها به حالت عادی برگردد. ”

او همچنین به قیمت بیشینه حجم سولفور در سوخت کشتیرانی نیز اشاره کرد که از سوی سازمان بازرگانی بین المللی دریایی برای سال ۲۰۲۰ تعیین شده است.

تنش تجاری میان آمریکا و چین، دو مصرف کننده اصلی نفت جهان و کاهش میزان تولید به رهبری سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه روی هم رفته باعث کاهش قیمت‌ها شدند.

جیووانی سریو، مدیر تحقیقات جهانی شرکت بازرگانی Vitol نیز در این کنفرانس گفت: “در حال حاضر، تعادل میان منابع مختلف اندکی به قیمت‌های نفت خام ثبات بخشیده است، اما اگر شرایط به یک سمت سنگینی کند، تعادل از بین خواهد رفت. ”

وی ادامه داد: “به هر حال، تردیدی وجود ندارد که ما در دوران عدم قطعیت (بی سابقه ای) به سر می‌بریم. ”

علاوه بر این، شونیچی تاناکا، مدیر شرکت نفتی Cosmo Oil ژاپن، در این نشست تاکید کرد که با وجود تاکید اوپک بر کاهش تولیدات نفتی، آمریکا همچنان تولید نفت خام را ۱.۴ میلیون دلار در روز افزایش داده است، طوری که میزان تقاضای جهانی را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: “البته اگر اوپک میزان تولیدات را کاهش نمی‌داد، با عرضه مازاد روبرو بودیم. با این حال، انتظار می‌رود تقاضای نفت در سال ۲۰۲۰ کاهش یابد و قیمت نفت خام جهانی را کاهش دهد. ”

به گزارش «رویترز»، آنچه که آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت خام جهان تبدیل کرد، تحول در تولیدات شیل و افزایش تولیدات به خصوص در میادین نفتی Permian Basin و Bakken بودند، به طوری که این کشور توانست عربستان و روسیه را پشت سر بگذارد.

به گفته سریو، رکورد تولید نفتی شیل در بازار جهانی عکس العمل‌هایی را به همراه داشته و نفت خام شیرین و سبکی که عرضه می‌شود با اکثر سیستم‌های پالایشگاهی سازگاری ندارد که با نفت خام ترش منطبق هستند.

به گفته کریس میدگلی، مدیر گروه تحلیل S&P Global Platts و برگزار کننده کنفرانس اَپک، جایگزینی سوخت نیز حتی بر تقاضای کلی نفت تاثیر منفی می‌گذارد. برای مثال، استفاده از ۴۵۰ هزار اتوبوس برقی در چین بر ۲۴۰ هزار بشکه گازوئیل در روز تاثیر ویژه‌ای بر جای گذاشت.
منبع: اقتصاد24
نظرات شما
پیشخوان