تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۰

فولاد مبارکه امسال تنها ۱.۵ درصد از آب زاینده‌رود را برداشت کرد

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه در سال جاری کمتر از ۱.۵ درصد از آب حوضه زاینده رود را برداشت کرده که با تداوم پروژه‌های کاهش مصرف آب در سال آینده این عدد به کمتر از یک درصد خواهد رسید.

فولادمبارکه اصفهان

رویداد۲۴ محمدکاظم صباغی هرندی اظهار داشت: فولاد مبارکه در سال ۱۳۷۱ با مجوز برداشت آب به میزان هزار و ۲۶۰ لیتر بر ثانیه به ازای تولید سالیانه ۲.۴ میلیون تن فولاد خام راه‌اندازی شد.

وی افزود: پس از راه‌اندازی فولاد مبارکه، تکمیل طرح‌های توسعه، افزایش تولید و اجرای پروژه‌های کاهش و بهینه‌سازی مصرف آب در سال ۹۹، برداشت آب از رودخانه به ازای تولید ۷ میلیون تن فولاد خام به ۶۵۰ لیتر بر ثانیه رسید؛ این بدان معناست که با ۳ برابر شدن تولید در شرکت فولاد مبارکه از زمان راه‌اندازی تاکنون، میزان برداشت آب از رودخانه زاینده‌رود نصف شده است.

میزان مصرف آب خام فولاد مبارکه به ازای هر تن تولید به ۲.۲ متر مکعب

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: شاخصی برای مقایسه مصرف آب در کارخانجات فولادی تعریف شده که این شاخص، میزان مصرف آب خام به ازای هر تن تولید در یک سال را مشخص می‌کند؛ این شاخص در سال گذشته ۲.۹ مترمکعب آب بوده، یعنی در سال گذشته به ازای هر تن تولید فولاد، ۲.۹ متر مکعب آب در فولاد مبارکه مصرف شده است؛ با اجرای پروژه‌های کاهش و بهینه‌سازی مصرف آب، فولاد مبارکه جزو شرکت‌های برتر دنیا در صرفه‌جویی مصرف آب قرار گرفته است.

وی اذعان داشت: پروژه‌های مختلفی برای بهینه‌سازی مصرف آب در فولاد مبارکه انجام شده و با توجه به میزان برداشت آب از رودخانه، پیش‌بینی می‌شود که این میزان تا پایان سال جاری به ۴۲۸ لیتر بر ثانیه برسد که در مقایسه با سال گذشته، ۳۶ درصد از میزان برداشت فولاد مبارکه از آب رودخانه کاهش یافته و میزان مصرف آب خام به ازای هر تن تولید به ۲.۲ متر مکعب رسیده است.

فولاد مبارکه امسال تنها ۱.۵ درصد از آب زاینده‌رود را برداشت کرد

صباغی تأکید کرد: برداشت آب فولاد مبارکه از رودخانه زاینده‌رود در سال جاری به میزان ۴۲۸ لیتر بر ثانیه بوده که این عدد معادل ۱.۵ درصد از حوضه آبریز زاینده‌رود است، به عبارت دیگر فولاد مبارکه در سال جاری کمتر از ۱.۵ درصد از آب این حوضه را برداشت کرده که با تداوم پروژه‌های کاهش مصرف آب در سال آینده این عدد به کمتر از یک درصد خواهد رسید.

وی بیان داشت: هدف اصلی فولاد مبارکه از زمان بهره‌برداری و راه‌اندازی تاکنون، کاهش وابستگی به آب رودخانه زاینده‌رود بوده که در این راستا پروژه‌های متعددی تعریف و اجرا کرده و یکی از این پروژه‌ها که از سال ۹۲ با سرمایه‌گذاری ۶۵۰ میلیارد تومانی آغاز شد، پروژه جمع‌آوری پساب شهرهای اطراف فولاد مبارکه بود که در این راستا در برخی از شهرها تصفیه‌خانه‌هایی ایجاد و آن‌ها را توسعه داد.

وی عنوان داشت: هم‌اکنون بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز فرایند تولید فولاد مبارکه مربوط به پساب است و اگر این کار انجام نمی‌شد قطعاً هم‌اکنون برای تولید با مشکل مواجه می‌شد.

بازچرخانی آب در فولاد مبارکه، عامل اصلی صرفه‌جویی

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه ابراز کرد: یکی از دلایلی که فولاد مبارکه توانسته مصرف آب خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهد، بازچرخانی آب است.

وی در ادامه اظهارداشت: پساب برخی از این تصفیه‌خانه‌ها در پروژه‌ای که اخیراً اجرا شده به بخش‌های دیگر فولاد مبارکه منتقل شده تا در این قسمت‌ها مصرف آب بهینه‌سازی شود. به طور مثال برای خنک‌کاری تجهیزات نیاز به آب با کیفیت بالا نیست و برای همین در نهایت خروجی همه تصفیه‌خانه‌های محلی به تصفیه‌خانه‌ای که پساب شهری به آن وارده شده منتقل می‌شود.

وی در پایان اضافه کرد: با کاهش ۷۰ درصدی مصرف آب در فرایند تولید، چشم‌انداز فولاد مبارکه این است که علی‌رغم احداث نیروگاه هزار مگاواتی و اجرای پروژه نورد گرم ۲، وابستگی فرایند تولید خود به آب رودخانه زاینده‌رود را تا سال ۱۴۰۶ به صفر برساند و صرفاً برای مصرف آب شرب از این رودخانه برداشت داشته باشد.

نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان