تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

نمایند مجلس: بودجه ۱۴۰۲ امنیت غذایی مردم را به خطر می‌اندازد

سخنگوی کمیسیون کشاورزی: وضعیت بودجه در بخش کشاورزی اسفناک است. مشکل مردم با افزایش بودجه حوزه فرهنگ حل نمی‌شود. بودجه ۱۴۰۲ امنیت غذایی مردم را به خطر می‌اندازد. افزایش ۲۰ درصدی حقوق با وجود تورم بیش از ۴۰ درصد عادلانه نیست.

نمایند مجلس: بودجه ۱۴۰۲ امنیت غذایی مردم را به خطر می‌اندازد
رویداد۲۴ ذبیح الله اعظمی ساردویی گفت: با این بودجه‌ای که مقرر کرده اند باید فاتحه کشاورزی را خواند. برای اولین بار نام محیط زیست در تبصره ۸ اضافه شده است که اقدام خوبی است، اما اگر تورم را در نظر بگیریم این میزان بودجه، خیلی موثر نخواهد بود. در بخش آب هم سال قبل بودجه را تقویت کردیم و امسال هم بودجه قابل توجهی مقرر شده است. اما بخش‌هایی از جیب کشاورز هزینه می‌شود یعنی وقتی بر اساس کنترل هوشمند اضافه آب مصرف می‌کند از او گرفته و در جای دیگر هزینه می‌کنیم که قابل قبول نیست. در بخش کشاورزی وضعیت بودجه اسفناک است مثلا الگوی کشت، یارانه نان، بخش ابخیزداری و آبیاری نوین تحت فشار و کانال‌های زهکشی زیر سد‌ها و … به اندازه‌ای این اعداد و ارقام پایین و نامناسب است که من فکر می‌کنم کمیسیون امیدش را نسبت به بخش کشاورزی از دست داده است.

یارانه نان قطعا کل اعتبار را می‌بلعد و چیزی برای الگوی کشت باقی نمی‌ماند

به گزارش شفقنا، اعظمی ساردویی در رابطه با تاثیر این بودجه بر سفره مردم، گفت: ما نهاده کشاورزی را به غیر از چند محصول استراتژیک، با بهاء قیمت آزاد به کشاورز می‌دهیم از سوی دیگر عوارض صادرات محصولات کشاورزی را از نیم درصد به ۳ درصد افزایش دادیم که تاثیر منفی بر حوزه کشاورزی خواهد داشت. از سوی دیگر «الگوی کشت» یکی از برنامه‌های اصلی دولت بود که حداقل چهل همت نیاز داشت، اما این حوزه را کنار یارانه نان گذاشتند درحالی که یارانه نان قطعا کل اعتبار را می‌بلعد و چیزی برای الگوی کشت باقی نمی‌ماند.

وی در خصوص بودجه حوزه آب گفت: یکی از چالش‌های اصلی ما بخش آب است که فرونشست ها، فروچاله‌ها و برداشت‌های بی رویه آب مطرح است که راه حل آن هم سیستم‌های نوین ابیاری به صورت قطره‌ای است. ۲۵ تا ۳۵ درصد اراضی کشور تحت ابیاری تحت فشار است و بیش از ۹۰ درصد میزان مصرف اب در کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اما بودجه آبیاری قطره‌ای تنها برای ۲۹ هزار هکتار زمین کشاورزی در نظر گرفته شده است درحالی که فقط خوزستان ۱۵۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت دارد!. برای زهکشی اراضی هم بودجه برای ۱۶ هزار هکتار مشخص کردند که رقم بسیار پایینی است.

این میزان بودجه با این قوانین بالادستی همخوانی ندارد

اعظمی تصریح کرد: توضیحات برنامه و بودجه در این رابطه قانع کننده نبود و باید راه چاره پیدا کرد. ما اهداف زیادی مانند برنامه ششم توسعه کشور، افزایش بهره وری کشاورزی، چشم انداز‌های نظام در ۱۴۰۴ داریم که این میزان بودجه با این قوانین بالادستی همخوانی ندارد. گویا از بخش کشاورزی کسی در کمیسیون و کمیته‌ای که برای بودجه برنامه ریزی می‌کردند حضور نداشته است.

مساله اصلی مشکلات مردم به سفره و معیشت آن‌ها باز می‌گردد

وی ادامه داد: بودجه فرهنگی کشور بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است هر چند حوزه فرهنگی کشور یکی از مباجث مهم کشور است و باید افزایش بودجه داشته باشد، اما اگر فکر کنیم مشکلات و اعتراضات مردم ریشه فرهنگی دارد، درست نیست چراکه مساله اصلی مشکلات مردم به سفره و معیشت آن‌ها باز می‌گردد و جامعه ما خصوصا قشر جوان مشکل اشتغال و معیشت دارند که باید فکر اساسی بر این مساله کرد. همچنین نباید فراموش کرد که ما با تورم شدیدی در کشور مواجه هستیم بنابراین افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها هم با وجود تورم بیش از ۴۰ درصد، عادلانه نیست.

افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها هم با وجود تورم بیش از ۴۰ درصد، عادلانه نیست

اعظمی خاطرنشان کرد: بانک کشاورزی نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان به دولت برای پرداخت تسهیلات کشاورزی و ... کمک کرد و قرار بود وزارت جهاد کشاورزی از تملک دارایی که می‌فروشد، در بانک کشاورزی سرمایه گذاری کند که این کار انجام نشد و برای سال آینده هم مشخص نیست این کار انجام شود یا نه! بنابراین عملا بانک کشاورزی که بانک تخصصی است، در سال آینده هیچ حمایتی از بخش کشاورزی برای ارائه تسهیلات به کشاورزان ندارد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: لایحه بودجه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
0
1
ر.....دن در سرزمینی به وسعت ۱۵۰ ملیون کیلومتر مربع کاری بسیار بزرگ است که از .....های بسیار .....اد برمیاد تاریخ این کشور وجهان چنین نمونه های تاکنون به خود ندیده است ! درود
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان