تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۲ نظر

شاخص تورم و بیکاری در ایران به بیش از ۶۰ درصد رسید

مرکز آمار ایران به‌تازگی اقدام به انتشار گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی ایران کرده که این گزارش دربرگیرنده وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است. در بخشی از گزارش عدالت اجتماعی، شاخص فلاکت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

شاخص تورم و بیکاری در ایران به بیش از ۶۰ درصد رسید

رویداد۲۴ کورس تورم و گرانی همزمان با افزایش بیکار شدن شاغلین در سال جاری، وضعیت معیشت مردم را بحرانی کرده تا حدی که دولتمردان دیگر نمی‌توانند بر وخامت وضعیت قیمت‌ها سرپوش بگذارند و در برخی موارد بر افزایش نرخ کالا‌ها و کاهش حجم سبد خانوار‌ها نیز تأکید دارند.

مرکز آمار ایران به‌تازگی اقدام به انتشار گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی ایران کرده که این گزارش دربرگیرنده وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ است.

در بخشی از گزارش عدالت اجتماعی، شاخص فلاکت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. شاخص فلاکت از ۱۹.۳ در سال ۱۳۹۵ به ۴۹.۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ این یعنی افزایش حدود ۱۵۵ درصدی! در حال حاضر آمار‌ها از نرخ بیکاری حدود هشت درصد و تورم بالای ۴۰ درصد خبر می‌دهند.

افزایش حدود ۱۵۵ درصدی شاخص فلاکت تنها در ۵ سال اخیر نشانگر وضعیت نامناسب مردم در تأمین نیاز‌های روزانه است موضوعی که بار‌ها مورد تأکید کارشناسان قرار گرفته، اما هنوز اقدامی از سوی دولت در راستای بازگشت قیمت‌ها به وضعیت عادی انجام نگرفته است.

این در حالی است که بر اساس گزارش‌های جهانی، اگر اقتصادی سالم باشد، شاخص فلاکت باید بین ۶ تا ۷ درصد باشد و البته نرخ ایده‌آل رشد هم بین ۲ تا ۳ درصد است.


بیشتر بخوانید: بهبود شاخص‌های اقتصادی در سال 1401 باعث شد دشمنان پروژه آشوب را پیش ببرند


در همین رابطه کامران ندری، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: دو شاخص نرخ تورم و بیکاری در محاسبه شاخص فلاکت به عنوان ابزار مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد موضوعاتی که از سال‌های ۱۳۹۷ تا امروز هر روز وضعیت آن بحرانی‌تر شده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: عملکرد اقتصاد با میزان تورم، رشد و بیکاری مورد قضاوت قرار می‌گیرد و این از دید هیچ یک از مسئولان و دولتمردان و حتی افراد جامعه پوشیده نیست و در نهایت می‌توان گفت که وضعیت اقتصاد در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ بسیار بدتر و نامناسب برای تمام اقشار جامعه بوده است.

به گفته ندری، افزایش بیکاری شاغلین و افزایش افراد جویای کار، گرانی و افزایش لحظه‌ای قیمت‌ها به ویژه اقلام ضروری، تعیین کننده نهایی شاخص فلاکت جامعه است که در سال ۱۴۰۱ این شاخص رکورد جدیدی را قطعاً رقم خواهد زد.

این اقتصاددان با تأکید بر اینکه طی سال‌های اخیر، سیاست‌هایی با توجه به افزایش حجم نقدینگی برای تقویت اشتغال و کاهش بیکاری اتخاذ شده که آثار تورمی قابل توجهی را در پی داشته است، گفت: افزایش شاخص فلاکت بر هزینه‌های سفره مردم و زندگی آنان به طوری تأثیرگذار بوده که طی ماه‌های اخیر شاهد کوچک شدن سفره ها، کاهش خرید مردم و بحران جدید در بازار‌های بی تقاضا بوده ایم.

ندری ادامه داد: تا پایان سال شاخص فلاکت مردم ایران به بالای ۶۰ درصد می‌رسد که این وضعیت برای اقتصاد و از همه مهمتر معیشت مردم بسیار نگران کننده است.

منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اقتصاد ایران
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۲
0
2
نکته جالب ضریب جینی شان است که می گویند کاهش یافته است!
چرا دروغ می گویند؟ اساسا کسانی که می دانند ضریب جینی چیست بطریقه اولی می دانند ضریب جینی با چه پارامترهای همبستگی دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۲
0
1
بااین امارهای وحشتناک فعلی دولت اماده حداقل بازنشستگان تامین رادرسال ۱۴۰۲ باافزایش ۲۷درصدی مثلا ماهی ۷ملیون قرارداده که باید گفت ملیونها بازنشستگان باید بازندگی خداحافطی کنند یاسیل جمعیت درسال اینده کف خیابانها مشاهده کرد وصحبت های رهبردرمشهد دیروز راکسی گوش کند بیشتربه جوک است درباره پیشرفت کشوردادسخن می گفت واقعا بایدگفت مشاوران رهبری امثال سلامی ها نقدی ها فدوی ها حتماهستند که این حرفهارادردهان رهبری قراردادن
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان