تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

در این مطلب به بررسی مشخصات و قابلیت‌های سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳ خواهیم پرداخت.

سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

رویداد۲۴| حسین فلاحی: ام‌آی‌ام-۲۳ هاوک (HAW  MIM-۲۳)،  یک سامانه موشکی زمین به هوا ارتفاع کم تا متوسط ​​است که توسط شرکت دفاعی آمریکایی ریتون طراحی و ساخته شده است.

تاریخچه موشک هاوک MIM-۲۳

توسعه رادار نیمه فعال هاوک در سال ۱۹۵۲ در ارتش ایالات متحده آغاز شد. در ژوئیه ۱۹۵۴ قرارداد توسعه کامل این سامانه با شرکت ریتون منعقد شد. شرکت نورتروپ، پرتابگر و لودر، رادار‌ها و کنترل آتش را فراهم کرد. اولین شلیک آزمایشی این سامانه در ژوئن ۱۹۵۶ انجام و مرحله توسعه در ژوئیه ۱۹۵۷ تکمیل شد. قابلیت عملیاتی اولیه هاوک MIM-۲۳A، در آگوست ۱۹۶۰ به دست آمد. در سال ۱۹۵۹، یادداشت تفاهمی بین فرانسه، ایتالیا، هلند، بلژیک، آلمان و ایالات متحده برای تولید مشترک این سیستم در اروپا امضا شد.  

اجزاء سامانه موشکی

سیستم هاوک از تعداد زیادی اجزاء تشکیل شده است. این اجزاء معمولاً روی تریلر‌های چرخدار نصب می‌شوند که حالت نیمه متحرک به این سیستم موشکی می‌دهد. موشک هاوک از پرتابگر M۱۹۲ پرتاب می‌شود. یک پرتابگر خودکششی هاوک به نام SP-هاوک در سال ۱۹۶۹ وارد میدان شد که در آن پرتابگر بر روی M۷۲۷ ردیابی شده (M۵۴۸ اصلاح شده) نصب می‌شد. با این حال، پروژه کنار گذاشته شد و تمام فعالیت‌ها در اوت ۱۹۷۱ پایان یافت.

سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

موشک هاوک MIM-۲۳

موشک هاوک توسط یک موتور رانش دوگانه، با فاز تقویتی و فاز پایدارشلیک می‌شود. موشک‌های MIM-۲۳A دارای موتور M۲۲E۸ بودند. موشک‌های MIM-۲۳B و موشک‌های بعدی مجهز به موتور M۱۱۲ با فاز تقویت ۵ ثانیه‌ای و فاز پایداری در حدود ۲۱ ثانیه هستند.

موتور M۱۱۲ نیروی رانش بیشتری دارد، بنابراین پوشش منطقه درگیری را افزایش می‌دهد. موشک هاوک دارای بدنه استوانه‌ای باریک و چهار بال دلتا با وتر بلند است که از وسط بدنه تا دم کمی مخروطی شده است. MIM-۲۳A دارای حداقل برد درگیری ۲ کیلومتر، حداکثر برد ۲۵ کیلومتر، حداقل ارتفاع درگیری ۶۰ متر، حداکثر ارتفاع درگیری ۱۱۰۰۰ متر و سرجنگی ۵۴ کیلوگرمی HE blast/fragmentation است.

سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

MIM-۲۳B دارای حداقل برد درگیری ۱.۵ کیلومتر، حداکثر برد ۳۵ کیلومتر، حداقل ارتفاع درگیری ۶۰ متر، حداکثر ارتفاع درگیری ۱۸۰۰۰ متر و سرجنگی ۷۵ کیلوگرم انفجاری است.

قابلیت جنگی هاوک MIM-۲۳

سیستم هاوک از هفت جزء اصلی تشکیل شده است. مرکز هماهنگی اطلاعات (ICC) و مرکزی کنترل باتری (BCC) عملکرد‌های فرمان و کنترل حیاتی از جمله پردازش خودکار داده ها، شناسایی دوست یا دشمن و ارتباطات صوتی و داده دیجیتال را انجام می‌دهند. رادار اکتسابی پالس (PAR) AN/MPQ-۳۵ یا AN/MPQ-۵۰ (فاز هاوک II)، یک رادار جستجوگر با چرخش ۲۰ دور در دقیقه، برای تشخیص هدف در ارتفاع بالا/متوسط ​​است.

سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

رادار‌های دریافت موج و پالس پیوسته (CWAR) AN/MPQ-۳۴ یا AN/MPQ-۵۵ (هاوک 2) شناسایی هدف در ارتفاع کم تا متوسط ​​را انجام می‌دهند. موشک هاوک با نابودی هدف، دفاعی قدرتمند در برابر هواپیما‌های بال ثابت و دوار، موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک تاکتیکی کوتاه برد را فراهم می‌کند. پرتابگر‌ها علاوه بر عملکرد هدف گیری موشکی، کار پشتیبانی و حمل موشک‌ها را در موقعیت‌های تاکتیکی انجام می دهند.

مشخصات فنی کلی سامانه موشکی هاوک MIM-۲۳

طراح: ایالات متحده

کاربران: فرانسه، یونان، ایران، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، کویت، هلند، مصر، اردن، مراکش، رومانی، عربستان سعودی، سنگاپور، اسپانیا، کره جنوبی، سوئد، تایوان، ترکیه، اوکراین، امارات متحده عربی
وزن:  MIM-۲۳A در حدود ۵۸۴ کیلوگرم/ MIM-۲۳B: در حدود ۶۲۷.۳ کیلوگرم
برد موشک:  MIM-۲۳A: برد : ۲,۰۰۰ تا۳۲,۰۰۰ متر/ MIM-۲۳B:برد ۱,۵۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ متر
سیستم هدایت: رادار نیمه فعال با ناوبری متناسب
موتور: سوخت جامد
سرعت موشک: ۲.۷ ماخ
ابعاد موشک: طول: ۵.۰۸ متر؛ قطر: ۰.۳۷ متر؛ طول بال: ۱.۱۹ متر

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: تکنولوژی جنگی
نظرات شما