تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پرده‌برداری رویترز از پیام محرمانه عربستان به ایران؛ با آمریکا توافق کنید یا منتظر جنگ با اسرائیل باشید! | توافق تهران و واشنگتن در بالاترین سطح خود است

در سفری بی‌سابقه به تهران، وزیر دفاع عربستان پیامی محرمانه از سوی ملک سلمان به رهبر انقلاب رسانده است و هشدار داد که پیشنهاد مذاکره ترامپ را جدی بگیرید؛ جنگ با اسرائیل در راه است.

ایران و عربستان

رویداد۲۴| ترجمه از پریسا مقیلان- طی گزارشی، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که وزیر دفاع عربستان ماه گذشته در دیداری محرمانه در تهران پیامی صریح به مقامات ایرانی رسانده است: «پیشنهاد دونالد ترامپ برای مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای را جدی بگیرید، زیرا این مسیر می‌تواند از خطر وقوع جنگ با اسرائیل جلوگیری کند».

به گفته دو منبع نزدیک به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دو مقام ایرانی، ملک سلمان ۸۹ ساله که نگران افزایش بی‌ثباتی در منطقه است، پسرش، شاهزاده خالد بن سلمان را با این پیام هشدارآمیز به دیدار مقام معظم رهبری فرستاده است.

این دیدار محرمانه در تاریخ ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین‌ماه) در مجتمع ریاست‌جمهوری ایران برگزار شده است و طبق گزارش منابع، رییس‌جمهوری ایران مسعود پزشکیان، رییس ستاد نیرو‌های مسلح، محمد باقری و وزیر خارجه کشور، عباس عراقچی، در این جلسه حضور داشتند.

رسانه‌ها از سفر شاهزاده خالد، وزیر دفاع و برادر کوچک‌تر ولیعهد محمد بن سلمان، به تهران گزارش دادند، اما محتوای پیام ملک سلمان تا کنون منتشر نشده بود.

شاهزاده خالد، که در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ سفیر عربستان در واشنگتن بود، به ایرانی‌ها هشدار داده که ترامپ تحمل مذاکرات طولانی را ندارد. یک هفته پیش‌تر، ترامپ به طور غیرمنتظره اعلام کرده بود که مذاکرات مستقیمی با تهران در حال انجام است.

خالد بن سلمان در این جلسه گفته است که تیم ترامپ خواهان توافقی سریع است و پنجره دیپلماسی به‌ زودی بسته خواهد شد. او تاکید کرده است که رسیدن به توافق بهتر از مواجهه با حمله احتمالی اسرائیل است.

منابع خلیجی و دیپلمات‌های مطلع گفتند: شاهزاده سعودی هشدار داد که منطقه‌ای که از جنگ‌های غزه و لبنان زخمی است، تاب تنش جدید را ندارد.

سفر خالد بن سلمان به تهران اولین دیدار یک مقام ارشد خاندان سلطنتی سعودی از ایران در بیش از دو دهه گذشته است. پس از سال‌ها رقابت شدید و جنگ‌های نیابتی، روابط تهران و ریاض در سال ۲۰۲۳ با میانجی‌گری چین بهبود یافت.

کارشناسان معتقدند تضعیف موقعیت منطقه‌ای ایران به عربستان فرصت داده است تا نقش دیپلماتیک فعالتری ایفا کند. مهند حاج علی، کارشناس مرکز خاورمیانه کارنگی گفت: عربستان می‌خواهد از درگیری با ایران جلوگیری کند، زیرا چنین جنگی اهداف اقتصادی ریاض را تهدید می‌کند.

ایران خواهان توافق است

این خبرگزاری در ادامه نوشت: رویترز تاکنون نتوانسته است تا اثر دقیق پیام سعودی را بر تصمیم‌گیری مقامات سیاسی ایران تعیین کند، اما به گفته منابع، پزشکیان در جلسه تاکید کرده است که ایران خواهان توافقی برای کاهش فشار تحریم‌هاست. با این حال، نگرانی‌هایی درباره رویکرد غیرقابل‌ پیش‌بینی ترامپ مطرح شده است.

پزشکیان تاکید کرده است که ایران به دنبال توافق است، اما حاضر نیست صرفا به خاطر خواسته ترامپ، برنامه غنی‌سازی خود را کنار بگذارد.

تاکنون پنج دور مذاکره بین ایران و آمریکا صورت گرفته و هنوز اختلافاتی از جمله بر سر میزان غنی‌سازی باقی مانده است.

رویترز پیش‌تر گزارش داده بود که ایران احتمالا در صورت آزادسازی منابع ارزی بلوکه‌ شده‌اش و به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی صلح‌آمیز، موقتا غنی‌سازی را متوقف خواهد کرد. با این حال، وزارت خارجه ایران این گزارش را رد کرده است.

کاخ سفید نیز در پاسخ به پرسش رویترز درباره هشدار سعودی‌ها، پاسخی مستقیم نداده، اما سخنگوی کاخ سفید گفته است: ترامپ به‌روشنی گفته یا توافق کنید یا با عواقب جدی روبه‌رو شوید.

ترامپ نیز اعلام کرده که هفته گذشته به نتانیاهو هشدار داده اقدامی نکند که روند مذاکرات را مختل کند و مدعی شد که «بسیار نزدیک به توافق» هستند.


بیشتر بخوانید: وال استریت ژورنال: آمریکا آماده ارائه متن شرایط پایان غنی‌سازی در ایران است | آیا بعد از توافق، اسرائیل به ایران حمله می‌کند؟


در ادامه گزارش رویترز آمده است: در سفر چهارروزه ترامپ به منطقه خلیج فارس، عربستان به عنوان مهم‌ترین عضو محور جدید کشور‌های سنی مطرح شد. شاهزاده محمد بن سلمان میان ترامپ و رهبر جدید سوریه، احمد شراع، میانجی‌گری کرد.

در مقابل، نفوذ منطقه‌ای ایران به‌ دلیل ضربات نظامی اسرائیل به حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها و همچنین سقوط بشار اسد به شدت کاهش یافته است.

در جلسه تهران، شاهزاده خالد از ایران خواسته سیاست منطقه‌ای خود را بازنگری کند. او با اشاره به حملات پهپادی سال ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی آرامکو، که به ایران و حوثی‌ها نسبت داده شد، ابراز نگرانی کرده است. مقامات ایرانی گفته‌اند که هرچند بر حوثی‌ها تاثیر دارند، اما کنترل کامل آن‌ها را در اختیار ندارند.

در نهایت، شاهزاده سعودی از تهران خواسته از اقداماتی که می‌تواند آمریکا را تحریک کند بپرهیزد و هشدار داده که پاسخ ترامپ ممکن است شدیدتر از اوباما یا بایدن باشد.

در مقابل، ریاض به ایران اطمینان داده است که اجازه نخواهد داد خاک یا حریم هوایی‌اش برای اقدام نظامی علیه ایران از سوی آمریکا یا اسرائیل استفاده شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ایران و آمریکا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۹
1
0
جنگ روانی
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۹
1
0
ترجمه آن نامه عربستان به ایران گمانه زنی جسورانه ودروغ است وهنوز کسی به مضمون نامه پی نبرده واظهار نظرها گستاخانه وبی معنا است !!!.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۹
1
0
غاصبان مکه و کاسبان مدینه که به تنظیمات بنی امیه برگشته اند ؛ برای نجات دوستان ! در ایران چقدر تلاش را میکنند !؟
روزگار غریبی ست که وراث بنی امیه ! اینطور هواخواه ملایان ایران هستند !!!!
نظرات شما