تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
در رویداد ۲۴ بخوانید:

واکنش رسانه‌ها به پست جدید لاریجانی؛ امید اصولگرایان، انتظار اصلاح‌طلبان | پیام این انتصاب چیست؟

انتصاب علی لاریجانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای کشور همراه شد. در میانه این تحلیل‌ها، پرسش اصلی آن است که آیا بازگشت لاریجانی، تغییری ملموس در سیاست امنیتی کشور رقم خواهد زد یا تنها تثبیت چهره‌ای شناخته‌شده در موقعیتی استراتژیک خواهد بود؟

علی لاریجانی

رویداد۲۴| بعد از روز‌ها گمانه‌زنی و اخبار غیررسمی، بالاخره حکم علی لاریجانی زده و این چهره میانه‌رو، به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. این خبر در رسانه‌ها و به خصوص روزنامه‌های امروز بازتاب گسترده‌ای داشت و تصویری متفاوت از امید، تردید و تحلیل‌های راهبردی را ارائه کرد.

استقبال اصولگرایان از بازگشت چهره پرنفوذ 

روزنامه فرهیختگان انتصاب لاریجانی را «بازگشت چهره کهنه‌کار سیاست به قلب امنیت ملی» توصیف کرده و بر سابقه مدیریتی، نقش در مذاکرات هسته‌ای و تجربه امنیتی وی تأکید کرده است. این روزنامه اصولگرا در سرمقاله خود با اشاره به اینکه «از حکم دبیری شورای‌عالی امنیت ملی با امضای محمود احمدی‌نژاد تا بازگشت به همان جایگاه با امضای مسعود پزشکیان ۲۰ سال فاصله است، ۲۰ سال شمسی نه ۲۰ سال نوری!» نوشت: «بیایید در آغاز کار خوش استقبال باشیم و از فرصت‌های این انتصاب جدید بگوییم و ویژگی‌های لاریجانی ۳ را که کشور به آنها احتیاج دارد و باید خود او هم مقوّم آنها باشد مرور کنیم. نقد‌ها و چالش‌ها درباره سوابق، ایده‌ها، افراد و تیم همکار و... بماند برای وقت دیگر که حتماً لازم است.»

در ادامه نیز به شرح ویژگی‌های لاریجانی پرداخت و از پختگی سیاسی، تسلط تئوریک و توانایی رتوریک، امکان بازسازی امر ملی از خاستگاه میانه و تجربه در سیاست خارجی نوشت.

روزنامه جوان نیز این انتصاب را به منزله تقویت انسجام راهبردی در مرکز امنیت ملی دانسته و با لحنی مثبت عنوان کرده بازگشت لاریجانی می‌تواند ثباتی تازه به ساختار‌های امنیتی کشور ببخشد. فرهیختگان و جوان هر دو تأکید دارند که تجربه دو دوره دبیرشورا نقش کلیدی در مدیریت بحران‌های کلان دارد.

روزنامه وطن امروز نیز انتخاب او را فرصتی برای انسجام‌بخشی به تصمیم‌گیری‌های امنیتی ارزیابی کرده است. این روزنامه اصولگرا نقد صریحی مطرح نکرده و با نگرشی محتاطانه آن را منعطف با انتظارات جناح اصولگرا تلقی کرده است.

روزنامه های اصلاح‌طلب ؛ امیدوار، اما منتظر شفافیت

روزنامه اعتماد با تأکید بر اهمیت شفاف‌سازی سازوکار‌های تصمیم‌گیری، جوانب مثبت انتصاب لاریجانی را قبول دارد، اما پرسش‌هایی مطرح کرده است: آیا تغییر معنا‌داری در ساختار سیاست خارجی، دیپلماسی منطقه‌ای و راهبرد‌های امنیتی به‌وجود خواهد آمد؟ چگونه عملکرد او جهت تعامل منطقی با جهان را شکل خواهد داد؟

روزنامه هم‌میهن نیز ضمن اشاره به سابقه گفت‌و‌گو و تعامل لاریجانی با غرب و اروپا، عملکرد آینده او را مبهم خوانده و از ضرورت تعیین خطوط روشن سیاست امنیت ملی سخن گفته است.

واکنش سیاسیون از ولایتی تا مشاور جلیلی

سید علی‌اکبر ولایتی در یادداشتی این انتصاب را «اقدامی اثرگذار و امیدبخش» خوانده و ابراز امیدواری کرده که این گام به پیشرفت ساختار امنیت ملی کشور کمک کند.

امیرحسین ثابتی، مشاور سردار جلیلی، اما در یادداشتی نوشته: «خیلی خوش‌بین نیستم!» او نوشته: «انتصاب لاریجانی بیشتر جنبه کارکردی دارد. یعنی ضعف‌های بزرگ رئیس دولت (پزشکیان) در اداره کشور و عدم شناخت او از مشکلات قرار است با یک رئیس دولت در سایه (لاریجانی) رفع شود. چون شورای عالی امنیت ملی نزدیک‌ترین جایگاه مدیریتی به ریاست جمهوری است و میتواند دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف را با هم هماهنگ کند. برایش آرزوی توفیق دارم تا بتواند ولو اندک، به تقویت دولت کمک کند، چون هیچ اولویتی بالاتر از کمک به دولت برای حل مشکلات کشور نیست، هرچند رویکرد‌های لاریجانی تفاوت بنیادینی با پزشکیان و روحانی ندارد و از این جهت نمیتوانم خیلی خوشبین باشم.»

رسانه‌های بین‌المللی؛ بازنگری ساختار امنیتی ایران

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشته است: انتصاب لاریجانی «نشان‌دهنده تلاش گسترده‌تر برای بازنگری در سازوکار‌های فرماندهی راهبردی ایران» است و ممکن است پایه‌ای برای تغییر رویکرد دیپلماسی منطقه‌ای یا رویکرد هسته‌ای تهران باشد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۵
1
0
نیاز اصلی نظام ایران تست بمب اتم است. یا رفراندوم بزارن و بروند کنار از قدرت. دوره این عوض‌دوگز کردن‌های افراد ناکارمد گذشته. لاریجانی از همه ناکارآمدتر است‌.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۵
1
0
تنها راه نجات جمهوری اسلامی برگشتن به وضعیت عادی است و در غیر این صورت امنیت ملی به خطر خواهد افتاد. مثل همه کشورهای دیگر. انقلاب. دوره گذار و تشکیل حکومت عادی و معمولی. جمهوری اسلامی در همان حالت اول هنوز مانده است.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۵
0
1
منتظر تغییر نباشید
تغییری هم باشد بنفع سیستم و ذینفعانش خواهد بود
لاریجانی اگه سالم العقل و درست رفتار بود دوره کاغذ پاره خوانده شدن تحریم ها که کار تیم مذاکره رو جلو میبرد به توافقی بنفع ملت میرسید ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۵
0
1
فقط بحث رانت خواری است . و الا مردم هیچ ارزشی برای مسئولان ندارند .
نظرات شما