تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
جنگ تجاری آمریکا و چین تشدید می‌شود؛

امنیت سایبری هوآوی دوباره در مظان اتهام جاسوسی/ ودافون هم همکاری با هوآوی را تعلیق کرد

شرکت چندملیتی مخابراتی بریتانیایی (ودافون) اعلام کرد که از ژانویه امسال، استفاده از تجهیزات شبکه هوآوی در زیرساخت خود را به تعلیق در خواهد آورد و علت آن را نگرانی برخی کشور‌ها درباره امنیت اطلاعات تجهیزات هوآوی و امکان دسترسی دولت چین به آن‌ها عنوان کرد.
امنیت سایبری هوآوی دوباره در مظان اتهام جاسوسی/ ودافون هم همکاری با هوآوی را تعلیق کرد
رویداد۲۴ آمریکا همچنان علیه هوآوی که دومین برند پرفروش بازار موبایل بشمار می‌آید، جنجال‌سازی می‌کند، روزی با دستگیری «منگ وانژو» دختر بنیانگذار هوآوی به اتهام نقض تحریم‌های ایران و امروز به بهانه «مخدوش بودن امنیت اطلاعات تجهیزات شبکه» این شرکت. هدف هم مشخص است؛ ایجاد یک جنگ سایبری علیه دومین برند پرفروش بازار موبایل برای خارج کردن این شرکت از صحنه و تقویت برند «اپل».

مدت هاست که اخبار و گزارش‌ها در مورد امنیت محصولات شرکت هوآوی به یکی از اخبار معمول در مورد این شرکت تبدیل شده است، داستانی که به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده و به نظر نمی‌رسد پایانی برای آن بتوان در نظر گرفت. در واقع شرکت فناوری هوآوی با اتهامات ایالات متحده مانند نادیده گرفتن تحریم‌ها علیه ایران، سرقت اسرار کسب و کار از شرکای تجاری و همچنین جاسوسی برای چین از طریق شبکه‌های مخابراتی در غرب دست و پنجه نرم می‌کند.

آخرین بار سرویس امنیت سایبری بریتانیا طی گزارشی اعلام کرد که تجهیزات مخابراتی هواوی فاقد سازگاری نظیر به نظیر با سایر تجهیزات است و همین مورد باعث می‌شود شرکت‌ها و دولت‌ها به همه تجهیزات هواوی نیازمند باشند. در این حالت هواوی می‌تواند در بستر ارتباطی خود نرم‌افزار‌هایی را جای‌سازی کند که تنها توسط خود تجهیزاتش قابل شناسایی است و همین مورد نقص و ایراد امنیتی خاصی است که به این تجهیزات وارد است.

درروز‌های اخیر گروه ودافون به بلومبرگ اذعان کرده که آسیب پذیری‌های سال‌های گذشته با تجهیزاتی که هوآوی مبتنی بر شنژن برای بخش ایتالیایی ودافون انجام داده بود، همچنان پا برجاست. در حالی که این شرکت گفته بود مسائل حل و فصل شده است این آشکار سازی می‌تواند بیشتر به شهرت یک برند اصلی از توانایی‌های فن آوری جهانی چین آسیب برساند.
 
امنیت سایبری هوآوی دوباره در مظان اتهام جاسوسی/ ودافون هم همکاری با هوآوی را تعلیق کرد
هواوی بار‌ها به اتهاماتی از این دست پاسخ داده و بیشتر موارد را ناشی از دشمنی آمریکایی‌ها با دولت چین و تبدیل کردن مشکلات دولتی به جنگ اقتصادی می‌داند. بلومبرگ درآخرین خبر خود راجع به هوآوی این بار سراغ شرکت ارائه دهنده اینترنت و تلفن همراه وودافون رفت.

ودافون بزرگترین شرکت ارائه دهنده خدمات تلفن همراه در اروپا، در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ روزنه‌های پنهان در نرم افزار‌هایی که شرکت هوآوی ارائه می‌دهد شناسایی کرده بود که به هوآوی دسترسی‌های غیر مجاز در شبکه مخابرات ایتالیا را می‌داد. در سال ۲۰۱۱ ودافون از هوآوی خواسته بود تا پشتیبانی پنهان را از اینترنت‌های خانگی بردارد و به فروشنده نسبت به حل این مسئله اطمینان دهد. اما اسناد و مدارک و بررسی‌های بعدی نشان داد که آسیب پذیری‌های امنیتی همچنان باقی مانده است.

اصطلاح در‌های پشتی (بک دور) یا روزنه‌های پنهان در امنیت سایبری در واقع روش دور زدن کنترل‌های امنیتی برای دسترسی به یک سیستم کامپیوتری یا داده‌های رمزگذاری شده است. دسترسی پنهان می‌تواند در برخی از تجهیزات و نرم افزار شبکه رایج باشد، چراکه متخصصان آن‌ها را برای مدیریت ابزار‌هایی که ممکن است توسط مجرمان مورد سوء استفاده قرار گیرد استفاده می‌کنند. اما در این در مورد خاص باید گفت: این خطرات شامل امکان دسترسی شخص ثالث به یک رایانه شخصی و شبکه خانگی با کمک اسناد داخلی است که اطمینان مشتریان به این شبکه را تضعیف میکند.

دولت ترامپ با استدلال این که این پایان دادن به امنیت در تجهیزات هوآوی می‌تواند باعث جاسوسی توسط دولت چین شود، تلاش می‌کند متحدان غربی را متقاعد سازد که این شرکت را از نسل بعدی شبکه‌های تلفن همراه خارج کنند. هر چند هوآوی بار‌ها و بار‌ها روزنه‌های پنهان را انکار کرده است.

قابلیت هوآوی برای ادامه قرارداد با مرکز وودافون لندن، با وجود نگرانی‌های امنیتی ارتباطی، بر چالش پیش روی ایالات متحده می‌افزاید؛ چرا که امریکا برای ممانعت از وجود هوآوی در فهرست فروشندگان برتر تلفن‌های همراه در جهان و تامین کنندگان تلفن‌های هوشمند تلاش می‌کند. هوآوی امروز یکی از رقیبان اصلی شرکت‌های غربی با ثبات مانند نوکیا و سونی اریکسون برای راه اندازی اینترنت نسل پنجم (۵ G) است.

ودافون از هوآوی در مقابل حملات ایالات متحده که گفته بود بزرگترین بازار اروپا در خارج چین قرار گرفته است، در وسط یک جنگ تجاری بین دو ابرقدرت دفاع کرده بود و مدیر اجرایی ودافون، مخالف هر گونه ممانعت از انتشار ۵ G. برای شرکت هوآوی بود. بر اساس این گزارش، ودافون به علت ارزان بودن تجهیزات شبکه هوآوی نسبت به رقبا، از آن‌ها استفاده می‌کرده و به دلیل اینکه جایگزینی آن‌ها پس از کشف آسیب‌پذیری‌های امنیتی، بسیار گران تمام می‌شد، به استفاده از آن‌ها ادامه داده بود.

از ژانویه امسال، ودافون استفاده از تجهیزات شبکه هوآوی در زیرساخت خود را به تعلیق درآورد و علت این تعلیق را نگرانی‌های کشور‌های مختلف جهان درباره امنیت اطلاعات تجهیزات شبکه هوآوی و امکان دسترسی دولت چین به آن‌ها عنوان کرد و گفت که این تعلیق می‌تواند منجر به تعویق پیاده‌سازی شبکه‌های نسل پنجم (۵ G) تلفن همراه شود. نگرانی‌های اخیر از امنیت تجهیزات شبکه باعث شده است تا بسیاری از کشور‌ها استفاده از تجهیزات هواوی را ممنوع کنند. این کشور‌ها یک سوم «تولید ناخالص داخلی» جهان را تشکیل می‌دهند.
منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: هوآوی
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان