تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸
فعالان بخش معدن:

نقشه راه استارتاپ‌های معدنی مشخص نیست

فعالان بخش معدن کشور می‌گویند: برای ایجاد استارتاپ‌های معدنی باید برنامه‌های شفاف از سوی دولت تبیین شود وتا زمان اجرای آن از هروعده بدون عمل و تبلیغ پرهیز شود.
نقشه راه استارت آپ‌های معدنی مشخص نیست
رویداد۲۴ مطالبه فعالان معدنی همواره تثبیت قوانین و حمایت دولت از بخش‌های مختلف معدن بوده است حالا در رابطه با وعده معاون وزیرصنعت درخصوص ایجاد استارتاپ‌های معدنی نیزمعتقدند، برای گذر از تنگنا‌های اقتصادی و توسعه بخش مولد و افزایش درآمد، باید وعده‌ها به عمل تبدیل شود.

ایجاد استارتاپ‌های معدنی نیازمند تبیین نقشه راه است واین طرح باید درابتدا باشفافیت مطرح و در نهایت به اجرا دربیاید چراکه تجربه طرح‌های توسعه‌ای معدن در گذشته نشان می‌دهد که این وعده‌ها به فراموشی سپرده می‌شود.

چندی پیش رئیس هیات عامل ایمیدرو ازایجاد استارتاپ‌های معدنی که بزودی فعالیت آن‌ها آغاز می‌شود؛ خبر داد. اکنون بیش ۳ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که بیش از ۲۰۰ شرکت در حوزه معدن فعالیت کنند. به گفته خداداد غریب پور اولویت کشور، اشتغال، تولید و رونق اقتصادی است. فعال سازی معدن در هر منطقه، علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در آن منطقه، توسعه صادرات و ارز آفرینی را نیز برای کشور به همراه دارد. طبق مصوبه انجام شده، تامین اعتبار طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، وظیفه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی است. ایجاد زیرساخت‌های لازم برای معادن مشمول این طرح نیز از طریق طرح ایجاد زیربنای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی، صورت خواهد گرفت.

شفافیت در راه اندازی استارتاپ‌ها

باید نگاه معدنکاران در کشور از سنتی به مدرن تغییر یابد و در تمامی مراحل معدنکاری و حتی در واگذاری‌ها با نوآوری‌های جدید همگام باشد و این تنها با حمایت از بخش‌های و ایده‌های نوظهور وشفاف سازی برنامه‌ها ازسوی مسئولان قابل شکل گیری است. یکی از این راه، ایجاد استارتاپ‌های معدنی است.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان محصولات معدنی در خصوص وعده ایجاد استارت‌آپ‌ها و نقش آن در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: برای تحقق توسعه در زنجیره اکتشاف تا صادرات در بخش‌های معدن حمایت دولت از ایده پردازی و جوانان صاحب نوآوری در اولویت قراردارد. اگرقرار است استارتاپ‌ها وارد این بخش شوند باید بستر برای تحقق برنامه‌ها ایجاد شود.

سجاد غرقی با تاکیدبر اینکه باید از تجربیات سایر کشور‌های موفق در این عرصه استفاده شود ادامه داد: در حال حاضر بخش معدن کشورفاقد نوآوری است. طی سال‌های اخیر نتیجه فعالیت استارتاپ‌ها در بخش‌های مختلف عرضه و خدمات هرچند در ابتدای مسیر توسعه قراردارند کارنامه موفقی داشته است، اما هنوز هیچ تجربه‌ای در بخش معدن از سوی استارتاپ‌ها نبوده است از این رو فعالان این بخش از ایجاد چنین فضایی استقبال می‌شود.

پیاده سازی قوانین استارتاپ‌ها

باید طبق برنامه تمام قوانین برای ایجاد استارتاپ‌های معدنی فراهم شود. به گفته عضو اتاق بازرگانی جرقه استفاده از استارت‌آپ‌ها در بخش معدن زده شد باید هرچه سریعتر این وعده به عمل تبدیل شود چراکه افراد جوان و نخبه با پرداختن به ایده‌های جدید قطعأ می‌توانند انقلاب معدنی را به نحوه شایسته در کشور پیاده سازی کنند.

غرقی ادامه داد: بار‌ها در مسیر توسعه در بخش‌های مختلف معدن راه کار‌ها و پیشنهادات زیادی ارائه شده است، اما متاسفانه سهل انگاری‌ها در تحقق وعده ها، ثبات درزنجیره معدن کشور را به بی‌ثباتی تبدیل کرده است. از این رو باید قبل از هر اقدامی مواضع حمایتی از استارتاپ‌ها تعیین شود.
نگاه تخصصی به استارتاپ‌ها

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان محصولات معدنی گفت: به طور قطعی ورود افرادکارآمد با حمایت‌های دولت به حوزه استارت‌آپ‌های معدنی با نگاه تخصصی، نقش موثری در ارتقای تکنولوژی، بهبود بازار و حتی توسعه بخش معدن به همراه خواهد داشت.

غرقی گفت: مطالبات فعالان معدنی جدی گرفته نمی‌شود. ایجاد استارتاپ‌های معدنی به منظور توسعه در بخش‌های مختلف معدن راهکار نوین است، اما نباید مانند سایر طرح‌های توسعه‌ای در این بخش، به فراموشی سپرده شود و برای راه اندازی و توسعه، دولت حمایت‌های جدی از این بخش داشته باشد.

عضو اتاق بازرگانی تاکید داشت: نبایدطرح این موضوع در حد یک وعده باقی بماند چراکه این بخش به دلیل پتانسیل بالایی که دارد می‌تواند به همان اندازه آسیب پذیر باشد از این رو دولت مطالبه فعالان این بخش را جدی بگیرد.
ایجاد استارتاپ‌ها با کدام نقشه راه؟

فعالان معدنی در خیلی از مواقع بدنبال برنامه‌هایی هستند که طی سال‌های گذشته از سوی متولین این بخش ارائه شده است حالا یا در قالب طرح و لایحه به تصویب رسیده و یا در حد یک وعده، اما همچنان به عنوان یک مطالبه در بین فعالان معدنی باقی مانده است.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران دررابطه با ایجاد استارتاپ‌های معدنی به خبرنگار اقتصاد۲۴ می‌گوید: هنوز هیچ نقشه راهی برای ایجاد استارتاپ‌ها از سوی مسئولین مطرح نشده است وتا زمان طرح آن نباید با تبلیغ و وعده، نگرانی این بخش را افزایش دهند.

سعید صمدی، با تاکید براینکه تازمانی که هیچ اطلاعاتی از نحوه و شرایط ایجاد چنین فضایی در بخش معدن مطرح نشود نمی‌توان اظهار نظری داشت، گفت: فضای فعالیت در استارتاپ‌ها با شرایط فعالیت شرکت‌ها درحال حاضر متفاوت است از این رو باید مزایا، امکانات و سایر مولفه‌های حمایتی از ایجاد چنین فضایی برای توسعه معادن به طور شفاف عنوان شود.

این فعال معدنی ادامه داد: هنوز هیچ برنامه‌ای برای ایجاد چنین استارتاپ‌های مطرح نشده و از بخش خصوصی نیز برای کمک در راه اندازی دعوت نشده است.

به گفته این مسئول معدنی، باید نقشه راه برای فعالان این بخش تعریف شود و اگر قرار باشد این طرح مانند سایر طرح‌های توسعه‌ای دربسته باقی بماند بازهم مشکلات حوزه معدن بدون بازنگری و ترمیم باقی خواهد ماند.
منبع: اقتصاد24
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان