تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰

بهترین مقوا برای جعبه غذا

تولید جعبه مقوایی برای غذا متفاوت از تولید بسته بندی کالاهای دیگر است. علاوه بر استدانداردهایی که باید در طراحی بسته بندی و تولید بسته بندی برای هر کالایی رعایت شود.

بهترین مقوا برای جعبه غذا

رویداد۲۴ تولید جعبه مقوایی برای غذا متفاوت از تولید بسته بندی کالاهای دیگر است. علاوه بر استدانداردهایی که باید در طراحی بسته بندی و تولید بسته بندی برای هر کالایی رعایت شود. در تولید جعبه غذا باید به دو ویژگی‌ مهم توجه شود:

  • استفاده از مقوای مقاوم دربرابر چربی و مایعات غذا.
  • استفاده از مقوای بهداشتی.

مقوای مقاوم در برابر چربی و مایعات غذا

برای تولید جعبه پیتزا، جعبه همبرگر، جعبه ساندویچ، جعبه سوخاری و جعبه غذاهایی که مانند اینها که چندان چرب نیستند. می‌توان از مقوا اینربرد، مقوا کرافت و مقوای دوپلکس استفاده نمود.

بهترین مقوا برای جعبه غذا

اما برای تولید جعبه سوپ، جعبه سالاد یا جعبه غذای بیرون بر (اگر غذا مستقیم در جعبه ریخته می‌شود) باید یک لایه پلی اتیلن روی آن طرف از مقوا که با غذا در تماس است کشیده شود. این مقوای پلی اتیلن شده، جعبه را به طور کامل در برابر نفوذ مایعات مقاوم می‌کند.

نکته مهم دیگر، استراکچر این جعبه ها است. استراکچر جعبه باید به گونه‌ای طراحی شود که پس از جعبه سازی، هیچ درزی در قسمت داخلی جعبه وجود نداشته باشد. و غذای مایع در جعبه محفوظ بماند. و به بیرون نشت نکند.

استراکچر این جعبه به گونه ای طراحی شده است که غذاهای مایع غلیظ از آن نشت نمی‌کنند و برای انواع سالاد یا برای سوپ‌ها و خورشت‌های غلیظ مناسب است.

بهترین مقوا برای جعبه غذا و جعبه فست فود مقوا کرافت درجه یک است. زیرا قدرت جذب بالایی دارد. همچنین استحکام بیشتری نسبت به سایر مقواها با گرماژ مشابه دارد. برای مثال میزان سختی یک مقوا کرافت 300 گرمی برابر است با سختی یک مقوا ایندربرد 400 گرمی.

استفاده از مقوای بهداشتی

مقواها از خمیر به دست آمده از الیاف چوب و الیاف کاغذ بازیافتی تولید می‌شوند. نسبت ترکیب این دو خمیر با هم تعیین کننده کیفیت مقوا است. هر چه میزان خمیر الیاف چوپ (الیاف ویرجین) بیشتر باشد، مقوا کیفیت بالاتری دارد.

بهترین مقوا برای جعبه غذا

در تولید برخی مقواها مانند مقوا دوپلکس که از لمینیت دو یا سه مقوا روی هم به دست می‌آیند. از درجات کیفی مختلف مقوا استفاده می‌شود. این موضوع بستگی به مورد استفاده مقوا دارد.

مقوایی که 100 درصد از الیاف ویرجین تولید شده باشد یک مقوای بهداشتی است. در واقع استفاده از واژه بهداشتی برای نوعی از مقوا به معنای آلوده بودن انواع دیگر مقواها نیست. منظور از مقوای بهداشتی عاری بودن این مقوا از باکتری‌ها و قارچ‌های غیر فعال است. این باکتری‌ها و قارچ‌ها در الیاف کاغذ بازیافتی وجود دارند. و در برابر گرما و رطوبت فعال می‌شوند. از همین رو است که توصیه می‌شود برای بسته بندی غذاهایی که در تماس مستقیم با جعبه غذا قرار می‌گیرند از مقوای بهداشتی استفاده شود.

بهداشتی یا غیر بهداشتی بودن مقوا ربطی به رنگ مقوا ندارد. برخی به غلط تصور می‌کنند مقواهای سفید رنگ بهداشتی و مقواهای کرافت غیر بهداشتی هستند. جالب است بدانید، اگر در تولید مقوا از افزودنی‌های سفیدکننده استفاده نشود. رنگ همه مقواها پس از تولید به رنگ طیف‌هایی از قهوه‌ای خواهد. به عبارت دیگر تمام مقواها – چه آنها که از ترکیب خمیر الیاف کاغذ بازیافتی با خمیر الیاف ویرجین تولید می‌شوند. و چه آنها که تمامن با خمیر الیاف ویرجین تولید می‌شوند. – اگر بدون استفاده از افزودنی‌های سفیدکننده تولید شوند. مقوا کرافت به دست می‌آید.

مقوای نچرال کرافت

یکی از مرغوب ترین و بهداشتی ترین مقواهای مورد استفاده در تولید جعبه غذا در سراسر دنیا مقوای نچرال کرافت (NATURAL KRAFT) است. این مقوای کرافت صد در صد از الیاف ویرجین تولید شده است و مجوز سازمان غذا و دارو آمریکا را برای تولید بسته بندی بهداشتی دریافت نموده است.

نکته جالب در تولید این مقوا که اتفاقن توجه دوستداران محیط زیست را هم به خود جلب نموده است. عدم استفاده از درختان جنگلی در تهیه الیاف این مقوا است. چوب مورد نیاز برای تولید مقوا نچرال کرافت از مزارع درخت که به همین منظور راه اندازی شده‌اند تامین می‌شود.

کیفیت بالا، بهداشتی بودن و استحکام نچرال کرافت آن را به مناسب‌ترین مقوا برای تولید جعبه غذا تبدیل نموده است. سختی این مقوا در وزن مشابه با مقواهای دیگر بیشتر است. یعنی اگر برای تولید یک جعبه نیاز به استفاده از مقوای 380 گرمی باشد. شما می‌توانید با خرید مقوا تچرال گرافت 300 گرمی به سختی معادل مقوای 380 گرمی دست یابید. این موضوع موجب صرفه جویی در هزینه تامین مواد اولیه تولید بسته بندی می‌شود.

طراحی بسته بندی کرافت

البته همه اینها در شرایطی است که با رنگ قهوه‌ای این مقوا کنار بیایید. طراحان گرافیک که در زمینه طراحی بسته بندی فعالیت می‌کنند. ر نگ قهوه‌ای مقوا کرافت را فرصتی برای دستیابی به طرح و رنگی خاص و متمایز در طراحی بسته بندی می‌بینند. اگرچه طراحی برای بسته بندی کرافت نیاز به مهارت در شناخت رنگ‌ها دارد. اما استفاده از یک طراح حرفه‌ای موجب طراحی بسته بندی می‌شود که به وضوح، جلوه بیشتری از بسته بندی های سفید رقبا دارد. و قادر است خریدار را در لحظه خرید به سوی خود جلب کند.

بهترین مقوا برای جعبه غذا

شرکت بسته بندی

شرکت بسته بندی پویا فراز خلاق وارد کننده انحصاری مقوا نچرال کرافت در بازار ایران است. این شرکت نه تنها از این مقوا برای تولید انواع جعبه غذا استفاده می‌کند. بلکه مقرون به صرفه بودن قیمت مقوا نچرال کرافت و کیفیت بالای آن نسبت به سایر مقواهای بسته بندی، موجب استقبال برندها از آن برای تولید بسته بندی سایر کالاها نیز شده است.

تجربه شرکت بسته بندی پویا فراز خلاق در طراحی بسته بندی و تولید انواع جعبه با مقوای کرافت، موجب خلق بسته بندی هایی با طراحی چشمگیر و کیفیت مطلوب شده است.

برچسب ها: تبلیغات
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما