تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۲۹ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر

کشور در آستانه دو اتفاق مهم اقتصادی

عملاً رسیدن به رشد ۸ درصد اقتصاد کاری غیرممکن است. زیرا زمانی که با آن رشد تعریف‌شده می‌رسیم که ابزار آن فراهم باشد. با توجه به شرایطی که اکنون اقتصاد ما با آن دست‌به‌گریبان است.

اقتصاد ایران

رویداد۲۴  نزدیک به یک دهه است که رشد اقتصادی ۸درصدی برای کشور هدف‌گذاری می‌شود. مقامات ارشد کشور از رهبری و به‌تبع ایشان مجلس‌ها و دولت‌ها بر هدف رشد ۸ درصدی پافشاری می‌کنند. اگر قرار بود چشم‌انداز ۱۴۰۴ کشور تحقق پیدا کند و اگر قرار باشد کشور از کشور‌های منطقه به لحاظ توان مادی و پیشرفت اقتصادی عقب نماند، رشد ۸ درصدی یک ضرورت است. ولی طی سال‌های گذشته واقعیت نرخ رشد اقتصادی بسیار پایین‌تر از هدف مزبور بوده است. شکل زیر نرخ رشد سالانه نشان می‌دهد که ما هنوز راه‌های نرسیده بسیاری برای رسیدن به هدف تعیین‌شده در برنامه ششم توسعه داریم. در همین راستا ما درگسترش نیوز با برات قبادیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفتگو کردیم. برای خواندن مشروح این گزارش با ما همراه باشید:
بیشتر بخوانید: راغفر: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی آبان ۹۸ تکرار می‌شود
برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در مورد موضوع یادشده اظهار کرد: عملاً رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد کاری غیرممکن است. زیرا زمانی که با آن رشد تعریف‌شده می‌رسیم که ابزار آن فراهم باشد. با توجه به شرایطی که اکنون اقتصاد ما با آن دست‌به‌گریبان است. داشتن رشد ۸ درصدی در اقتصاد کلان غیرممکن است. اکنون ما در سال پایانی برنامه ششم توسعه هستیم. اما در خیلی از حوزه‌های رشدمان منفی است و می‌توان گفت که شاید یکی از بهترین حوزه‌ها که رشد اندک داشته است، حوزه صنعت است. در این میان می‌توان به رشد تولید صنایع معدنی و لوازم‌خانگی اشاره کرد.

وی ادامه داد: ما در صنایعی که کمتر به کشور‌های خارجه وابسته بودیم، توانسته‌ایم به رشد خوبی دست پیدا کنیم. ما اکنون در حدود ۴۰ میلیارد دلار واردات انواع و اقسام محصولات راداریم، همانند محصولات واسطه‌ای یا مواد اولیه. همچنین تحریم‌ها و نوسانات ارز همگی بر روند فعلی تأثیر گذاشته است؛ بنابراین داشتن این انتظار که ما حتی به رشد ۴ درصدی برسیم، انتظار بجایی نیست. البته به معنای این امر نیست که تلاشی صورت نگرفته است.

کشور در آستانه دو اتفاق مهم

قبادیان افزود: خوشبختانه اکنون دو اتفاق مهم در کشور رخ داده است. اول آنکه دولت در حال تدوین برنامه‌وبودجه سال آینده است. دیگری هم این است که سند برنامه هفتم باید تهیه شود. اکنون بد نخواهد بود که برنامه ریزان ما در بخش‌های مختلف که برنامه‌ریزی می‌کنند. با استفاده از تجارت قبلی و عملکرد‌های گذشته یک برنامه واقعی را تدوین کنند که در آن درصد رشد را بتوانیم حس کنیم.

معاون وزیر صمت اظهار کرد:، اما یک نکته مهم وجود دارد که آن به تحریم و قیمت دلار برنمی‌گردد. ما در رشد ۸ درصدی برنامه ششم توسعه در حدود یک‌سوم آن را در بهره‌وری دیده بودیم؛ که بهره‌وری به تلاش نیرو‌های داخل برمی‌گردد و آن این است که ما باید آموزش‌ها را قوی‌تر کنیم. آموزش دو نوع دارد. یکی آموزش رسمی و غیررسمی است. آموزش رسمی را دانشگاه می‌دهد پس درنتیجه نیاز است که دانشگاه در برنامه‌هایش باید تجدیدنظر کند. دانشگاه نباید نیرویی تربیت کند که حتی یک‌بار هم دانشجویش به محیط‌های صنعتی نرفته است و آن را لمس نکرده است. دانشجوی ایرانی فقط می‌خواهد مقاله بدهد، مقاله خوب است سبب پیشرفت علمی می‌شود، اما آیا به رشد صنعتی کمک می‌کند؟ آیا به بهره‌وری کمک می‌کند؟ در پاسخ باید گفت که خیر.

قبادیان ادامه داد: مقاله زمانی کمک می‌کند که ما از مدل مارپیچ سه‌گانه و طرح تاپ استفاده کنیم و کاری کنیم که دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار بگیرند و به هم کمک کنند. اگر گفته‌شده که ۳۰ درصد از رشد ۸ درصد اقتصاد در داخل باید رقم بخورد. یعنی باید به بهره‌وری بیشتر از گذشته توجه کرد. بهره‌وری دست ما است و باید بپذیریم که در این زمینه کوتاهی از جانب همه ما صورت گرفته است.
منبع: گسترش نیوز
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اقتصاد ایران
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
محبوب از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
0
0
با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی شود با پوزش اصلا ما اقتصاد نداریم که رشد داشته باشد ایشان مه می گویند در مورد لوازم خانگی کمی رشد داشته ایم از روی خوش باوری است وقتی که یخچال ساخت داخل از یک میلیون و دو میلیون به 15 یا 20 میلیون می رسد این معنیش رشد اقتصادی نیست کمر مردم از گرانی کالا و خدمات خم شده است ارزش پول بیش از نود در صد از بین رفته است الان 50 هزار تومن به جای 50تومن محاسبه می شود این به معنی فلاکت مردم تا حالا هم که کشور را کجدار و مریض ادراه می کنند در اثر گران کردن کالا و خدمات است که هزینه اش را مردم پرداخت می کنند مثل زمانها قدیم که حاکمان هر وقت پول زیاد برای خودشان نیاز داشتند به زور از مردم مالیات می گرفتند الانهم همان روش را در پیش گرفته اند خود مسولان اعتراف می کنند خط فقر 11 میلیون است ایا چند در صد مردم این درامد را دارند حد اقل حقوق چقدر است تا کی می خواهید به این وضع اسفناک ادامه دهید با این وضعی که حکمت در پیش گرفته است اینده تاریکی وغمباری در انتظار کشور است از طرفی می خواهند قیمتها را کنترل کنند در صورتیکه ساز و کار لازم را ندارند در مدت یکسال کره پاستوریزه چقدر گران شده است همینطور روغن نباتی و حبوبات الی ماشالله حاکمیت می گفت تمام مشکلات کشور زیر سر روحانی است الان که حکومت یکدست شده است نه تنها اوضاع خوب نشده بدتر هم شده است انگار کشور دولت و مجلس ندارد تا موقعی با دنیا تعامل مداشته باشم هیچگونه روزنه امیدی برای کشور وجود ندارد
ناشناس
|
Poland
|
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
0
0
ایشان به حدف ارز۴۲۰۰تومانی که دراینده نزدیک طبق گفته اقای ریسی دراینده نزدبک اتفاق خواهدافتاد ودرکشور باوایی دراقتصادبوجودخواهداماداشاره نکردن دردولت روحانی درسال گداشته بااسرار مچلس فعلی نتوانستن این کارراجرابی کنندولی الان طاهرابراجرای ان مسرهستند که دراین وصع فعلی باتورم فعای کشوردر۵۰درصدی ان اگرادز۴۲۰۰تومانیهم حدف شود چه طوفانی خواهدشد که واقعا اثرات ان برای مسولین وفعالین اقتصادی واقعا ناپیدااست جراحی بزرگی درکشورقراربراجرایش است که طاهرادرتهران شهرداری داردازسپاه ورمحلات تهران بکاردتاازشورش های احتمالی این طرح کتسته شود واقعا باید گفت جراحی اقتصاوی بی نهایت بزرگی است ولی دررسانه های کشورهیچ به ان نمی پردازند طاهراارگانهای امنیتی دخالت کردن که رسانه هادراین حوزه ورودنکنند خداعاقبت ملت رابخیرگرداند
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان