تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱

واکسن آبله مقابل آبله میمونی هم ایمنی ایجاد می‌کند؟

رئیس اسبق انستیتو پاستور ایران ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه ایمنی‌زایی واکسن آبله بر علیه آبله میمونی، تاکید کرد: اگر نیاز به تزریق این واکسن مجددا به وجود آید، باید از چند ماه قبل ثبت سفارش تولید آن صورت گیرد. قابلیت تولید واکسن آبله در کشور وجود دارد اما ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد تا به تولید در حجم انبوه برسیم.

واکسن آبله مقابل آبله میمونی هم ایمنی ایجاد می‌کند؟

رویداد۲۴دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با ایسنا، درباره واکسیناسیون آبله و احتمال نیاز به تزریق مجدد آن به دلیل مشاهده مواردی از آبله میمونی در دنیا، گفت: بر اساس اخبار منتشر شده معمولا کسانی که پیش‌تر واکسن آبله را تزریق کرده‌اند تا ۸۵ درصد نسبت به این ویروس ایمنی خواهند داشت؛ اما نکته مهم این است که واکسیناسیون عمومی زمانی انجام می‌شود که همه‌گیری بیماری پیش آید؛ درحالی که اکنون سازمان بهداشت جهانی یا سایر نهاد‌های بهداشتی مهم، توصیه‌ای به تزریق همگانی واکسن آبله در هیچ کجای دنیا نداشتند.

وی افزود: پس از همه‌گیر شدن بیماری هم باید بررسی‌های تخصصی صورت گیرد؛ چون معلوم نیست همه‌گیری بیماری حتی بر کسانی که قبلا واکسن آبله زده‌اند، چه تاثیری بگذارد.

او تاکید کرد: اکنون آنچه که در رسانه‌ها درحال انعکاس و انتشار است، عکس پوست بدن افراد منتشر می‌شود و مردم با ظاهر وحشتناک بیماری مواجه شدند؛ درحالی که این بیماری به جز مواردی که چشم‌ها را هدف قرار ندهد، کشنده نیست. انتشار این عکس‌ها و خبر‌ها سبب بروز ترس و وحشت شده است. از طرف دیگر باید گفت که کدام ویروس درمان اختصاصی دارد که این ویروس ندارد؟ باید بدانیم که در مورد بیماری‌های ویروسی، اصل بر واکسیناسیون است.


بیشتر بخوانید: شناسایی ۶ بیمار مشکوک به آبله میمون در ایران


وی افزود: کسانی که قبلا علیه آبله واکسینه شدند ۸۵ درصد نسبت به ویروس ایمن خواهند بود که میزان گذر زمان از تزریق واکسن هم تاثیری در کاهش کارایی واکسن نخواهد داشت و در عین حال حتی تزریق یک دز از آن توانایی پیشگیری خواهد داشت.

او با اشاره به اینکه کیت تشخیصی آبله میمونی در کشور موجود است، تصریح کرد: اگر فرد مشکوک یا مبتلایی در کشور وجود داشته باشد، تشخیص بیماری سخت نیست.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تکنولوژی ساخت واکسن آبله در کشور وجود دارد، تاکید کرد: اگر نیاز به تزریق این واکسن مجددا به وجود آید باید از چند ماه قبل ثبت سفارش صورت گیرد و با تجربه‌ای که واکسن‌ساز‌های داخلی در این مدت به دست آوردند به نظر می‌رسد دیگر ابتدا پول ساخت را می‌گیرند و بعد دست به تولید می‌زنند. درواقع اول تولید نمی‌کنند که بعد واکسن روی دست‌شان بماند. مانند سایر نقاط دنیا توصیه ما هم این است که اگر کشور هر زمانی نیاز به واکسن داشت ثبت سفارش انجام دهند. قابلیت تولید واکسن وجود دارد، اما پروسه تولید ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد تا به تولید در حجم انبوه برسیم.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان