دلیل ریزش بورس

رویداد۲۴ به گزارش اکوایران، در معاملات روز یکشنبه هفدهم مهر ماه، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز کاری قبل 11 هزار و 639 واحد ریزش کرد و به رقم یک میلیون و 305 هزار و 80 واحد رسید. 

شاخص هم وزن بورس با نزول 5 هزار و 628  واحدی در سطح 376 هزار و 19 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 138 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 824 واحد قرار گرفت.  

تداوم خروج پول حقیقی از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای ششمین روز متوالی منفی شد و 624 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. 

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 36 میلیارد تومان بود. پس از شپنا، نمادهای شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 

نمادهای پیشران بازار

امروز نمادهای «شستا»، «کچاد» و «کگل» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل  بورس  داشتند و در مقابل نمادهای «بسویچ»، «سصفها» و «آسیا» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «بپاس»، «آریا» و «فرابورس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «فجهان»، «فغدیر» و «شاوان» بیشترین تأثیر افزایشی را بر شاخص داشتند.  

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس شستا صدرنشین است و خساپا و شپنا در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای دی، فرابورس و فجهان پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند. 


بیشتربخوانید: ریشخند بانک مرکزی به بورس/ چشم طمع دولت به سرمایه مردم در بازار سهام است

ارزش معاملات بازار 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 5 هزار و 781 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 230 میلیارد تومان بود که 39 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 

امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 7 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 284 میلیارد تومان رسید. 

صف‌های بازار سهام

در معاملات یکشنبه 39 نماد صف خرید داشتند و 110 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 24 درصدی به 153 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش 64 درصد افزایش یافت و 217 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار 67 میلیارد تومان بود و ارزش صف‌های خرید نیز در رقم 100 میلیارد تومان ایستاد. 

در پایان معاملات نماد تپسی (شرکت پیشگامان فناوری و دانش آرامیس) با صف‌ خرید 48 میلیارد تومانی برای دومین روز متوالی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از تپسی، نمادهای گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و وطوبی (شرکت سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد فمراد تعلق داشت که ارزش آن 11 میلیارد تومان بود. پس از فمراد، نمادهای حپترو، وآذر، کطبس و سکرد بیشترین صف فروش داشتند.

نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات

خروج سرمایه سنگین از بورس تهران