تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۲۸ آبان ۱۴۰۱

همه چیز درباره آشپزی در طبیعت

آشپزی در طبیعت یکی از راهکار‌هایی است که هم می‌تواند موجب تفریح و سرگرمی انسان‌ها شده و هم ایده‌ای برای تبلیغات می‌باشد.

آشپزی در طبیعت

رویداد۲۴ نازنین احمدی: آشپزی در طبیعت چگونه است؟ برای آشپزی در طبیعت چه وسایلی موردنیاز است؟ چه روش‌های برای پخت و پز در این محیط وجود دارد؟ در این مقاله با ما باشید تا کمی راجع به آشپزی در طبیعت صحبت کنیم و با نکات و وسایل مهمی که در طول این کار ممکن است به آن نیاز داشته باشید، آشنا شویم.

آشپزی در طبیعت چگونه است؟

آشپزی در طبیعت یکی از راهکارهایی است که هم می‌تواند موجب تفریح و سرگرمی انسان‌ها شده و هم ایده‌ای برای تبلیغات می‌باشد. جنبه‌های بسیار زیبایی دارد که امروزه با فراگیر شدن زندگی شهرنشینی انسان‌ها در کنار هم، کمتر آنها را می‌بینیم. به همین خاطر انسان‌ها تمایل دارند تا اوقات تفریح و آزاد خود را هرازگاهی در محیط‌های باز، سالم و طبیعی بگذرانند. هرچند امروزه ما دیگر در محیط طبیعی آشپزی نمی‌کنیم، اما باید به یادآوریم که اجداد ما در همین محیط غذای خود را شکار کرده و آن را آماده می‌کردند. در این میان اما برای آشپزی در طبیعت، لازم است علاوه بر رعایت یکسری نکات مهم، وسایل و تجهیزات مختلفی را به همراه داشته باشید. در ادامه با ما باشید تا به بررسی این موضوعات بپردازیم.

وسایل موردنیاز برای آشپزی در دامان طبیعت

در قدم اول ابتدا لازم است نسبت به وسایلی که در هنگام آشپزی در طبیعت موردنیاز ما است، صحبت کنیم. در این حالت بایستی به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • وسایل پخت و پز: شما باید وسایلی برای پخت و پز داشته باشید که شامل قابلمه، ماهیتابه یا ظروف چند لیتری است.
  • کبریت یا فندک: استفاده از این دو وسیله می‌تواند کار شما را برای ایجاد اشتعال و آتش اولیه آسان کند.
  • سنگ چخماق: اگر وسیله‌ای برای اشتعال ندارید، می‌توانید از سنگ چخماق استفاده کنید که در اثر اصطکاک می‌توانند جرقه‌ای ایجاد کنند. وسیله دیگری که می‌تواند در حجم کم اما بسیار کاربردی برای روشن کردن آتش باشد، قرص آتش زا است که در بسته‌های چندده‌تایی ارائه می‌شود.
  • ژل آتش زا، بنزین یا نفت و الکل: این موارد، وسایلی هستند که می‌توانید از آنها برای روشن کردن سریع و شعله ور نگه داشتن آتش استفاده کنید.
  • ظروف کوهنوردی: این نوع وسایل ابزارهایی هستند که می‌توانند با وزن کم و استحکام بالا، در طبیعت مورد استفاده قرار گیرند. به طور معمول ظرف آنها از جنس آلومینیوم و سیلیکون است.
  • قاشق و چنگال: این وسایل کوچک به خصوص در محیط‌های طبیعی بسیار موردنیاز خواهند بود. چراکه از آن می‌توان برای مصرف غذا، بریدن و آماده سازی غذا، مصرف و تقسیم غذا و کارهای دیگر استفاده نمود.
  • کپسول گاز: وسیله دیگری که برای آشپزی در طبیعت به کار می‌رود، کپسول گاز است. این مورد قادر است تا نیاز شما را به سوخت برطرف کند. شما می‌توانید از این وسایل در حجم‌های مختلف استفاده کنید. یکی دیگر از پیشنهاد‌ها در کنار این مورد، جت بویل یا اجاق خوراک است که با صرفه جویی در گاز و سرعت بخشیدن به پخت غذا، می‌توانند خاص این کار مورد استفاده قرار گیرند.
  • ساج سفری: این وسیله به صورت یک چندپایه است که در وسط آن یک قابلمه یا ظرف برای پخت و پز قرار می‌گیرد و می‌تواند کار شما را در تهیه غذا و حرارت دادن آن بسیار راحت کند.

همه چیز درباره آشپزی در طبیعت

نکات بهداشتی و ایمنی در هنگام آشپزی در طبیعت

به گزارش رویداد24 بخش دیگری که می‌توان در زمان آشپزی در طبیعت بیان کرد، نکات بهداشتی و نظافتی است که بایستی قبل، هنگام و بعد از رفتن به طبیعت آنها را درنظر داشته باشید. در این خصوص می‌توان گفت:

  • برای جابه‌جایی کپسول‌های گاز، حتما از محکم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
  • در هنگام آتش روشن کردن، آن را در یک محیط باز انجام داده، همچنین از سنگ‌ها یا وسایل مانند آن برای محدود کردن دور آتش استفاده کنید. اگر سنگ ندارید، توصیه شده است تا در محیطی که خاک معدنی دارد، آتش روشن کنید.
  • مایعات قابل اشتعال را در یک فاصله و مکان مناسب قرار دهید.
  • برای پرکردن کارتریج گاز یا مخزن سوخت، بایستی بگذارید تا وسیله کامل خنک شود.
  • در صورت ایجاد هرگونه نشتی، آن قسمت را کامل قطع کرده و نیز تمیز کنید.
  • هیچ گونه آتش را بدون نظارت رها نکنید.
  • از نشستن در کنار آتش زمانی که باد و جریان هوا آن را تکان می‌دهد، خودداری کنید.
  • برای جابه‌جایی اجسام داغ از یک دستکش مقاوم استفاده نمایید. همچنین یک بسته دستکش لاتکس هم برای رعایت بهداشت درنظر بگیرید.
  • بعد از قطع کردن منبع گاز یا سوخت، حال با آب کامل محل را خیس کنید تا از روشن شدن مجدد آتش جلوگیری شود. شما می‌توانید از خاک، ماسه برای خاموش و خنک کردن وسایل آتش زا استفاده کنید.
  • از ضدعفونی کننده، صابون ضد باکتری، دستمال مرطوب، آب آشامیدنی و معدنی برای این نوع سفرها استفاده کنید.
  • برای آشپزی در طبیعت، حتما وسایل کار را در کاملا شسته، خشک کنید و در یک بسته مناسب قرار دهید تا نیاز به پاک کردن مجدد نباشد.
  • محل پخت و پز را از مکانی که در آن فعالیت و جنب‌و‌جوش دارید جدا کنید. این کار باعث عدم انتقال آلودگی و گرد و غبار به محل غذا می‌شود.
  • قبل از شروع غذا، دستها را ضدعفونی کنید.
  • حتما غذا را کامل، در مدت زمان و دمای کافی بپزید.

همه چیز درباره آشپزی در طبیعت

روش ها و ایده هایی برای آشپزی در طبیعت

ممکن است برای شما هم این سوال مطرح شود که برای آشپزی در طبیعت از چه روش‌ها و ایده‌هایی می‌توان استفاده کرد. در این صورت می‌توان گفت:

  • آشپزی بر روی تخته: شما می‌توانید برای پختن و طبخ غذا در طبیعت، از تخته استفاده کنید. یک تخته چوبی را درنظر گرفته و از آن برای آماده کردن مواد غذایی بهره ببرید. در این حالت ابتدا یک آتش را ایجاد کرده و تخته چوبی را (با جنس درخت راش یا سدر) بر روی آن قرار دهید. شما همچنین می‌توانید تکه چوب‌هایی را برداشته و آن را به عنوان وسیله‌ای برای اشتعال و پایدار بودن آتش استفاده کنید. حال غذای خود را در جای مناسب و یا درون فویل آلومینیومی قرار داده و بگذارید تا درون آتش بسوزد.
  • سنگ: در این روش شما می‌توانید روی آتش عملیات آشپزی در طبیعت را انجام دهید. برای این کار بایستی یک آتش را ایجاد کرده و سپس سنگی (ترجیحا با سطح صاف) را بیاورید. سعی کنید سنگ ضخیم هم نباشد. حال آن را کاملا تمیز کنید، از وسایل بهداشتی و برس برس استفاده کنید تا چیزی روی آن باقی نماید. حال آن روی آتش قرار داده و گوشت و مواد غذایی را بر روی آن قرار دهید.
  • بسته بندی: روش دیگری که در قسمت اول هم به آن اشاره کردیم، استفاده از بسته‌بندی با فویل آلومینیومی و یا موارد دیگر است. شما می‌توانید از برگ‌ها نیز استفاده کنید. برای بسته‌بندی کردن این برگ‌ها، شما می‌توانید از ساقه درخت همانند یک لیف یا پیچک استفاده کنید.
  • چوب: شما می‌توانید چند چوب را دایره وار کنارهم قرار دهید، ذغال را در میان آن روشن کرده، روی آن چوب‌های اشتعال زا را بگذارید. حال مواد غذایی خود را روی سیخ یا چوب بزنید و بگذارید تا بپزند.

با این حال پیشنهاد ما آن است که از همواره برای آشپزی در طبیعت وسایل موردنیاز را همراه خود حمل کنید و سپس از آنها برای پخت و پز استفاده نمایید.

همه چیز درباره آشپزی در طبیعت

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان