تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۱۱ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۵ نظر

طرز تهیه شور نخود بازاری

شور نخود یکی از تنقلات خوشمزه و بسیار مفید زمستانی است. در این مطلب طرز تهیه شور نخود بازاری را یاد بگیرید.

طرز تهیه شور نخود بازاری

رویداد۲۴  الهام دریابندری: شور نخود یک میان وعده است و خاستگاه اصلی آن افغانستان ( شور نخود افغانستان) است اما در آشپزی ایرانی یک غذای دوست داشتنی است. اگر سری به میدان امیر چقماق یزد برنید در میان سایر خوراکی های زمستانی، شور نخود را هم می بینید. جنوبی ها هم این خوراکی را استفاده می کنند و به آن گرمه نخود می گویند. خوب است این خوراکی سالم جایگزین تنقلات فراوری شده شود تا در کنار سالم خواری، از فواید بی نظیر نخود نیز بهره ببرید.

خواص نخود

خواص نخود

نخود از فیبرها، ویتامین B۹، هیدرات کربن، آهن، فسفر،  منیزیم، ویتامین B،  پتاسیم،  زینک (روی)، پروتئین، ویتامین B۶، کلسیم و اسید‌های چرب اشباع نشده پُلی تشکیل شده است البته باید بدانید که نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B۳، سدیم، ویتامین B۲، سلنیوم، و ویتامین A نیز بی بهره نیست.

از آنجایی که این ماده غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسید‌های چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد، نخود به دلیل دارا بودن ویتامین B۹ به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید کمک می‌کند و در جلوگیری از کم خونی و حفظ سلامت پوست نقش دارد.


بیشتر بخوانید: طرز یخت لبو با طعم لبو‌های بازار


به گزارش رویداد۲۴ ویتامین B۹ علاوه بر اینکه در تقسیم سلولی و رشد خوب جنین نقش دارد بلکه باعث کاهش خطر ناهنجاری‌های سیستم عصبی مرکزی جنین‌ می‌شود، نخود با این ترکیب مفیدی که دارد امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد و با تحریک اسید‌های گوارشی باعث بهبود اشتها می‌شود.

نخود حاوی میزان قابل توجهی ویتامین B۱ است که با سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها به تولید انرژی در بدن کمک می‌کند؛ اگر به هر دلیلی (تغذیه نامناسب، عادت ماهانه،  بارداری یا عمل جراحی) دچار کمبود آهن شده اید، حتماً نخود مصرف کنید.

نخود به دلیل دارا بودن فسفر به تشکیل و حفظ استخوان‌ها و دندان ها، ترشح شیر، تقسیم سلولی و متابولیسم یا تشکیل بافت‌های عضلانی کمک می‌کند، وجود فسفر به شکل فسفولیپید در غشای سلول‌های مغز لازم و ضروری است، این ترکیب باعث ارتباط بیشتر سلول‌ها شده و عملکرد ذهنی و حافظه را بهبود می‌بخشد، نخود سرشار از منیزیم است که به تقویت عضلات و همچنین انقباض و آرامش آن‌ها کمک می‌کند.

وجود منیزیم برای تقویت دندان ها، اسکلت بدن همچنین کنترل فشارخون لازم است؛ این عنصر مورد نیاز بدن حافظ رگ‌ها است و از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کند، علاوه بر این‌ها منیزیم باعث افزایش گلبول‌های سفید شده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند، نخود به دلیل داشتن زینک (روی) در روند تشکیل سلول‌های استخوانی و رشد ارگان‌های تولیدمثل همچنین بهبود عملکرد پرستات نقش دارد.

زینک علاوه بر این، خواص آنتی اکسیدانی دارد و در جذب ویتامین A و سنتز پروتئین‌هایی مانند کلاژن نیز شرکت دارد و در دوره بارداری به رشد جنین کمک می‌کند.

شور نخود ساده

مواد لازم برای شور نخود ساده

نخود: ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل :به مقدار کافی

عصاره فلم: به اندازه یک قوطی کبیریت

طرز تهیه شور نخود هراتی

طرز تهیه شور نخود

برای پخت شور نخود یا شور نخود هراتی یا شور نخود افغانستان ابتدا نخود رو از یک شب قبل داخل آب سرد خیس کنید و تا روز بعد چند مرتبه آب ظرف رو عوض کنید.(۲۴ ساعت)

برای شروع به پخت، ابتدا نخود خیس  شده را آبکشی کنید، داخل یک قابلمه  با دیگ زودپز بریزید و آب بریزید تا حدود یک بند انگشت آب روی نخود را بگیرد. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و نخود را بپزید تا حسابی نرم بشود.

به گزارش رویداد ۲۴ در این مرحله، نمک، فلفل و عصاره قلم را به نخود ها اضافه کنید.

می توانید به عنوان چاشنی از سرکه استفاده کنید.

خواض سرکه

خواص سرکه به عنوان چاشنی غذا

مروزه تأثیر خواص سرکه برای سلامت بدن بر کسی پوشیده نیست. همان طور که می‌دانید سرکه به دو صورت سنتی و صنعتی تولید می‌شود. سرکه از تخمیر اتانول یا قند موجود در مواد غذایی مختلف توسط باکتری‌های اسید استیک موجود در آن­ها به دست می‌آید. بخش زیادی از ترکیبات سرکه اسید استیک است. البته در سرکه‌های صنعتی از اسید تارتاریک و جوهر لیمو هم استفاده می‌شود.

سرکه دارای آنتی بیوتیک‌های طبیعی بوده و سرشار از اسید‌های آمینه است. همچنین آلبومین بسیار زیادی در سرکه‌های طبیعی وجود دارد که به هضم غذا کمک بسیاری می‌کند. از جمله خواص سرکه برای سلامت بدن می‌توان به مواردی همچون جلوگیری از خراب شدن دندان‌ها اشاره کرد.

سرکه میزان ترشح بزاق دهان و میزان عرق بدن را افزایش داده و نمک موجود در بدن را خارج می‌کند. استفاده از سرکه برای بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن و همچنین مبتلایان به دیابت بسیار توصیه می‌شود.سرکه انگور برای لاغری و سایر بیماریها مفید و موثر است.

سرکه انگور  منبعی غنی از پلی فنول است. پلی فنول‌ها به سبب دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی از بروز بسیاری از بیماری‌های مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، سر درد‌هایی با منبع صفرا و کبد و… جلوگیری میکند.

بیماران دیابتی در هنگام مصرف سرکه انگور، بهتر است آن را قبل از خواب استفاده کنند. این سرکه به علت کاهش میزان قند خون در بیماران دیابتی نوع ۲ بسیار مفید عمل می‌نماید.

خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
4
2
از کی تا حالا لب لبو یا ابجوجه به خصوص ابادانی شده شور نخود افغانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
2
1
نمیدونم چرا اینقدکشته مرده افعانی هاشدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
0
1
این طرز تهیه شور نخود افغانستانی است نه اون غذای که شما میگید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
0
1
مگه افغانی انسان نیست. خجالت بکشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
0
1
حالا چرا اینقدراسم افغانی میاد فشاری میخورید خب راس میگه شورنخودمخصوص افغانستان هست حرص نخوریدسکته میکنیداینجام دست ازنژادپرستی مسخرتون دس برنمیدارید!
نظرات شما