تاریخ انتشار: ۱۸:۳۳ - ۲۴ آذر ۱۴۰۲

پیش‌بینی بورس شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲

با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و فشار کسری بودجه، آوای کاهش سخت‌گیری سیاست‌های انقباضی از ساز بانک مرکزی به گوش می‌رسد. این موضوع ممکن است از سنگینی سایه رکود در کلاس‌های مختلف دارایی بکاهد.

پیش‌بینی بورس شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲

رویداد۲۴ در پایان معاملات روز پایانی هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت 0.15 درصد، معادل سه هزار و 179 واحد، در سطح دو میلیون و 158 هزار و 266 واحدی قرار گرفت. کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خنثی داشت و با افت ناچیز 9 واحدی در پله 752 هزار واحدی باقی ماند. شاخص‌ کل فرابورس نیز با افت 0.04 درصدی، معادل 10.4 واحد، در سطح 26 هزار و 255 واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز چهارشنبه، چهار هزار و 703 میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز پایانی هفته سوم آبان را نیز 7.5 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه تداوم صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس، خبر از خروج 98 میلیارد و 300 میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد. 


بیشتربخوانید: بورس در دو راهی؛ اصلاح یا استراحت برای ادامه صعود؟


پیش بینی بورس شنبه

همان‌گونه که انتظار می‌رفت با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، فشار کسری بودجه و سررسید اوراق دولتی، رویکرد بانک مرکزی در سیاست‌های انقباضی نرم‌تر شده است. بانک مرکزی با تزریق 35 هزار میلیارد تومان به بانک‌ها در مجموع عملیات بازار باز فصل سوم سال، کنترل نرخ بهره را به دست گرفت و از رشد آن جلوگیری کرد. به نظر می‌رسد با فرارسیدن زمستان 1402، این رویکرد بانک مرکزی ادامه داشته باشد و کمی از فشار رکودی بازارهای دارایی کاسته شود. 

کاهش چشم‌گیر حجم و ارزش معاملات در جریان دادوستدهای روز پایانی هفته سوم آذر، به وضوح قابل لمس بود. با این وجود شاخص‌های سهامی افت چندانی را تجربه نکردند و با تقریب خوبی در جایگاه قبلی خود باقی ماندند. به‌رغم تداوم خروج پول نزدیک به 100 میلیارد تومانی حقیقی‌ها از سهام و حق تقدم‌ها، ارزش کل سفارش‌های خرید روی تابلو نمادهای بورسی بیش از مجموع ارزش سفارش‌های فروش بود. بررسی این نکته، این سیگنال را به بازار می‌دهد که نمادهای زیادی در شرایط تعادلی و حتی منفی بازار، خریدار دارند.

بررسی روند نماگرهای سهامی در جریان معاملات چهارشنبه، نشان از سیر صعودی شاخص فرابورس و در سوی مقابل، شیب منفی حرکت شاخص کل بورس می‌دهد.

از این رو در راستای پیش بینی بورس شنبه، می‌توان انتظار عملکرد بهتر نمادهای کوچک و متوسط را نسبت به نمادهای شاخص‌ساز داشت. در روزهای ابتدایی صعود اخیر، این نمادهای شاخص‌ساز بودند که در رقابت بازدهی، از دیگر سهام سبقت گرفتند. پس از آن، با چرخش نقدینگی نوبت به نمادهای کوچک و متوسط بازار رسید تا پرتفوی سهامداران خود را سبزفام کنند

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: بازار بورس
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان