تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۵

ترامپ: ظرف ۶۰ روز باید با ایران به توافق برسیم

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در پی امضای یادداشت تفاهم میان تهران – واشنگتن گفت: ظرف ۶۰ روز باید با ایران به توافق برسیم.
دونالد ترامپ

رویداد۲۴| ترامپ عصر جمعه به وقت محلی در مراسم دیدار با نیروی هوایی آمریکا و هنگام رونمایی از هواپیمای جدید ریاست جمهوری این کشور مدعی شد: «ظرف ۶۰ روز باید (با ایران) به توافق برسیم، در غیر این صورت کار‌هایی انجام خواهیم داد که آنها را خوشحال نخواهد کرد.»

به گزارش ایرنا، ترامپ بلافاصله گفت: البته فکر می‌کنم کار به آنجا نرسد و همه چیز خیلی خوب پیش خواهد رفت.

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال افزود: «به یاد داشته باشید، اگر ما آن کار را بکنیم، آن‌وقت ناگهان دیگر شاهد جریان داشتن نفت از تنگه هرمز نخواهید بود؛ چون کسانی که کشتی‌های میلیارد دلاری دارند، اصلا دوست ندارند موشک‌ها از بالای سرشان پرواز کنند یا دریا پر از مین باشد.»

ترامپ که در مراسم رونمایی از یک فروند هواپیمای جدید ایر فورس وان که از سوی قطر به‌عنوان جایگزین برای جابه‌جایی روسای‌جمهوری آمریکا اهدا شده بود، سخن می‌گفت، بار دیگر به تکرار لفاظی‌های خود پرداخت و مدعی شد که در جنگ علیه ایران «پیروزی‌های زیادی» داشته است.

او با تکرار رجزخوانی‌های خود مدعی شد: «ما قوی‌ترین ارتش جهان را داریم. شما این را در ایران دیدید، در عرض یک هفته، تقریبا کل نیروی دریایی آنها، کل نیروی هوایی آنها و رادارهایشان را از کار انداختیم. ما همه‌چیز را نابود کردیم.»

ترامپ ادامه داد که بعد از امضای تفاهم‌نامه با ایران، حدود ۷۰۰ نفتکش در حال عبور از تنگه هرمز هستند. «شاهد خواهید بود که قیمت نفت بسیار کاهش می‌یابد و امیدوارم شرکت‌ها از این موضوع خوشحال باشند.»

رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد: من تاکنون ۸ جنگ را در جهان تمام کرده‌ام. جنگ اوکراین و روسیه را هم بزودی تمام می‌کنم.

ترامپ درباره جنگ روسیه و اوکراین همچنین اذعان کرد: این یکی را فکر می‌کردم از همه آسان‌تر باشد، ولی کمی سخت‌تر از چیزی که تصور می‌کردم شده است، با این حال ما آن را حل خواهیم کرد.

او بار دیگر با انتقاد از جو بایدن رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت: او چیز‌های زیادی به اوکراین داد و اروپایی‌ها باید هزینه‌اش را بدهند. من آخر هفته با رهبران اروپایی بودم و به آنها گفتم "می‌دانید، ما به ارزش ۳۵۰ میلیارد دلار هواپیما و انواع تسلیحات و چیز‌های دیگر به شما دادیم. " گفتم: "چرا شما پولش پرداخت نکردید؟ " و آنها گفتند: "خب، هیچ‌کس تا به حال از ما نخواسته بود. "

ترامپ در پی تنش‌ها میان آمریکا و اسرائیل پس از امضای یادداشت تفاهم با جمهوری اسلامی ایران درباره روابط واشنگتن و تل آویو نیز گفت: روابط با اسرائیل، ما بسیار قدرتمند بودیم؛ و بی‌بی نتانیاهو یک جنگجو است، نخست‌وزیر است، و باید به عنوان چنین فردی شناخته شود. باید به او اعتبار بدهند، چون واقعا این کار را انجام داد. ما واقعا در کنار اسرائیل سخت جنگیدیم.

ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران نیز گفت که شخصا از چین خواسته است با وجود وابستگی شدید این کشور به انتقال انرژی از طریق تنگه هرمز، وارد این درگیری نشود.

او گفت: «می‌خواهم از چین تشکر کنم، چون از چین خواستم در موضوع ایران دخالت نکند.»

ترامپ با بیان اینکه اینکه چین حدود نیمی از نفت خود را از این آبراه راهبردی دریافت می‌کند، مدعی شد: شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، پذیرفته است که در این درگیری دخالت نکند.

او گفت: «آن‌ها ۵۰ درصد نفتشان را از تنگه هرمز می‌گیرند، اما من از او خواستم دخالت نکند و او گفت که دخالت نخواهد کرد و دخالت هم نکرد. او خیلی محترمانه برخورد کرد، واقعاً خیلی محترمانه؛ و من از این موضوع قدردانی می‌کنم.»

متن یادداشت تفاهم خاتمه جنگ تحمیلی آمریکا-رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، در اولین دقایق بامداد پنج‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ (به وقت ایران) توسط روسای جمهوری ایران و آمریکا امضا شد. مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم مزبور را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha