تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۵

هشدار درباره تداوم حباب منفی طلا؛ احتمال خروج سرمایه از بازار

به گفته یک کارشناس بازار طلا تقاضا در بازار طلا و سکه و افت حباب سکه به کمتر از سه میلیون تومان، بخشی از سرمایه‌ها در هفته اخیر از بازار طلا به سمت بازار سرمایه حرکت و کاهش تقاضا موجب کاهش حباب شده است؛ با این حال، در صورت تداوم حباب منفی طلا، احتمال و ریسک خروج طلا از کشور افزایش خواهد یافت.
افزایش قیمت طلا

رویداد۲۴|  محمد کشتی‌آرای درباره شکل‌گیری حباب منفی در بازار طلا و نگرانی‌های مطرح‌شده درباره پیامدهای آن، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد حباب منفی در بازار طلا، کاهش تقاضاست و در ایام اخیر نیز با توجه به قرار داشتن در ماه‌های محرم و صفر و در پیش بودن ایام ۲۸ صفر، طبیعتا تقاضا در بازار طلا کاهش پیدا کرده و این موضوع بر قیمت‌ها و حباب بازار اثر گذاشته است.

وی گفت: کاهش حباب سکه در شرایط فعلی عمدتا ناشی از کاهش تقاضاست و به سه میلیون تومان رسیده است؛ البته کاهش حباب سکه در ذات خود اتفاق مثبتی محسوب می‌شود، اما باید توجه داشت که دلیل اصلی این کاهش، افت تقاضا در بازار است.

این کارشناس صنعت طلا و فلزات گرانبها ادامه داد: اگر شاخص بورس را در چند روز اخیر مورد توجه قرار دهیم، رشدی چشمگیری در بازار سرمایه مشاهده می‌شود و این موضوع نشان می‌دهد بخشی از سرمایه‌هایی که پیش از این در بازار طلا و سکه قرار داشت، به سمت بازار سرمایه و مسکن حرکت کرده است.

کشتی آرای افزود: بخشی از این سرمایه‌ها نیز ممکن است از محل فروش سکه تامین شده باشد. زمانی که عرضه سکه افزایش پیدا می‌کند، طبیعتا حباب آن نیز کاهش می‌یابد. بنابراین، کاهش حباب سکه در شرایط فعلی اتفاق مثبتی برای بازار طلا محسوب می‌شود، اما باید منشا این کاهش حباب را نیز مورد توجه قرار داد.

وی با اشاره به وضعیت تقاضا در بازار مصرفی طلا و زیورآلات، تصریح کرد: در ایام اخیر کاهش تقاضا را در بخش مصرفی بازار طلا نیز شاهد هستیم که بخشی از آن به دلیل شرایط و مناسبت‌های این ایام است و پیش‌بینی می‌کنم با پایان ماه صفر و آغاز ماه ربیع‌الاول، تا حدودی تحولات مثبتی در زمینه تقاضا برای خرید طلا و زیورآلات ایجاد شود.

این کارشناس بازار طلا خاطرنشان کرد: در حال حاضر حباب مثقال طلا نیز به سه میلیون تومان رسیده است؛ اگر با آغاز ماه ربیع‌الاول، تقاضا در بازار افزایش پیدا کند، طبیعتا حباب منفی ایجادشده نیز می‌تواند از بین برود؛ بنابراین برای ارزیابی اینکه حباب منفی موجود در بازار یک وضعیت موقتی است یا روندی ادامه‌دار؛ باید منتظر پایان این دوره و بازگشت شرایط عادی بازار ماند.

کشتی آرای درباره احتمال خروج طلا از کشور در صورت تداوم حباب منفی، گفت: اگر فرض کنیم عوامل مؤثر بر ایجاد حباب منفی همچنان ادامه داشته باشد و این وضعیت نیز تداوم پیدا کند، طبیعتا بانک مرکزی به عنوان مسئول تنظیم بازار ارز و طلا می‌تواند در این زمینه مدیریت لازم را انجام دهد. اما در شرایط فعلی، با وجود میزان حباب منفی موجود در بازار، به نظر نمی‌رسد خروج طلا از کشور اتفاق قابل توجهی باشد؛ چراکه یکی از دلایل آن نیز شرایط خاص کشور و محدودیت‌های موجود در ارتباطات و پروازهاست.

وی در پایان تاکید کرد: با این حال، اگر حباب منفی طلا در آینده تداوم پیدا کند، باید این موضوع را به عنوان یک ریسک مورد توجه قرار داد و سیاست‌گذار نیز متناسب با شرایط بازار، وظیفه دارد که اقدامات مدیریتی لازم را انجام دهد.

منبع: خبرآنلاین
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: قیمت طلا ، بازار طلا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha