تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۵

درآمد هزار هزار میلیاردی ایران‌خودرو از تورم

براورد ایران خودرو از درامد امسالش بیش از دو برابر سال گذشته است. اما فکر میکنید این افزایش از کدام محل صورت می گیرد؟ از سمت رشد تولید یا قیمت؟
ایران خودرو

رویداد۲۴|  ایران‌خودرو در مسیر ثبت یک رکورد مالی حرکت می‌کند. صورت‌های مالی به‌روزرسانی شده این شرکت در سال ۱۴۰۴ و برآوردهای انجام شده برای سال ۱۴۰۵ نشان می‌دهد که این خودروساز تا پایان سال جاری ، درآمدی معادل هزار و ۱۴۱ هزار میلیارد تومان را هدف‌گذاری کرده است. رقمی که در نتیجه فروش محصولاتش به دست می‌آید. ثبت این عدد در دفاتر حسابداری، به معنای رشد ۱۲۳.۷ درصدی ورودی مالی نسبت به عملکرد سال گذشته است.

عقب‌گرد در خطوط مونتاژ

برخی اوقات در اقتصادهای صنعتی، رشد درآمدی فراتر از صد درصد، نیازمند توسعه چشمگیر در ظرفیت تولید است. اما داده‌های فیزیکی ایران‌خودرو مسیر معکوسی را نشان می‌دهند. برآورد نعداد تولید و فروش در سال ۱۴۰۵ تایید می‌کند که خطوط مونتاژ اصلی با افت قابل توجهی مواجه شده‌اند.

سود هزار هزار میلیاردی ایران‌خودرو از تورمرشد ۱۲۳ درصدی درآمد ایران خودرو

بیشترین سقوط متعلق به خط تولید «هایما» است که خروجی آن ۷۶.۲ درصد افت کرده است. پس از آن، گروه «سورن» با کاهش درصدی و «دنا» با افت ۱۲.۰ درصدی قرار دارند. حتی محصولات پرتیراژی مانند گروه «پژو» و «تارا» نیز از این انقباض در امان نبوده‌اند. در میان خودروهای سواری، تنها گروه «رانا» توانسته رشد فیزیکی ۱۸.۵ درصدی را تجربه کند. در همین حال، نسبت فروش به تولید در مرز ۱۰۰ درصد همانند سال قبل حفظ شده که نشان می دهد در سال بعد ایران خودرو انتظار ندارد فروشش از تولید سبقت بگیرد.

اهرم قیمت برای جبران کسری تولید

همزمان با آن که خطوط تولید کوچک شده، بار تامین مالی شرکت مستقیماً بر دوش قیمت‌های فروش قرار می‌گیرد. ایران‌خودرو برای تحقق درآمد هزار همتی خود، رویه تورم بیش از ۱۰۰ درصدی را برای سبد محصولاتش در نظر گرفته است. بخشی از این اتفاق را میتواند رشد هزینه‌های تولید معنی کند. تورم تولیدکننده، شاخصی است که نشان می‌دهد یک شرکت محصولاتش را با چه میزان افزایش قیمت به بازار عرضه می‌کند.

بررسی جزئیات رشد قیمت تخمینی در سال ۱۴۰۵ تصویر روشنی از این استراتژی ارائه می‌دهد. نرخ فروش گروه «پژو» با جهش ۱۲۷.۷ درصدی در صدر قرار دارد. گروه «سورن» و «تارا» نیز با افزایش نرخ ۱۲۱.۸ درصد و ۱۲۰.۷ درصدی، قیمت‌گذاری شده‌اند. این سیاست قیمتی برای گروه «دنا» معادل ۱۰۸.۸ درصد، برای «هایما» ۱۰۸.۳ درصد و برای «رانا» ۱۰۶.۶ درصد اعمال شده است. حتی بخش قطعات یدکی نیز از این موج در امان نبوده و رشد قیمت ۱۰۴.۹ درصدی را تجربه می‌کند. شرکت عملاً کمبود ناشی از افت تولید را با دو برابر کردن بهای فاکتورها جبران کرده است.

سود هزار هزار میلیاردی ایران‌خودرو از تورمرشد نرخ تخمینی ایران خودرو در سال 1405

در میان این ساختار انقباضی، تنها یک استثنای آماری وجود دارد که تحت عنوان «سایر محصولات» در صورت‌های مالی ثبت شده است. این گروه ناشناخته، هم در بخش فیزیکی و هم در بخش مالی، رکوردهای عجیبی ثبت کرده است. برآوردها نشان می‌دهد که تولید این دسته از محصولات ۱۷۰.۹ درصد رشد خواهد کرد و هم‌زمان، نرخ فروش آن‌ها با جهش خیره‌کننده ۱۹۹.۳ درصدی، تقریباً سه برابر خواهد شد.

در نهایت، رشد ۱۲۳.۷ درصدی کل درآمد ایران‌خودرو، نه حاصل پویایی صنعتی، بلکه نتیجه مستقیم مهندسی قیمت‌هاست. اما حالا باید دید درصورت وخیم تر شدن وضعیت اقتصادی این رشد قیمت ها تاپایان امسال بیشتر هم می شه یا نه؟

منبع: زومان

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha