تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
اسپوتنیک بررسی کرد

مسیر سخت اروپا برای کسب سهم بازار روسیه و چین در ایران

تاجران اروپایی مشتاق ورود به بازار ایران پس از رفع تحریم‌های هسته‌ای هستند اما بر اساس گزارش برخی منابع رسانه‌ای، به چالش کشیدن جایگاه روسیه و چین در بازار ایران به این راحتی‌ها نخواهد بود.
رویداد۲۴- تاجران اروپایی مشتاق ورود به بازار ایران پس از رفع تحریم‌های هسته‌ای هستند اما بر اساس گزارش برخی منابع رسانه‌ای، به چالش کشیدن جایگاه روسیه و چین در بازار ایران به این راحتی‌ها نخواهد بود. 

به گزارش گروه بین الملل رویداد۲۴ به نقل از اسپوتنیک، وب سایت کانورسیشین مستقر در استرالیا در مورد بازار ایران که در پی لغو تحریم‌های هسته‌ای به روی غربی‌ها گشوده شده، نوشت: این کیف خیلی بزرگ است اما همه یک برش از آن می‌خواهند. 

در میان کشورهایی که آماده سرمایه گذاری در ایران هستند می‌توان به شرکت صنعتی زیمنس آلمان، شرکت نفت و گاز شل و خودروسازی پژو و رنوی فرانسه و همچنین گروه ایرباس اشاره کرد. 

علاوه بر این، رسانه‌ها ماه گذشته جزئیات سفر ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا به همراه مدیران تجاری از بخش‌های انرژی، حمل و نقل و دفاع را تشریح کردند و از سفر فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا به همراه نمایندگان تجاری و هفت کمیسیونر اتحادیه اروپا که شامل کومیسیونرهای حمل و نقل، انرژی و صنعت می‌شد، خبر دادند. 

تمامی این سفر‌ها بیانگر علاقه به شدت زیاد اروپا برای بازسازی روابط اقتصادی با ایران است. 

با این حال موانع زیادی وجود دارد که اروپا را در مقابل چین و روسیه که از تحریم‌های اعلام شده بر ایران سود برده‌اند و حال در بازار ایران جایگاه خوبی دارند، در موضع ضعف قرار می‌دهد. 

وب سایت کانورسیشین در بخش دیگری از گزارش خود نوشت: تلاش ایران برای بازگشت به بازار با سد تحریم‌های غیرهسته‌ای روبرو می‌شود و همین مسئله می‌تواند به راحتی شامل شرکت‌های اروپایی هم بشود. 

در میان این تحریم‌ها، تحریم فناوری موشکی و تسلیحات متعارف، نقض حقوق بشر، موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های بی‌ثبات کننده منطقه‌ای به چشم می‌خورد. 

بر اساس راهنمای کاخ سفید هرکسی که در رابطه با این موارد با ایران ارتباط یا همکاری داشته باشد، در خطر قطع شدن رابطه‌اش با سیستم مالی آمریکا قرار می‌گیرد. این امر شامل موسسات مالی خارجی می‌شود و آن‌ها حساب مرتبط خود با بانک‌های آمریکا را از دست خواهند داد. 

بلومبرگ نیز در تحلیلی جداگانه متذکر شد که به دلایلی مشابه آنچه مطرح شد، بزرگ‌ترین بانک‌های اروپایی ترجیح می‌دهند که بیرون از ایران بمانند و به دلیل ترس از تحریم‌های باقی مانده آمریکا، نمی‌خواهند به مراودات تجاری مربوط به ایران نزدیک شوند. 

بنابراین مسئله بودجه به کانون دیپلماسی مالی تبدیل شده است. همین مسئله نیز مسیر وام دهندگان چین و کشورهای حوزه خلیج فارس را برای برداشتن یک برش از تجارت سرمایه گذاری شرکت‌های تامین بودجه در ایران هموار کرده است. 

روسیه و چین در حال حاضر جایگاه مناسبی در بازار ایران دارند. چین کالاهایی را که ایران دیگر امکان دریافتشان از غرب را نداشته، تامین کرده است. 

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین بدون اتلاف وقت در ماه ژانویه به ایران سفر کرد و ضمن امضای یک قرارداد همکاری جامع استراتژیک، از امضای ۱۷ توافقنامه در بخش‌های انرژی، صنعتی و تجاری خبر داد. 

ایران برای طرح «یک کمربند، یک جاده» چین که بازار‌ها از چین تا آسیای مرکزی و خاورمیانه را به هم مرتبط خواهد کرد، اهمیت دارد. 

در مورد منافع روسیه در این کشور نیز باید گفت، این منافع بر احیای فروش تسلیحات و صنعت هسته‌ای اهمیت دارد و البته که مسکو دارای جایگاه مستحکم تری در ایران است. 

با توجه به چنین شرایطی، بازگشت تاجران اروپایی به ایران چندان آسان نخواهد بود.
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان