تاریخ انتشار: ۰۱:۱۲ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۹
قاسم میرزایی نیکو در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

امکانات دولت برای فرودستانی که منبع درآمد پایدار ندارند، استفاده شود/ هیچ هماهنگی و انسجامی در مدیریت بحران کرونا وجود ندارد

میرزایی نیکو نماینده دماوند و فیروزکوه با اشاره به بحران ویروس کرونا می‌گوید: نهاد‌های مختلف اعم از بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ... که منابع مالی خوبی دارند باید پای کار بیایند تا این بحران حل شود. به هرحال اقداماتی در حال انجام است، اما متاسفانه هماهنگی و انسجامی وجود ندارد.

قاسم میرزایی نیکو

رویداد۲۴ متاسفانه تعداد مبتلایان و فوتی‌ها بر اثر ویروس کرونا در ایران روز به روز در حال افزایش است و تا این لحظه ۴۱۱۰ نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری فوت شدند و مجموع بیماران به ۶۶۲۲۰ نفر رسیده است. با این حال، اما همچنان خبری از قرنطینه و تعطیلی کشور نیست و از ابتدای هفته جاری تردد شهروندان در خیابان‌ها بسیار بیشتر شده است.

حسن روحانی رئیس جمهوری کشور نیز با اعلام اینکه شرایط در برخی از استان‌ها سفید است، اعلام کرد که از شنبه آتی شرکت‌ها و اداره‌ها با ۲/۳ نیرو فعالیت خود را ادامه دهند. این درحالی است که کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که شرایط همچنان وخیم و در هیچ استانی شرایط سفید نیست.

قاسم میرزایی نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رویداد۲۴ درباره عدم تمایل دولت به قرنطینه می‌گوید: تطعیلی کشور یک بار مالی دارد و به همین دلیل مربوط به اصل ۷۵ می‌شود و تصورمان بر این بود که شورای نگهبان آن را رد می‌کند.

وی ادامه داد: برخی مسئولین معتقدند که کشور به چند دلیل باید به طور کامل تعطیل شود، از سوی دیگر برخی از مسئولین اقتصادی می‌گویند افرادی که نام و نشانی ندارند و بیمه نیستند و به صورت روزانه امرار معاش می‌کنند در صورتی تعطیلی کشور باید چه‌کاری انجام دهند؟ جامعه فرودست هیچ ساماندهی و بیمه و پشتیبانی ندارند از همین رو برخی از مسئولین با توجه به شرایط این قشر مخالف با تعطیلی هستند. از همین رو باید نظرات هر دو طیف بررسی و کارشناسی شود و بر اساس آن تصمیم درستی گرفته شود. معتقدم که کشور باید با مشروط تعطیل شود، یعنی با توجه به شرایط برخی از اقشار جامعه و رسیدگی به شرایط آن‌ها قرنطینه و محدودیت‌ها را اجرایی کنیم.


بیشتربخوانید: معامله جان با پول/ هزینه قرنطینه بیشتر است یا ابتلای مردم به ویروس کرونا؟


میرزایی نیکو با بیان اینکه اکنون وظیفه دولت این است که همه امکانات خود را برای جامعه بی نام و نشان که هیچ منبع درآمدی پایدار و ثابتی ندارد، وارد میدان کند تصریح کرد: به طور مثال اصناف یک اتحادیه دارند، شرکت‌ها، افراد قراردادی و ... یک نهادی را برای پیگیری امور دارند، اما بخشی از جامعه که من نام آن‌ها را بی نام و نشان می‌گذارم؛ هیچ بیمه، قرارداد، حقوق ثابت و ... ندارند و در شرایط فعلی و با تعطیلی کشور دچار بحران می‌شوند. تا چند ماه باید به این افراد تامین مالی شوند.

اسکناس‌هایی که چاپ می‌شود به افراد کم بضاعت و بیکار داده شود

این نماینده مجلس می‌گوید: ما اکنون نزدیک به ۵ میلیون حاشیه نشین داریم، این حاشیه نشین‌ها صبح به مرکز شهر می‌آمدند و به صورت پیک، کار با ماشین، کارگری، باربری و ... امرار معاش می‌کردند، این جامعه اکنون درآمد ندارد و کاری ندارد! واقعا برای این قشر باید فکر اساسی کرد.

او ادامه می‌دهد: دسته دوم افرادی هستند که در شرکت‌ها کار می‌کردند و کارفرما به آن‌ها اعلام کرده که دیگر حضور پیدا نکنند. دسته سوم افرادی هستند که قرارداد دارند، اما بیمه ندارند. ما باید جامعه فرودستی که اگر کار نکند نمی‌تواند برای خود غذا تهیه کند را دریابیم. ما منابع لازم برای تامین معاش این قشر از جامعه را داریم؛ سالانه نزدیک به ۱۸۰۰ میلیارد ریال اسکناس چاپ می‌کنیم، خب چندماه به این افراد از این پول مبلغی را بدهیم.

از نظر اقتصاددانان استفاده کنیم

او ادامه داد: ما باید از اقتصاددانان برجسته کشور استفاده کنیم. اخیرا ۵۰ اقتصاددان بزرگ کشورمان نامه‌ای را به رئیس جمهور نوشتند، خب باید از نظرات کارشناسی این افراد استفاده کنیم. ما باید در این مدت تلاش کنیم تا بعد از ویروس کرونا نیز جامعه‌ای پویا داشته باشیم.

میرزایی نیکو می‌گوید: ویروس کرونا یک ویروس جهانی است، اما ما با دو مسئله تحریم‌ها و عدم فروش نفت روبرو هستیم که مشکلات کشور را بیش از پیش کرده است. از سوی دیگر اگر می‌بینیم که روند به صورت کند جلو می‌رود به این دلیل است که متاسفانه تصمیم‌گیر فقط دولت نیست. در همین مدت دولت اقداماتی هم انجام داده که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. نهاد‌های مختلف اعم از بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ... که منابع مالی خوبی دارند باید پای کار بیایند تا این بحران حل شود. به هرحال اقداماتی در حال انجام است، اما متاسفانه هماهنگی و انسجامی وجود ندارد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان