تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۰۹ تير ۱۴۰۰
ستاد مبارزه با مواد مخدر:

سن آغاز مصرف موادمخدر حدودا ۱۵ سال است/ چرا نوجوانان به اعتیاد رو می‌آورند؟

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: سن اعتیاد به گونه‌ای که امروزه بیان می‌شود کاهش چشمگیری نداشته و براساس بررسی‌های صورت گرفته سن شروع مصرف موادمخدر حدودا ۱۵ سالگی است، البته به‌صورت موردی و محدود مصرف کننده موادمخدر در سنین کمتر از ۱۵ سالگی نیز وجود دارد.

اعتیاد جوانان

رویداد۲۴  قدیر مرتضوی اظهار کرد: امروزه متناسب با رشد جمعیت در سراسر دنیا، تعداد افراد مصرف‌کننده موادمخدر نیز افزایش داشته است، رشد تعداد مصرف‌کنندگان موادمخدر بحران جهانی محسوب می‌شود و این مسئله تنها مختص ایران نیست.

دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری افزود: در برخی مواقع مشاهده شده که در بررسی آسیب‌های اجتماعی، وضعیت ایران در حوزه رشد مصرف‌کنندگان موادمخدر نسبت به سایر کشورها وخیم‌تر بیان می‌شود، اما چنین استنباطی در خصوص مصرف‌کنندگان مواد مخدر در ایران غلط است، چرا که امروزه در تمامی نقاط دنیا و حتی کشورهای توسعه یافته این مشکلات وجود دارد و نمی‌توان گفت که معضل موادمخدر تنها مختص کشور ایران است.

وی ادامه داد: در عصر حاضر با گسترش تکنولوژی و ابزارهای ارتباط اجتماعی و همچنین با بهره‌گیری از فضای مجازی دسترسی افراد جامعه حتی در سنین پایین نیز به اطلاعات و انواع مختلف محتواها بسیار سهل و آسان شده است که این موضوع باوجود اینکه می‌تواند یک فرصت برای افزایش آگاهی و دانش در جوامع باشد، اما نوعی تهدید نیز به‌شمار می‌آید.

مرتضوی عنوان کرد: متاسفانه فضای مجازی دچار نوعی لجام گسیختگی شده است و اطلاعات و محتواهای نامناسب فراوانی در این فضا در دسترس همگان وجود دارد، بنابراین حضور نوجوانان و جوانان در این فضا و دسترسی به این‌گونه اطلاعات منجر به ایجاد نوعی انگیزه برای کسب تجربه‌های جدید در این افراد می‌شود.

دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سنین نوجوانی و آغاز جوانی دوره خاصی است و فرد دچار تلاطم‌های بسیار می‌شود، افزود: امروزه فضای‌های بسیاری نسل جدید را تهدید می‌کند، سیستم‌هایی که از طریق فروش موادمخدر سودهای کلانی به دست می‌آورند و برای دستیابی به این سود کلان به‌دنبال افزایش مصرف‌کنندگان موادمخدر هستند و به‌خوبی با علایق و سلیقه‌های نسل امروز آشنایی دارند و از راه‌های مختلف در نسل جدید رخنه می‌کنند، همچنین با تبلیغات وسوسه‌انگیز، ترویج باورهای غلط، توصیه به حل مشکلات روحی و روانی از طریق مصرف موادمخدر و بیان لذت فراوان در مواقع مصرف این مواد سعی در فریب افراد کم سن در جامعه دارند.

وی اضافه کرد: اگر نسل جوان دارای آمادگی و مهارت‌های لازم نباشد، ممکن است جذب این‌گونه تبلیغات موجود در فضای مجازی شود، بنابراین لازم است مواردی مانند جرات‌ورزی، اعتماد به‌نفس بالا، مهارت "نه گفتن"، مهارت حل مسئله و تاب‌آوری اجتماعی از سنین پایین‌تر به افراد آموزش داده تا این مهارت‌ها در جوانان و نوجوانان نهادینه شود و فرد در مواجهه با تهدیدهای متفاوت موجود در فضاهای مختلف تصمیم درست اتخاذ کند و دچار سقوط و تباهی نشود.


بیشتر بخوانید: نوزادان معتاد در میان چرخ‌دنده‌های نظام سلامت/ چرا به کودکان دارای اعتیاد توجهی نمی‌شود؟


مرتضوی تصریح کرد: سن اعتیاد به گونه‌ای که امروزه بیان می‌شود کاهش چشمگیری نداشته و براساس بررسی‌های صورت گرفته سن شروع مصرف مواد مخدر ۱۵ سالگی است، البته به‌صورت موردی و محدود مصرف کننده موادمخدر در سنین کمتر از ۱۵ سالگی نیز وجود دارد، اما نمی‌توان از این موارد محدود نتیجه‌گیری کلی در مورد کاهش سن اعتیاد داشت.

دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری یادآور شد: خوشبختانه در استان حجم آگاهی و دانش نوجوانان و جوانان نسبت به آسیب استعمال موادمخدر افزایش بسیاری داشته است، طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته احتمال جدی بودن تهدید موادمخدر در نسل جدید و افزایش سرعت ورود افراد به چرخه مصرف موادمخدر وجود دارد، اما در حال حاضر سرعت رشد افراد شروع‌کننده مصرف موادمخدر در جامعه کاهش چشمگیری داشته است که این موضوع نوید آینده‌ای آرام‌ و سالم‌تر را می‌دهد.

وی بیان کرد: باید توجه کرد که همواره پیشگیری مقدم بر درمان است، افراد جامعه آگاه باشند که هیچ فردی از طریق مصرف موادمخدر به فرجام خوشایندی دست نیافته و قادر به تضمین آینده خود و یافتن منزلت اجتماعی مناسب در جامعه نیست، همچنین مصرف موادمخدر امکان درمان مشکلات روحی و روانی را برای افراد فراهم نمی‌کند.

مرتضوی افزود: لازم است والدین حقیقت‌های جامعه امروز را به خوبی درک کنند و فکر نکنند آسیب‌های اجتماعی و به‌ویژه اعتیاد برای دیگران است و به سراغ خود آن‌ها و فرزندان‌شان نخواهد آمد، متاسفانه حقیقت غیرقابل کتمان این است که امکان دارد هر فردی به ورطه اعتیاد وارد شده و گرفتار این بلای خانمان‌سوز شود و افرادی که به وادی مصرف موادمخدر وارد شدند، باید به نوعی برای سایر افراد و خانواده‌ها عبرت باشند.

دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افراد باید در مواجه با هر نوع آسیب و خطری بهترین تصمیم را بگیرند و گرفتن بهترین تصمیمات در مواقع حساس تنها با داشتن آگاهی و دانش لازم ممکن است بنابراین اشخاص نسبت به فراگیری این دانش‌ها کوتاهی نکنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در جوامع امروز پس از رخ دادن یک آسیب و اتفاق همه درصدد چاره‌اندیشی برای این آسیب برمی‌آیند، اما بهترین راهبرد و کارکرد این است که اصلا آسیبی در جامعه بروز نکند که نیاز به چاره اندیشی داشته باشد و این موضوع تنها درصورتی ممکن است که افراد جامعه حساسیت بیشتری نسبت به فراگیری دانش و مهارت‌های لازم داشته باشند.

مرتضوی در پایان خاطرنشان کرد: اگر جوانان و نوجوانان و والدین آن‌ها به افرادی که در معاشرت با این افراد هستند به‌صورت ویژه دقت کنند و از درستی پیشینه و خانواده دوستان خود مطمئن باشند می‌توانند در برابر انواع آسیب‌ها از جمله اعتیاد بیمه باشند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
پیشنهاد
پیشخوان