تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰

علائم افسردگی زمستانی چیست؟ + راه‌های درمان

افسردگی زمستانی معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان و در اثر کمبود نور خورشید ایجاد شده و می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر بوده و زندگی روزمره را مختل کند. این عارضه معمولا با مصرف دارو‌های ضد افسردگی، گفتگو درمانی و نور درمانی درمان می‌شود.

افسردگی زمستانی

رویداد۲۴ افسردگی زمستانی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی افسردگی است که به تغییرات فصول هر سال مربوط شده و در طول پاییز و زمستان شروع شده و پایان می‌یابد.

افسردگی زمستانی یا اختلال عاطفی فصلی زمانی که نور خورشید کمتر است، تغییرات خلقی ایجاد می‌کند و این علائم معمولاً در بهار با شدت نور خورشید و فضای بهاری کاهش می‌یابد. اما انجمن روانپزشکی آمریکا می‌گوید این افسردگی فراتر از افسردگی زمستانی است. علائم آن می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.


بیشتر بخوانید: با این رفتار‌ها حتما افسردگی می‌گیرید


علائم این نوع افسردگی می‌تواند شامل احساس غمگینی، از دست دادن علاقه یا لذت نسبت به فعالیت‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردید، افزایش خواب بدون احساس استراحت، احساس بی ارزشی یا گناه، مشکل در تفکر، تمرکز یا تصمیم گیری باشد.

بسیاری از مبتلایان به افسردگی فصلی می‌توانند دچار ولع مصرف کربوهیدرات و سایر تغییرات اشتها شوند. در برخی موارد ایجاد افکار مرگ یا خودکشی در این افراد دیده می‌شود.

درمان‌های مختلفی از جمله مصرف دارو‌های ضد افسردگی، گفتگو درمانی و نور درمانی برای برطرف کردن این بیماری وجود دارد. نور درمانی شامل گذراندن ۲۰ دقیقه یا بیشتر معمولاً اول صبح در روز در مقابل جعبه‌ای است که نور بسیار روشنی از خود ساطع می‌کند.

بسیاری از افراد در طی یک یا دو هفته شروع به بهره مندی از نور درمانی می‌کنند و درمان معمولاً تا زمستان ادامه می‌یابد. برخی از افراد نور درمانی را در اوایل پاییز برای جلوگیری از ابتلا به اختلال عاطفی فصلی شروع می‌کنند.

برای بسیاری از افراد، افزایش قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز می‌تواند کمک کننده باشد. به گزارش سیناپرس، این ممکن است شامل گذراندن وقت بیشتر در خارج از منزل یا تغییر چیدمان خانه یا محل کار باشد تا در طول روز فرد در معرض نور بیشتر بیرون قرار بگیرید.

ورزش منظم، مصرف یک رژیم غذایی سالم، خواب کافی و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی مانند کار داوطلبانه، شرکت در فعالیت‌های گروهی و دور هم جمع شدن با دوستان و خانوادگی نیز می‌تواند به مبارزه با اختلال عاطفی فصلی کمک کند.

به افرادی که دچار افسرگی زمستانی یا اختلال عاطفی فصلی می‌شوند، توصیه می‌شود به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرند. آن‌هایی که از افسردگی شدید و افکار خوکشی رنج می‌برند حتما به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنند.

منبع: سیناپرس

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سلامت
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
پیشنهاد
پیشخوان