تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰

هجوم مردم برای تعمیر لباس‌های کهنه در شب عید

تعمیرات لباس‌های کهنه جای خرید لباس نو را گرفته تا جایی که به گفته یک تعمیرکار لباس؛ امسال به دلیل افزایش قیمت مواد و ملزومات لازم جهت تعمیر لباس، هزینه تعمیرات ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

افزایش قیمت لباس شب عید

رویداد۲۴ دیگر دیوار مهربانی با مردم نیازمند به لباس مهربان نیست. تا سال‌های گذشته در ماه‌های پایانی سال مردم هر لباس نسبتاً نو خود را بر دیوار مهربانی آویزان می‌کردند تا نیازمندی بتواند از آن استفاده کند. اما امسال هر دیوار مهربانی را که نگاه می‌کنید فقط چند تا میخ برروی آن خود نمایی می‌کند.

گرانی لباس وادار کرده تا مردم لباس‌های خود را تا حد بی رنگ شدن و پوسیدگی نگه دارند. برای همین با هر پارگی و نخ نما شدن بخشی از لباس به سراغ تعمیرکاران خُرد لباس می‌روند.

حالا کسب و کار تعمیرات لباس بیش از گذشته رونق پیدا کرده است. امروز در هرمحله‌ای چند تا مغازه مشغول تعمیر لباس مردم هستند. از تعویض زیب، دکمه و دوخت پارگی تا رنگرزی و رفو لباس!

تعمیر کار لباس برای تعمیر هر بخش ازیک لباس با تعرفه خود محاسبه و مبلغی را از مشتری دریافت می‌کند.
اغلب این تعمیرکاران همان پیراهن دوزانی هستند که از سر ناچاری و به دلیل گرانی پارچه و مزد دوخت کمتر مشتری به سراغشان می‌رود و مجبور به تعمیر لباس مشتریان شده اند.

صادق ملکی تعمیر کاران لباس یکی از مناطق مرکزی تهران در همین رابطه به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: کار و کاسبی تعمیر لباس‌های کهنه بیشتر از سال قبل شده تا جایی که مردم برای تغییر حتی یک تا دو سایز، لباس‌های خود را پیش ما می‌آورند.

ملکی گفت: هیچ زمانی وضعیت کار تعمیر لباس تا این حد شلوغ نشده بود چراکه مردم توان مالی برای خرید لباس نو را ندارند و مجبور به تعمیر پوشاک کهنه خود شده اند.

این تعمیرکار لباس گفت: هرچند تعمیرات لباس بر اساس افزایش مواد لازم جهت تعمیرپوشاک، گران تمام می‌شود واین جریان باز هم برای مردم پُر هزینه تمام می‌شود، اما باز هم مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.

ملکی با تأکید بر اینکه قیمت دکمه، نخ، سرویس چرخ، دستمزد کارگر، برق و اجاره بهای واحد‌های صنفی روز به روز گران‌تر می‌شود، گفت: افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت مواد و ملزومات مورد نیاز تعمیر لباس نسبت به سال گذشته باعث شده مردم هزینه بیشتری را برای تعمیرات لباس بپردازند.

وی ادامه داد: امسال با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال مردم تعمیرات بیشتری را به ما می‌سپارند و این شرایط شاید برای کاسب خوب باشد، اما از اینکه مردم نمی‌توانند لباس نو بخرند متأسف می‌شویم.

ملکی در پاسخ به این سوال که هزینه‌های تعمیر چگونه محاسبه می‌شود؛ گفت: نرخ تعمیرات بستگی به جنس و مدل لباس‌ها دارد. هرچقدر این لباس‌ها مدل دار‌تر و جنس آن‌ها متفاوت‌تر باشد قطعاً نرخ تعمیرات نیز تفاوت خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه کوتاهی شلوار ۲۰ هزار تومان، کوتاهی قد پیراهن یا مانتو زنانه بالای ۳۰ هزار تومان، کوتاهی قد آستین بین ۱۵ تا ۲۵ هزارتومان است، گفت: هر یک از فعالان در این عرصه نرخ‌های متفاوتی را بابت تعمیر لباس از مردم پرداخت می‌کنند و در این بخش قیمت مصوب و تعرفه تعیین شده از سوی اتحادیه نیست.
ملکی تأکید داشت: امسال به دلیل گرانی مواد و اجاره بهای مغازه، تعمیر لباس هم حدود ۱۵- تا ۲۰ درصد گران شده است.

وی گفت: اگر شرایط افزایش قیمت‌ها به همین روال ادامه پیدا کند بعید نیست سال آینده مردم هزینه همین تعمیرات لباس کهنه خود را نتوانند پرداخت کنند. چراکه قطعاً سال آینده به دلیل افزایش هزینه ها، دستمزد تعمیر لباس بازهم گران می‌شود.


بیشتربخوانید: افزایش سرسام آور قیمت پوشاک در شب عید


تعمیرکاران لباس زیر مجموعه کدام اتحادیه است؟

در همین رابطه حسین آقاکوچکی، رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان تهران در پاسخ به این سوال که تعمیرکاران زیر مجموعه کدام اتحادیه فعالیت می‌کنند؟ به اقتصاد ۲۴ گفت: تعمیرکاران لباس اتحادیه مستقلی ندارند. این بخش می‌توانند زیر مجموعه اتحادیه پیراهن دوزان و لباس دوزان باشند، اما همین هم به رسمیت اعلام نشده است.

آقا کوچکی ادامه داد: نرخ تعمیر لباس در سطح شهر متفاوت است. به دلیل نبود اتحادیه مستقل، نرخ مصوب هم برای تعمیرات لباس اعلام نمی‌شود. از این رو هر تعمیر کار با توجه به میزان تعمیر و جنس و مدل لباس مبلغی از مشتری دریافت می‌کند.

این فعال صنفی یادآور شد: گرانی لباس باعث رونق کسب وکار تعمیرکاران شده است. قبل‌تر به دلیل استقبال کم مردم از تعمیرات لباس کسب و کار این صنف خیلی رونق نداشت از این رو اتحادیه‌ای هم تشکیل نداده اند.

وی تصریح داشت:، اما در یکی – دوسال اخیر کار تعمیر لباس بسیار پُر رونق شده و اکثر پیراهن دوزان ولباس دوزان سطح شهر به دلیل رکود کاری اقدام به تعمیر لباس مردم می‌کنند. درادامه افزایش فعالیت و تعداد تعمیرکاران لباس، شاید در آینده این واحد‌های صنفی خود اتحادیه مستقل تشکیل دهند.

منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: تورم ، پوشاک
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان