تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۱۵ تير ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
محمدجواد حق‌شناس در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

آمارسازی رضایت از دولت، جز عصبانی کردن مردم نتیجه‌ای ندارد/ دولت رئیسی فقط آنچه خودش دوست دارد را می‌بیند

محمدجواد حق‌شناس کارشناس سیاسی و فعال رسانه‌ای با اشاره به آمارسازی رضایت ۶۹ درصدی مردم از دولت رئیسی می‌گوید: مجموعه دولت به طور کلی ذهنشان را محصور کرده‌اند تا جز آنچه که دوست دارند، نه ببینند و نه بشنوند و همان‌ها را هم برای عموم مردم تجویز کنند.

محمدجواد حق شناس

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: اخیرا روزنامه ایران ارگان رسانه‌ای دولت، گزارشی را منتشر کرده که در آن به رضایت و لذت ۶۹ درصد مردم از شرایطشان اشاره کرده است. نتیجه آن نظرسنجی که در روزنامه ایران منتشر شد، چنین بود: «یافته‌های نظرسنجی‌های مراکز معتبر داخلی، وضعیت کاملاً متفاوتی در زمینه رضایت عمومی یا شادی ایرانیان در زندگی ارائه می‌کند. برخلاف سیاه‌نمایی مؤسسه‌های خارجی و تکرار آن از سوی برخی غربگرایان داخلی، بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ میانگین نمره شادکامی ۶۴.۴۱ از ۱۰۰ بوده است. در همین رابطه، سنجه‌های «خودم را فردی فعال و تأثیرگذار می‌بینم» با امتیاز ۷۲.۳، «نسبت به آینده امیدوار هستم» با امتیاز ۶۹.۴، «از زندگی خود لذت می‌برم» با امتیاز ۶۸.۷ و «احساس می‌کنم زندگی ارزشمندی دارم» با نمره ۶۸.۵ از ۱۰۰، نشان می‌دهد که ایرانیان در محدوده انسان‌های شاد قرار دارند.

البته این گزارش بعد از آن منتشر شد که یک نظرسنجی از سوی «گروه استاسیس» در هفته آخر خرداد ماه سال ۱۴۰۱ انجام شد و میزان رضایت از عملکرد ابراهیم رئیسی را ۲۸ درصد اعلام کرده بود.

انتشار این نظرسنجی از سوی این روزنامه، در حالی عنوان شده است که طبق گزارش‌های رسمی، نزدیک به ۵۰ درصد مردم به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره و هزینه‌ها به مناطق پایین‌تر رفته‌اند، سکه در کانال ۱۵ میلیون تومان و دلار با قیمت ۳۲ هزار تومان خرید و فروش می‌شود و بیش از ۷۰۰ کالا نیز گران شده است. البته کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز به این آمارسازی واکنش نشان دادند و اعلام کردند که در آن دسته ۶۹ درصدی نیستند. اما اینکه چرا و برچه اساسی این نظرسنجی‌ها آنهم در شرایط بحرانی فعلی منتشر می‌شود، سوالی است که باید پاسخ داده شود. محمدجواد حق‌شناس فعال سیاسی اصلاح‌طلب و کارشناس رسانه معتقد است که این قبیل مطالب سفارشی هستند و جز افزایش خشم عمومی، نفع دیگری ندارد.

حق شناس به رویداد۲۴ می‌گوید: اساسا نمی‌دانم با چه هدف و رویکردی فرضا شاهد هستیم مطالبی در روزنامه وابسته به دولت منتشر می‌شود که عملا هیچ ارتباطی با عملکرد دولت و البته ارتباطی هم با کنش اخلاقی ندارد و نه تنها کمک‌کننده نیست، بلکه در جهت عکس آن موضوع اثرگذاری می‌کند. کسانی که چنین مطالبی را می‌نویسند، جز اینکه به بی‌اعتباری آن رسانه دامن بزنند و مردم را عصبانی و رویگردان کند، هیچ دستاوردی ندارند.


بیشتر بخوانید: عادی‌سازی درد در عصر یکدستی قدرت/ تریبون‌های رسمی چگونه از دولت رئیسی حمایت می‌کنند؟


عضو پیشین شورای شهر تهران می‌گوید: آنها تلاش دارند یک کار سفارشی را به نتیجه برسانند و مبلغی را برای این کار‌های سفارشی دریافت کنند بنابراین صرفا کل ماجرا این است که دل یک فردی را شاد کنند یا یک صفحه‌ای از روزنامه را پر کنند اما باید بدانند که نمی‌توان از این رفتار‌ها به راحتی عبور کرد.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه این رسانه‌ها و دستوردهندگان تولید چنین مطالبی عملا خارج از فضای اجتماعی جامعه هستند، گفت: مجموعه دولت به طور کلی ذهنشان را محصور کرده‌اند تا جز آنچه که دوست دارند، نه ببینند و نه بشنوند و همان‌ها را هم برای عموم مردم تجویز کنند.

او می‌گوید: تفکر دولت رئیسی فکر می‌کند ذائقه مردم را هم می‌توانند آنطور که می‌خواهند تنظیم و تغییر دهند و آنچه را که خودشان خوششان می‌آید را به خورد مردم دهند و آنچه که بدشان می‌آید هم به مردم تجویز نکنند و آن‌ها را دور از آن نگاه دارند. با این خیال خام فکر می‌کنند در حال انجام کار رسانه‌ای هستند و معتقدند با ضرب و زور می‌توانند مردم را به سمت آن چیزی که خودشان می‌پسندند، هدایت کنند.

حق شناس می‌گوید: اساسا رسانه، افکار عمومی و هدایت آن، چیزی نیست که آن‌ها تلقی دارند لذا به نظرم آنها که بسیار تازه‌کار هستند و فهمی از امر رسانه و افکار عمومی ندارند. به همین دلیل است که هر رفتاری که انجام می‌دهند و به جای اینکه در موقعیت‌های مختلف به بهبود شرایط کمک کنند، کارهایشان به ایجاد آشوب و تنش و عصبانیت مردم منجر می‌شود و پیش از هرچیزی هم دودش به چشم خودشان می‌رود.

این فعال سیاسی با بیان اینکه این آمارسازی‌ها که رضایت عمده مردم را نشان می‌دهد نوعی جهالت را از سوی این افراد که چنین مسئولیت‌هایی دارند را نشان می‌دهد، گفت: دو سناریو بیشتر وجود ندارد، یا اینکه به فرموده فردی، باید مطلبی را تنظیم می‌کردند یا اینکه اساسا آگاهانه باید کاری می‌کردند که به عصبانیت مردم و بی اعتباری وضعیت موجود، منجر شود. از همین رو ممکن عامدانه و آگاهانه چوب حراج به اعتبار رسانه‌ای بزنند که اعتبار چندانی هم ندارد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
0
7
نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران باید توسط نمایندگانی از سازمان ملل راستی آزمایی شود.
شاد
|
Germany
|
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
0
2
مردم ایرانی با وجود همه این مصیبتها و مشقت ها و گرفتاری ها و استرسهای روانی و شغلی و دیدن بخور بخور و ببر و پس نده آقازاده ها و قمار بازی آنها در کازینوهای لاکشری دبی و لندن و ماکائو و پز دادن و فخر فروشی آنها در فضای مجازی! بدون اینکه خدای نکرده هیچ کینه و عقده ای و خشم فروخفته ای داشته باشند برای این آقازاده های نماز با کیفیت خوان در بلاد کفار و ملحد که سفیران انقلاب هستند دعا میکنند و نذر صلوات میفرستند و برای رفع بلای جان آنها اسفند دود میکنند و اصلا احساس ناخوشایندی ندارند!
ایرانی ها با وجود همه گرانی ها حاصل شده از جراحی اقتصادی دولت سید محرومان انقلابی که منجر به کاهش قدرت خرید ایرانی شده و شاید در چند ماه هم نتواند یک کیلو گوشت بخرند نسبت به آینده امیدوار هستند!
با وجود تبعیض و تمام نابرابری ها و پارتی بازی ها و بند (پ) های که در همه جا وجود دارد از زندکی خود لذت میبرند و احساس میکنند زندگی ارزشمندی دارید و اینرا میدانیم که به یمن حضور دولت انقلابی ایرانیان در محدوده انسان‌های شاد دنیا قرار دارند.!شادتر از دنمرک و سوئد و سوئیس!
از طرف ایرانی ها به دولت سید محرومان
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان