تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۵
در رویداد۲۴ بخوانید؛

تازه‌ترین خبر‌های جنگ | واکنش کنایه آمیز سخنگوی سپاه به کوپر درباره انهدام پهپادهای آمریکا | شنیده‌شدن صدای انفجار در قشم و بندرخمیر

از آتش بس میان ایران و آمریکا ۲۱۳ روز گذشته و مناقشه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحولات دونالد ترامپ ادعا کرد: اهمیتی ندارد که پیشنهادهای مدنظر ایران شامل چه مواردی است؛ این کشور به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و بدون تایید ما هیچ گامی برخواهد داشت.
جنگ ایران و آمریکا

رویداد۲۴| آخرین خبر‌های مربوط به جنگ ایران و آمریکا و تحولات منطقه را اینجا بخوانید:

۱۴۰۵/۰۸/۱۶ - ۰۱:۱۵
شنیده‌شدن صدای انفجار در قشم و بندرخمیر

صدای انفجار در ساعات اخیر در بندرخمیر و قشم شنیده شده است.

ماهیت انفجارها مشخص نیست اما ممکن است مرتبط با شلیک تیر هشدار به سمت تنگهٔ هرمز باشد.

طی چندروز اخیر، دست کم ۶ پهپاد شناسایی پیشرفتهٔ دشمن آمریکایی در آسمان تنگهٔ هرمز توسط رزمندگان نیروهای مسلح کشورمان شکار یا به غنیمت گرفته شده است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۲۳:۰۷
ادعای تازه درباره تلاش نتانیاهو برای عملیات علیه ایران

ادعای کانال ۱۲ اسرائیل:

نتانیاهو و رئیس موساد قصد داشتند در آستانه انتخابات اسرائیل، عملیاتی را در داخل خاک ایران اجرا کنند 

 اشتباه یکی از عوامل امنیتی اسرائیل باعث شد آمریکا از این عملیات مطلع شود و واشنگتن به‌سرعت برای متوقف کردن این طرح وارد عمل شد

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۲۳:۰۱
عبدال السید: این جنگ احمقانه با ایران را تمام کنید؛ هیچ منطقی ندارد

 نامزد دموکرات پیروز در انتخابات سنای آمریکا از ایالت میشیگان:

 این جنگ احمقانه با ایران را تمام کنید؛ هیچ منطقی ندارد.

ما داریم هزینه این جنگ را با جان دختران و پسران نظامی‌مان و افزایش قیمت‌ها در پمپ‌بنزین‌ها می‌پردازیم.

 ما نیازمند قطعنامه اختیارات جنگی هستیم تا آن‌ها را پاسخگو کنیم؛ به آن‌ها اجازه داده نشده که سرخود و به تنهایی جنگ به راه بیندازند.

این جنگ باید فوراً متوقف شود و باید به همان دیپلماسی بازگردیم که از ابتدا تهدید هسته‌ای را مهار کرده بود.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۲۱:۴۳
واکنش کنایه آمیز سخنگوی سپاه به کوپر درباره انهدام پهپادهای آمریکا

سردار حسین محبی سخنگوی سپاه در واکنش به ضبط پادکست توسط کوپر در زمانی که پهپادهای گران قیمت آمریکایی در تنگه هرمز یک به یک سرنگون می شود طی توئیت معناداری نوشت:

بهتر است اینگونه بگویی: در این قسمت از پادکست سنتکام، توضیح خواهم داد که چگونه پهپادهای فوق‌پیشرفته و چندمیلیون‌دلاری MQ-1 و MQ-9 خودمان را به پهپادهای انتحاری تبدیل کردیم!

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۸:۳۲
سپاه یک فروند پهپاد MQ1 را در آسمان جزیره قشم منهدم کرد

متن اطلاعیه روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

«دقایقی پیش شانزدهمین پهپاد MQ1 آمریکا توسط سامانه نوین پدافند پیشرفته سپاه و تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور در آسمان جزیره قشم رهگیری و منهدم شد.

ناکامی مجدد مأموریت‌های شناسایی دشمن

یک فروند پهپاد شناسایی ـ رزمی ارتش متجاوز آمریکا از خانواده MQ-1 بر فراز جزیره قشم، با آتش سامانه نوین پدافند پیشرفته نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رهگیری و منهدم شد.

شکست‌های پی‌درپی مأموریت‌های شناسایی دشمن، بر کارنامهء سیاه فرماندهی برد کوپر سایه افکنده است. رزمندگان سپاه با اشراف اطلاعاتی و پایش مستمر تحرکات هوایی دشمن، فعالیت‌های شناسایی و الگوهای پروازی این پرنده‌ها را زیر نظر دارند.»

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۶:۲۹
ادعای بلومبرگ: آمریکا و ایران به توافق نزدیک‌تر می‌شوند؛ موضوع هسته‌ای بار دیگر به مذاکرات بازگشته است

بلومبرگ مدعی شد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً در تماسی تلفنی با رهبر قطر درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها گفت‌وگو کرد.

یک دیپلمات آگاه به مذاکرات اعلام کرده است که آمریکا و ایران در تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ، به یک پیشرفت احتمالی در مذاکرات نزدیک‌تر می‌شوند؛ به‌طوری‌که تهران آمادگی خود را برای گفت‌وگو درباره مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای‌اش نشان داده است؛ موضوعاتی که پیش‌تر حاضر به مذاکره درباره آن‌ها نبود.

به گفته این دیپلمات که به دلیل حساسیت اطلاعات، نخواست نامش فاش شود، ایران در حال بررسی پیشنهادهایی است که از سوی قطر، میانجی اصلی مذاکرات، درباره فعالیت‌های هسته‌ای این کشور ارائه شده است.

هرگونه امتیازدهی در این زمینه می‌تواند به پیشرفتی قابل‌توجه در مذاکرات منجر شود؛ مذاکراتی که از زمان فروپاشی توافق موقت صلح که در ماه ژوئن حاصل شده بود، در وضعیت رکود قرار داشته است./انتخاب

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۶:۰۲
انفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان

سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس از وقوع انفجار در یک نفتکش در نزدیکی خصب عمان در تنگه هرمز خبر داد.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۵:۴۶
امام جمعه اردبیل: سقوط ذلیلانه ترامپ بخشی از انتقام خداوند است /هر دو جناح در آمریکا سر و ته یک کرباس هستند

آیت الله سید حسن عاملی: 

* انتخابات آمریکا و سقوط ذلیلانه و خفت بار ترامپ بخشی از انتقام خداوند و انتقام مظلوم از ظالم است هر روزی که قهاریت خداوند ظهور می‌کند طبق اصطلاح قرآن یوم الله است.

* در این جنگ بارها و بارها معجزه الهی و قهاریت خداوند خودش را نشان داد، هر دو جناح در آمریکا سر و ته یک کرباس و دو لبه قیچی هستند و قیچی دست صهیونیزم بین الملل است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۵:۳۳
تکذیب بسته‌شدن آسمان عراق

مرکز اطلاع‌رسانی امنیتی عراق اعلام کرد گزارش‌ها و اخبار منتشرشده در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مبنی بر بسته‌شدن آسمان کشور در پی تحولات احتمالی امنیتی، صحت ندارد.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۵:۲۰
رئیس رژیم صهیونیستی: توقف کمک‌های آمریکا به اسرائیل نگران‌کننده است

 اسحاق هرتزوگ، رییس رژیم صهیونیستی:

* موضوع توقف کمک‌های آمریکا بسیار مرا نگران می‌کند. 

* توقف کمک‌های آمریکا برای من مثل یک رعد و برق در یک روز آفتابی بود.

* رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۵:۰۸
روایت علی باقری از جلسه محسن رضایی و پوتین

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی:
*دبیر شورای عالی امنیت ملی یک ملاقات تفصیلی با جناب آقای پوتین، رئیس جمهور فدراسیون روسیه داشت که حدود ۳ ساعت طول کشید.

*هدف اصلی از این سفر، ارائه پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور روسیه بود.

*در این پیام، هم مولفه‌های مد نظر جمهوری اسلامی ایران برای همکاری‌های دوجانبه مطرح شد و هم چشم‌انداز این همکاری‌ها و تعاملات ترسیم شده بود تا برای روس‌ها، موضوع همکاری با جمهوری اسلامی ایران در دوره رهبری حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای روشن‌تر شود.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۴:۵۳
باقری: همکاری ایران و روسیه خیال آمریکا برای فشار بر ایران را ازبین خواهد برد

*«انتقال گاز روسیه به ایران» و « راه‌گذر شمال-جنوب» ۲ طرح راهبردی است که خیال خام تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران از بین می‌برد.

*این ۲ پروژه دیگر کشورها را به‌طور جدی به ایران نیازمند خواهد کرد.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۴:۴۱
پاکستان: توسعه طلبی اسرائیل تهدیدی علیه دیپلماسی صلح در منطقه است

*سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، توسعه‌طلبی اسرائیل و طرح‌های آن علیه ایران و دیگر کشورهای منطقه را تهدیدی برای دیپلماسی صلح دانست و تأکید کرد اسلام‌آباد به تلاش‌های خود برای کاهش تنش‌ها و ترویج گفت‌وگو ادامه می‌دهد.

*سجاد حیدر در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حمله مجدد آمریکا و اسرائیل به ایران گفت: پاکستان قویاً از صلح حمایت می‌کند و خواهان گسترش درگیری‌ها نیست. وی بر حل مسالمت‌آمیز موضوع هسته‌ای ایران در چارچوب پیمان ان‌پی‌تی و حمایت از ابتکارات دیپلماتیک تأکید کرد./ایرنا

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۴:۲۳
علی باقری: دیگر به تعهدات کاغذی آمریکا اکتفا نمی‌کنیم

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی:

*آمریکایی‌ها در یک سال و نیم گذشته هر ۴ دور مذاکره را با نقض عهد برهم زدند.

*حق جمهوری اسلامی ایران است تا پیش از ورود به عرصه جدیدی از دیپلماسی به تعهدات کاغذی آمریکایی‌ها اکتفا نکند.

*ایران باید به چشم خودش اقدامات عملی آمریکا را ببیند و هرگاه این اقدامات مشاهده شد، زمینه برای گشایش سرفصل جدید امکان‌پذیر خواهد بود.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۴:۱۱
امام جمعه شیراز: سیاست هسته‌ای کشور نیازمند بازنگری در چارچوب اصول فقهی است

آیت الله دژکام گفت: اکنون این پرسش مطرح است که در شرایطی که دشمن تهدید به حمله می‌کند، آیا ضرورت‌های دفاعی کشور ایجاب نمی‌کند که محاسبات و سیاست‌های موجود مورد تأمل و بازنگری قرار گیرد؟

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۳:۴۵
دفتر نتانیاهو: کمک نظامی آمریکا به شراکت تبدیل می‌شود

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل اعلام کرد این کمک‌ها طی سال‌های گذشته از حمایت مشترک دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برخوردار بوده است.

دفتر نتانیاهو مدعی شد کمک‌های نظامی واشنگتن برای دفاع از اسرائیل و مقابله با دشمنان آمریکا و غرب مورد استفاده قرار گرفته است.

در ادامه این بیانیه آمده است نتانیاهو و دونالد ترامپ درصدد هستند چارچوب کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل را به یک شراکت تبدیل کنند که این بیانگر قدرت روابط میان دو طرف است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۳:۲۰
خاتمی: اگر دشمن کمترین خطایی مرتکب شود سیلی جانانه‌ای می‌خورد

خطیب این هفته نماز جمعه تهران:
*نیروهای مسلح به این باورند که اگر دشمن کمترین خطایی مرتکب شود، سیلی جانانه‌ای بر آنان خواهند نواخت. 

*تهدید مال امروز نیست که یک دیوانه از آن طرف عالم بنشیند و بگوید ایران را به عصر حجر برمی‌گردانم و غلطی هم نتواند کند.

*تهدید سابقه دیرینه دارد و پیغمبر هم تهدید شدند.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۲:۵۳
شکاف در دولت آمریکا میان ادامه جنگ و بازگشت به مذاکره

به گزارش نیویورک‌تایمز، شکست سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و افزایش نارضایتی عمومی از جنگ علیه ایران، ترامپ را در برابر تصمیمی دشوار قرار داده است. هم‌زمان با علنی شدن اختلافات در دولت آمریکا و هشدار جی‌دی ونس درباره نقش جنگ در شکست انتخاباتی حزب، نیروهای آمریکایی برای ازسرگیری حملات گسترده به ایران در آماده‌باش قرار دارند.

این روزنامه تأکید می‌کند که اگر دیدگاه ونس غالب شود، ترامپ به مذاکرات بازخواهد گشت؛ اما اگر رئیس‌جمهور آمریکا تصور کند دور تازه بمباران می‌تواند ایران را به امتیازدهی بیشتر وادار کند، احتمال صدور فرمان حمله همچنان وجود دارد./جماران

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۲:۱۳
سخنگوی ارتش به آمریکا: برای باز شدن تنگه هرمز باید به شروط ایران تن دهید

امیر سرتیپ «اکرمی‌نیا» سخنگوی ارتش:

*قطعا هرگونه تجاوز، ماجراجویی مجدد یا شرارت در منطقه نخواهد توانست تنگه هرمز را باز کند.

*تنها راه باز شدن آن، تن دادن آمریکا به شروط هفت‌گانه‌ای است که از طریق مقامات سیاسی و امنیتی به طرف آمریکایی اعلام شده است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۲:۰۳
بلومبرگ: ترامپ حالا بر سیاست خارجی متمرکز خواهد شد، از جمله ایران

 طبق گزارش خبرگزاری بلومبرگ، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نظر دارد پس از شکست سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره به‌طور فعال به مسائل سیاست خارجی بپردازد.

به نوشته این خبرگزاری، انتظار می‌رود ترامپ اکنون از اختیارات گسترده خود در مسائل امنیت ملی استفاده کند؛ موضوع حملات جدید به ایران، فاصله بیشتر با اروپا بر سر اوکراین و مداخلهٔ نظامی احتمالی در کوبا می تواند از جمله محورهای احتمالی باشد.

 طبق این گزارش، ترامپ همچنین ممکن است تعرفه‌ها را افزایش دهد.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۱:۴۳
ترامپ با امیر قطر تماس گرفت

 دیوان امیری قطر: امیر دولت قطر تماس تلفنی از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دریافت کرد.

 امیر قطر و رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی خود درباره تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفت‌وگو کردند.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۱:۲۹
ایهود باراک: نتانیاهو ممکن است برای جلوگیری از تشکیل دولت جدید به ایران حمله کند

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از «ایهود باراک» نخست‌وزیر پیشین این رژیم گزارش داد که بنیامین نتانیاهو ممکن است برای جلوگیری از تشکیل دولتی دیگر، به ایران حمله کند.

باراک گفت: «نتانیاهو مانند حیوانی زخمی است و ممکن است برای جلوگیری از تشکیل دولت دیگری به ایران حمله کند.»

وی همچنین گفت نتانیاهو برای انجام یک اقدام تحریک‌آمیز در ایران از طریق موساد برنامه‌ریزی کرده بود و این طرح بدون اطلاع رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی دنبال شده است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۱:۰۳
آتش‌سوزی ۲ فروند نفتکش در تنگه هرمز

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: ۲ فروند نفتکش متخلف یکی در محدوده شرق تنگه هرمز و دیگری در تنگه هرمز که قصد عبور از مسیر غیرمجاز را داشتند مورد بامین برخورد کرده و در آب‌های تنگه هرمز متوقف شدند.

این ۲ نفتکش تمامی سامانه‌های ناوبری و شناسایی خود را خاموش کرده و تلاش داشتند  با حمایت ارتش متجاوز و تروریست آمریکا از مسیر غیرمجاز تنگه هرمز خارج شوند که پس از برخورد با مین دچار آتش‌سوزی و متوقف شدند.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۰:۵۰
دفاع روبیو از جنگ علیه ایران: برخی کارها برای آینده بلندمدت ضروری هستند

روبیو ضمن اذعان به هزینه‌های سیاسی و تأثیر جنگ با ایران بر قیمت سوخت، از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای آغاز آن حمایت کرد.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۰:۲۸
روزنامه عبری: ایران با مهارت کنترل تنگه هرمز را در دست گرفته است

روزنامه عبری معاریو:

*ایران با مهارت موفق شده کنترل تنگه هرمز را در دست بگیرد.

*در حال حاضر سیاست خود را بر اینکه اقتصاد جهانی با چه سرعتی حرکت کند، دیکته می‌کند.

*ترامپ، و نتانیاهو، در برنامه‌ریزی جنگ علیه ایران به طرز فجیعی شکست خورده‌اند.

*آنها همچنان در برنامه‌های آینده خود همان اشتباهات را مرتکب می‌شوند./ایسنا

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۱۰:۰۲
واکنش یاسمین انصاری به ادعای ترامپ: دیگر بس است؛ دموکرات‌ها باید ترامپ را متوقف کنند

یاسمین انصاری، نماینده ایرانی‌تبار مجلس نمایندگان آمریکا، در واکنش به تهدید مجدد دونالد ترامپ مبنی بر «نابودی ایران» گفت: «او بار دیگر تهدید به نابودی کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت کرده است. این یک جنایت علیه بشریت است. دموکرات‌ها باید پس از بازپس‌گیری کنترل مجلس نمایندگان و سنا، با فوریت برای پایان دادن به جنگ بی‌ملاحظه و خودخواسته ترامپ اقدام کنند. دیگر بس است.»/انتخاب

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۹:۴۹
آکسیوس: ارتش آمریکا در آماده‌باش کامل است

آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی: فرماندهی مرکزی ایالات متحده برای از سرگیری احتمالی جنگ با ایران در حالت آماده‌باش کامل است.

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۹:۲۶
عربستان ادعاهای «وال‌استریت ژورنال»مبنی بر درخواست غرامت توسط انصارالله را تکذیب کرد

عربستان سعودی صحت آنچه روزنامه وال‌استریت ژورنال به انصارالله نسبت داده مبنی بر مطالبات مالی را رد کرد و تأکید کرد که آنچه در این گزارش آمده بر حقایق استوار نیست.

رائد کریملی، معاون وزارت امور خارجه عربستان برای دیپلماسی عمومی، از طریق پلتفرم «ایکس» رد قاطعانه پادشاهی را نسبت به آنچه روزنامه «وال‌استریت ژورنال» درباره ادعاهای منتسب به گروه انصارالله منتشر کرده بود اعلام کرد و تأکید کرد که آنچه در این گزارش آمده هیچ اساس و صحتی ندارد و ساخته و پرداخته خیال نویسندگان مقاله یا منابع ادعایی آن‌هاست./شفقنا

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۹:۰۷
طائب: تغییر از آمریکا و اسرائیل آغاز شده است

رئیس سازمان بسیج: 

*آمریکایی‌ها ۲۵۰ سال پیش گفتند می‌خواهیم تغییر را در جهان و به‌ویژه خاورمیانه ایجاد کنیم، اما امروز ما می‌گوییم شروع تغییر از آمریکا و اسرائیل آغاز شده است و این تغییر را به‌سرعت در عرصه‌های مختلف خواهیم دید.

*آمریکایی‌ها می‌گفتند در جمهوری اسلامی تغییر حاکمیت ایجاد می‌کنیم، اما امروز مردم آمریکا از جنگ خسته شده‌اند و می‌گویند دولتمردان ما پول، تجهیزات و سربازان ما را برداشته‌اند و به مناطق دوردست برده‌اند تا بجنگند. 

*مردم آمریکا از این وضعیت خسته شده‌اند و می‌گویند این جنگ را نمی‌خواهیم و این جنگ برای ما آورده‌ای نداشته است./فارس

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۸:۳۰
المیادین به نقل از یک منبع امنیتی بلندپایه ایرانی: رسانه‌های غربی در حال ترویج اخبار دروغ درباره جزئیات دیدار محسن رضایی با پوتین هستند
یک منبع امنیتی بلندپایه ایرانی به شبکه المیادین گفت: رسانه‌های غربی در حال ترویج اخبار دروغ درباره جزئیات دیدار محسن رضایی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هستند.
 
در ادامه این مطلب آمده است: تهران هیچ فایده‌ای در انجام هرگونه اقدام برای پیشبرد روند دیپلماسی، پیش از اجرای کامل و هم‌زمان شروط هفت‌گانه ایران، نمی‌بیند.
 
تمام مطالبی که درباره ارائه ابتکار سیاسی جدید از سوی محسن رضایی به پوتین گفته و منتشر می‌شود، کاملاً ساختگی و بی‌اساس است. 
۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۸:۰۶
روایت آکسیوس از پیش‌نویس پیشنهاد میانجی‌گران قطری
آکسیوس نوشت: هم‌زمان با بررسی اقدام بعدی از سوی ترامپ، روز پنجشنبه تحرکات دیپلماتیک گسترده‌ای جریان داشت. از جمله عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، چندین تماس تلفنی با میانجی‌گران منطقه‌ای از قطر، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی، عمان و مصر برقرار کرد.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: میانجی‌گران قطری گفت‌وگوهای خود را با ایران و کاخ سفید درباره پیش‌نویس پیشنهادی ادامه دادند؛ پیشنهادی که از دو طرف می‌خواهد طی دو روز مجموعه‌ای از اقدامات را برای ایجاد اعتماد متقابل و حرکت به سمت توافقی گسترده‌تر انجام دهند.
 
بر اساس این پیشنهاد و به گفته منابع منطقه‌ای:
 
 روز نخست: آمریکا محاصره دریایی ایران را لغو کرده و بخشی از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد خواهد کرد. در مقابل، ایران دعوت‌نامه رسمی برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صادر می‌کند تا بازرسان این نهاد بر اساس توافقی که یک سال پیش در قاهره حاصل شده بود، از تأسیسات هسته‌ای بمباران‌شده بازدید کنند.
 
 روز دوم: تنگه هرمز بازگشایی خواهد شد و پس از آن مذاکرات هسته‌ای از سر گرفته می‌شود. این مذاکرات بر ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران متمرکز خواهد بود.
۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۷:۲۳
دفاع روبیو از جنگ غیرقانونی ترامپ علیه ایران

وزیر خارجهٔ آمریکا علی‌رغم اذعان به هزینه‌های سیاسی و تأثیر جنگ تحمیلی علیه ایران بر قیمت سوخت، از آغاز آن دفاع کرد.

مارکو روبیو در مصاحبه با روزنامهٔ «نیویورک تایمز»، با ادعای اینکه ترامپ «سزاوار اعتبار زیادی» برای انجام اقدامات خود با وجود عدم محبوبیت آن است، افزود که رهبری یک کشور مستلزم انجام کارهایی است که شاید «از نظر سیاسی محبوب یا مصلحت‌اندیش» نباشند، اما برای آیندهٔ بلندمدت ضروری هستند./فارس

۱۴۰۵/۰۸/۱۵ - ۰۴:۴۱
نخستین جلسه ترامپ با تیم امنیت ملی خود پس از انتخابات درباره ایران
 آکسیوس نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از دیدار با مشاوران امنیت ملی خود در روز پنجشنبه گفت که به‌زودی تصمیم خواهد گرفت آیا اکنون که انتخابات میان‌دوره‌ای به پایان رسیده است، جنگ تمام‌عیار علیه ایران را از سر بگیرد یا خیر.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: انتخابات میان‌دوره‌ای به‌عنوان نقطه عطفی برای ترامپ در تصمیم‌گیری درباره آغاز موج جدیدی از حملات هوایی با هدف پایان دادن به جنگ تلقی می‌شد.
 
رئیس‌جمهور آمریکا دست‌کم در حال حاضر سه گزینه را بررسی می‌کند: انجام حملات جدید، ادامه اعمال فشار اقتصادی شدید بر حکومت ایران یا دستیابی به توافقی که شامل امتیازدهی قابل‌توجه به ایرانی‌ها باشد.
 
دو مقام آمریکایی گفتند ترامپ و مشاوران ارشد امنیت ملی او روز پنجشنبه، در چارچوب نشست هفتگی توجیه اطلاعاتی، برای نخستین بار پس از انتخابات درباره ایران تشکیل جلسه دادند.
 
ترامپ چه می‌گوید؟
 
ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی کاخ سفید گفت: «حالا تصمیم خواهیم گرفت.»
 
او افزود: «آیا می‌خواهیم حملات را ادامه دهیم تا مطمئن شویم برنامه هسته‌ای ایران نابود شده و دیگر هرگز تکرار نخواهد شد؟»
 
ترامپ ادامه داد: «ترجیح می‌دهم در صورت امکان بقیه کشور را نابود نکنم، اما شاید مجبور شوم این کار را انجام دهم. به‌زودی متوجه خواهید شد.»
 
وضعیت کنونی
 
هم‌زمان با بررسی اقدام بعدی از سوی ترامپ، روز پنجشنبه تحرکات دیپلماتیک گسترده‌ای جریان داشت. از جمله عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، چندین تماس تلفنی با میانجی‌گران منطقه‌ای از قطر، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی، عمان و مصر برقرار کرد.
 
میانجی‌گران قطری گفت‌وگوهای خود را با ایران و کاخ سفید درباره پیش‌نویس پیشنهادی ادامه دادند؛ پیشنهادی که از دو طرف می‌خواهد طی دو روز مجموعه‌ای از اقدامات را برای ایجاد اعتماد متقابل و حرکت به سمت توافقی گسترده‌تر انجام دهند.
 
بر اساس این پیشنهاد و به گفته منابع منطقه‌ای:
 
\- روز نخست: آمریکا محاصره دریایی ایران را لغو کرده و بخشی از دارایی‌های مسدودشده ایران را آزاد خواهد کرد. در مقابل، ایران دعوت‌نامه رسمی برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صادر می‌کند تا بازرسان این نهاد بر اساس توافقی که یک سال پیش در قاهره حاصل شده بود، از تأسیسات هسته‌ای بمباران‌شده بازدید کنند.
 
\- روز دوم: تنگه هرمز بازگشایی خواهد شد و پس از آن مذاکرات هسته‌ای از سر گرفته می‌شود. این مذاکرات بر ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران متمرکز خواهد بود.
 
تصویر بزرگ‌تر
 
محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که یکی از بازیگران کلیدی مذاکرات غیرمستقیم با آمریکاست، روز پنجشنبه در کرملین با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیدار کرد.
 
این دیدار چند روز پس از تماس تلفنی پوتین و رضایی و همچنین پیشنهادهای رئیس‌جمهور روسیه برای میانجی‌گری میان آمریکا و ایران انجام شد.
 
رضایی گفت پیامی از سوی مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، به پوتین منتقل کرده است. او همچنین افزود پوتین بر آمادگی خود برای تلاش در جهت پایان دادن به جنگ تأکید کرده است.
 
رضایی پس از این دیدار گفت: «به آقای پوتین گفتیم که هفت شرط را در ارتباط با دیپلماسی به آمریکایی‌ها اعلام کرده‌ایم و تا زمانی که آمریکایی‌ها این هفت شرط ما را اجرا نکنند، نه تنگه هرمز باز خواهد شد و نه هیچ مذاکره‌ای انجام خواهد گرفت.»
 
چه تحولاتی را باید زیر نظر داشت؟
 
یک مقام آمریکایی گفت فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در حال نهایی کردن آمادگی‌ها برای احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده در ایران است؛ هرچند هنوز دستورالعمل جدیدی از واشنگتن دریافت نکرده است.
 
یکی از نشانه‌هایی که می‌تواند حاکی از برنامه آمریکا برای ازسرگیری حملات باشد، ورود سومین گروه رزمی ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا به خاورمیانه خواهد بود.
 
یک مقام آمریکایی گفت ناو هواپیمابر «یواس‌اس تئودور روزولت» و گروه رزمی همراه آن از روز جمعه برای توقفی چندروزه و انجام امور بندری در سنگاپور حضور خواهند داشت.
 
این ناو پیش از اواسط ماه نوامبر به حوزه عملیاتی فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نخواهد رسید.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha