تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۵ نظر

تجمیع موسسات کوثر، ثامن و مهر اقتصاددر حال انجام است/ موسسه غیرمجاز فعال در کشور نداریم

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره وضعیت موسسه ثامن گفت: بحثی که قبلا انجام شده بود، الان در شرف اقدام است. موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد مشکل خاصی ندارند. منتها بنابر تصمیماتی که با بانک مرکزی هماهنگ بود، قرار شد موسسه کوثر، ثامن و مهر اقتصاد تجمیع شوند و تبدیل به یک بانک شوند که در شرف انجام است و باعث استحکام بیشتر می‌شود و سپرده‌گذاران هم منابع‌شان امنیت بیش‌تری پیدا می‌کند.

رویداد۲۴-رئیس‌کل بانک مرکزی درباره وضعیت موسسه ثامن گفت: بحثی که قبلا انجام شده بود، الان در شرف اقدام است. موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد مشکل خاصی ندارند. منتها بنابر تصمیماتی که با بانک مرکزی هماهنگ بود، قرار شد موسسه کوثر، ثامن و مهر اقتصاد تجمیع شوند و تبدیل به یک بانک شوند که در شرف انجام است و باعث استحکام بیشتر می‌شود و سپرده‌گذاران هم منابع‌شان امنیت بیش‌تری پیدا می‌کند.ولی‌الله سیف در حاشیه نشست هیات دولت  با اشاره به بخشنامه هشت‌بندی الزامات سود بانکی گفت: روز گذشته بخش‌نامه‌ای را به بانک‌ها ابلاغ کردیم  و قربانی معاون بانک مرکزی دلایل آن و شرایطی را که وجود دارد را تشریح می‌کند.  

وی افزود: چند ماه است که در حال فراهم کردن مقدماتی برای این بخشنامه هستیم تا وقتی که این تصمیم اعلام می‌شود زمینه‌های اجرایی آن فراهم شده باشد که  یکی از اقدامات خوبی که  در این رابطه موثر خواهد بود، بحث تعیین تکلیف موسسات غیرمجاز است و همانطور که می‌دانید  اکنون دیگر  موسسه غیرمجاز فعال در کشور نداریم .

سیف بیان کرد: در گذشته این موسسات غیرمجاز براساس رقابت‌های غلطی که در بازار ایجاد می‌کردند باعث می‌شدند که سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی نتواند به درستی اجرا شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از بحث‌هایی که در گذشته ایجاد اشکال می‌کرد این بود که بانک‌‌ها تحت فشار تقاضای شدید تسهیلاتی هستند،‌ این تسهیلاتی که پرداخت می‌کنند بخشی از آن فشارهایی است که از ناحیه دولت و نیازهای تسهیلات تکمیلی است  و باعث می‌شود که به بانک مرکزی بدهکار شوند و نرخ‌های جریمه بالایی را به آنها تحمیل می‌کند  لذا این باعث می‌شود انگیزه جمع‌آوری منابع با قیمت بالاتر هم داشته باشند که بتوانند هزینه‌های خود را کاهش دهند.

رییس بانک مرکزی بیان کرد: بانک مرکزی چند اقدام را انجام داد که در حقیقت  فضا برای تعیین نرخ تسهیلات مهیا شد و در بحث بازار بین بانکی، بانک مرکزی خود حضور پیدا کرد و برخی از نیازهای بانک‌ها در زمینه نقدینگی را تامین کرد.

وی افزود: اضافه برداشت بانک‌ها را که نرخ سود بالا و داری جریمه بود را  تبدیل به خطوط اعتباری کرد مخصوصا در مورد بانک‌هایی که اضافه برداشت آنها موجه بود و به دلیل  تسهیلات تکلیفی ایجاد شده بود. در نتیجه تقاضا در بازار متعادل شد و الان کاملا شرایط مهیا است برای اینکه نرخ سود بانکی در دامنه قابل قبول قرار گیرد.

رئیس بانک مرکزی اظهار داشت: فلسفه بانکداری بدون ربا این است که هیچ نرخ سود قطعی از  قبل نمی‌تواند  تعیین شود و سود بانک‌ها علی‌الحساب است. علی‌الحساب یعنی رقمی کمتر از آن چیزی که در اخر سال بر اساس عملکرد می‌تواند محاسبه و پرداخت شود .

سیف گفت: رقابت‌های غلط در گذشته باعث شده بود که در پایان سال که بانک‌ها صورت حساب مالی را  می‌بستند، رقمی که علی الحساب داده بودند از رقمی که  محاسبه ‌می‌شد بیشتر باشد بنابراین بانک‌ها عدم تعادل در اخر سال پیدا می‌کردند .

 بانک مرکزی بر اساس تصمیاتی که شورای پول  و اعتبار  گرفت اعلام کرد که ما نرخ سود قطعی را که در آخر سال محاسبه می‌شود، تعیین نمی‌کنیم آن چیزی که مشخص می‌کنیم، علی الحسابی است که تعیین می‌کنیم.

رییس بانک مرکزی ادامه داد: هیچ بانکی مجاز نیست که به سپرده‌گذار بیشتر از ۱۵ درصد سود دهد ،البته این منوط به این است که  پیش‌بینی کند می‌تواند محقق شود یا خیر .

وی بیان کرد: اگر بانکی پیش‌بینی کند نمی‌تواند ۱۵ درصد را حاصل کند، نمی‌تواند  ۱۵ درصد پرداخت کند باید رقم علی‌الحساب رقمی باشد که بانک مطمئن است در پایان سال برای سپرده‌گذاران حاصل شود. سقفی که بانک مرکزی گذاشته ۱۵ درصد است و همه بانک‌ها ملزم به آن هستند . البته ممکن است آخر سال که محاسبه می‌کنند یک بانکی ۳ و بانکی دیگر ۲ درصد  مابه‌التفاوت داشته باشد که این بستگی به عملکرد بانک دارد .

سیف با بیان اینکه این اقدام مقدمه‌ای برای کاهش نرخ سود تسهیلات است، گفت: در بخشنامه الزامات سود بانکی، تسهیلات را اعلام کرده‌ایم و انتظار بانک مرکزی این است که تحت تاثیر این اقدام نرخ تسهیلات هم پایین بیاید.

وی افزود: اولویت اول را تثبیت نرخ ۱۵ درصد برای سپرده‌ها و اقدام بعدی که شاید به فاصله یک ماه باشد این است که بانک‌ها ملزم شوند، گرچه ما از ابتدا نرخ ۱۸ درصد را اعلام کردیم، اما چون قیمت تمام شده تجهیز منابعی که بانک‌ها انجام دادند، بالاتر است هم زمان این کار را انجام ندادیم، بلکه در درجه اول در جهت قیمت تمام شده اقدام کردیم که به تدریج  منابعی که با نرخ‌های بالا بود بتوانند، سررسید و تبدیل به نرخ ۱۵ درصد شود و بتوانیم شاهد نزول نرخ  تسهیلات تحت تاثیر آن باشیم.

 رییس بانک مرکزی گفت: مسلم این است که با توجه به اهداف اقتصاد کلان،  افزایش رشد و تولید و رشد اقتصادی از اهداف دولت است  و این اقدام موثری است که می‌تواند، منجر به کاهش تجهیز منابع برای بنگاه‌های اقتصادی و فعالیت مثبت اقتصادی باشد.

وی با اشاره به طرح ۵۰ هزار میلیارد تومان گفت: با اولویت تامین نیازهای سرمایه در گردش، بنگاه‌های کوچک و متوسط و همچنین نوسازی خطوط تولید مواردی را در نظر گرفتیم که ان‌شاالله می‌تواند زمینه‌ای ایجاد کند که در سال ۹۶ که تولید نفت مانند سال گذشته نیست، بتوانیم در دیگر بخش‌های اقتصادی مانند صنعت معدن و امثالهم  فعالیت مناسب اقتصادی داشته باشیم .

سیف تاکید کرد: نرخ بازار بین بانکی ظرف یک ماه گذشته روند کاهشی خوبی داشت به طوری که از بالای ۲۱ درصدد به دامنه ۱۸ درصد رسیده‌ایم و می‌توانیم در آینده شاهد کاهش بیشتر هم باشیم.

سیف درباره وضعیت موسسه ثامن هم گفت: بحثی که قبلا انجام شده بود، الان در شرف اقدام است. موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد مشکل خاصی ندارند. منتها بنابر تصمیماتی که با بانک مرکزی هماهنگ بود، قرار شد موسسه کوثر، ثامن و مهر اقتصاد تجمیع شوند و تبدیل به یک بانک شوند که در شرف انجام است و باعث استحکام بیشتر می‌شود و سپرده‌گذاران هم منابع‌شان امنیت بیش‌تری پیدا می‌کند.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
سپرده گذاران ثامن
|
United States
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۱
0
0
نزدیک 3 ماه است سپرده گذاران ثامن از کار و زندگی افتاده اند و قادر به پرداخت پول اجاره و قسط و چک ها برگشتی نیستند .. و آقای سیف هنوزمشغول پروسه ادغام هستند.. چه اهمینی برای ایشان یا بقیه مدیران این موسسه دارد؟؟ مردم به درک اگر هر بلایی سر شان بیاید حق شان است به سیستم اعتماد کرده اند.. باید تاوانش را هم بدهند
سپرده گذار ارمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۱
0
0
۱- جناب آقای سیف
طبق بند ب ماده ۱۱وظایف بانک مرکزی .وظیفه بانک مرکزی کنترل ونظارت بر عملکرد بانک ها و موسسات اعتباری است .وجایی عنوان خود ساخته مجاز وغیر مجاز نیامده است واین ازابداعات شخص حضرتعالی برای فرار از سهل انگاری وعدم کنترل ونظارت است .و اطلاع رسانی جامع وکامل وشفاف به مردم درخصوص این موسسات بوده است
۲_این موسسات غیر مجاز به زعم ایشان همگی مجوز کار وفعالیت خود را از وزرات تعاون دولت قبل یا دولت های قبلی گرفتن و درحضور تمام نهادهای اجرایی .قانونگذاری .و نظارت و انتظامی و قضایی دربهترین نقاط هر شهر شعبه زدن وفعالیت زیرزمینی نداشتن .آیا جور عدم هماهنگی وزرات خانه ونهادهای دولتی را باید مردم پس بدهند ؟
۳_چرا ازسال ۹۲ودولت جدید و مدیریت ایشان جلو این موسسات گرفته نشد و عمدا گذاشتید,این موسسات به قول خودتان اینهمه چاق وفربه شود و شعبه های بیشماری بزنند بطوریکه ۲۵درصد نقدینگی کشور جذب این مو سسات شود .
آیا اگر درهمان سال ۹۲ جلو رشد قارچ گونه این موسسات گرفته می شد آیا ,الان ۷۰درصد مردم درگیر وضع موجود بودند ؟؟
۴_به بهانه برخورد و سامان دهی چرا به جای برخورد با سهامداران شناخته شده و نورچشمی وگردن کلفت .سپرده ها و سرمایه مردم را را که با هزار بدبختی ودرد ورنج سالها جمع اوری نموده اند را بلوکه کردید .آیا روش یا روش های بهتری نبود ؟؟
۵_چرا برخی ازاین موسسات بقول شما غیر مجاز مانند موسسه ثامن و یا موسسه مهر اقتصاد که مجوز تابلو بانک را ندارد از مابقی بدون مجوزها مستثنا کرده و به شدت از فعالیت وموجودیت انان دفاع می کنید .؟؟؟
آیا نوع فعالیت انان فرق می کند یا نام سهامداران آنها برایتان مهم است که میخواهید کوچکترین مشکلی برای آنان پیش نیایید ؟؟

آیا دریک اتوبان که دوماشین پراید و بنز بالای حد مجاز سرعت دارند راننده ماشین بنز مصونیت دارد ؟؟

۶_چرا همه نابسامانی های موجود را به چندتا صندوق وموسسه اعتباری ربط می دهید مگر همین الان از ۹۵درصد بانکها وموسسات مجازتان کدام یک به نرخ سود پرداختی به مشتریان وسود تسهیلات و وام طبق مصوبه بانک مرکزی و شورای پول واعتبار عمل می کنند و چرا اعتراف نمی کنید که صادقانه نمی توانیم بروی بانکها وموسسات مجاز هم کنترل کاملی داشته باشیم ؟
۷_آقای سیف با این همه مشکلات واحد تولیدی و رکود کسب وکار در کشور و فرسوده بودن ماشین الات وعدم رقابت دربهترین حالت تولید کنندگان زیر ۱۰ درصد سود نمی کنند وحتی ضرر هم می نمایند
به نظر شما برای قشر وسیعی از اقشار جامعه که مهارت وتوانایی راه انداختن کسب وکار و فعالیت تولیدی,را ندارند جهت کمک خرج و پرداخت اقساط بانکی دراین فشار مشکلات اقتصادی,پول خود را دربانک می گذارند کماکان بانک وموسسه بهترین جای سرمایه گذاری نیست ؟؟؟ و این جای تعجب دارد که دولت مردان ما هنوز نمیدانند علت های اصلی عدم کسب وکار فعالیت وجود چه باندها و مافیا هاو اشخاص حقیقی وحقوقی و فعالیت های انحصاری آنان و عدم سرمایه گذاری داخلی وخارجی و بی اعتمادی مردم به فعالیت سالم است که واقعا جای تاسف دارد .
مدیری دربالاترین هرمی نشسته و تمام عوامل و علل کاهش تولید وکسب کار را نمیداند,.

لطفا پیش از این با اعصاب وروان میلیونها سپرده گذار فریب خورده و زحمتکش بازی نکنید وباعث بدبینی مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی که ماحصل خون هزاران شهید است نشوید
؟؟؟؟؟؟
اوباما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۱
0
0
باز این سیف چه حقه ای را جور کرده که مال مردم را بخورد ننگ بر تو
محمدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۴
0
0
تا سقف وعده هاش عمل بشه شرخرها و نزولخورا پول مالباخته هارو میدن خدا خیرشون بده بازم بگین نزولخور ادم بدیه.. خخخخ
دانیال
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
0
0
هر روز یه حرف جدید ..... به خدا مردم مشکل دارن .... تا کی بخوایم منتظرباشیم که شما بخواید یه غلطی بکنین .... پول ما که گیره هر روزم که دارین سود و میاریو پایین .... چند وقت دیگه که پول آزاد شد دیگه هیچ کاری باهاش نمیشه بکنی ننگ بر سیف ....
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان