تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۳۰ آذر ۱۴۰۴

توقیف نفتکش پانامایی توسط آمریکا در نزدیکی ونزوئلا

نیروهای آمریکا روز شنبه یک نفتکش حامل نفت ونزوئلا را در آب‌های بین‌المللی توقیف کردند؛ اقدامی که فشارها بر کاراکاس را افزایش داده است. وزیر خارجه ونزوئلا اعلام کرد ایران پیشنهاد همکاری برای مقابله با اقدامات آمریکا ارائه کرده است.

توقیف نفتکش

ررویداد۲۴| آمریکا یک نفتکش پانامایی حامل نفت ونزوئلا را توقیف کرد؛ دومین مورد در ماه جاری. همزمان، وزیر خارجه ونزوئلا گفت ایران پیشنهاد همکاری برای مقابله با «دزدی دریایی» و «تروریسم بین‌المللی آمریکا» ارائه کرده است.

بر اساس گفته‌های یک مقام آمریکایی آشنا با این موضوع، نیرو‌های ایالات متحده روز شنبه یک کشتی را در سواحل ونزوئلا متوقف و توقیف کردند؛ اقدامی که هم‌زمان با تشدید فشار دولت ترامپ بر کاراکاس صورت گرفته است.

به گزارش «انتخاب» به نقل از سی ان ان، این دومین مورد شناخته‌شده در ماه جاری است که آمریکا یک کشتی را در نزدیکی ونزوئلا توقیف می‌کند و پس از آن رخ می‌دهد که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ این هفته از اعلام «محاصره» نفتکش‌های تحریم‌شده‌ای خبر داد که به این کشور رفت‌وآمد می‌کنند. ایالات متحده در ۱۰ دسامبر یک نفتکش بزرگ به نام «اسکیپر» را که به‌دلیل ارتباط با ایران تحت تحریم بود، توقیف کرده بود.

در حالی که دستور اخیر ترامپ نفتکش‌های تحریم‌شده را هدف قرار می‌داد، به گفته این مقام آمریکایی، کشتی‌ای که روز شنبه توقیف شد تحت تحریم‌های آمریکا قرار نداشت. خدمه این نفتکش نیز با توقیف آن مخالفتی نکردند.

به گفته این مقام، این کشتی یک نفتکش با پرچم پاناما بود که نفت ونزوئلا را حمل می‌کرد و مقصد نهایی آن آسیا بود.

عملیات روز شنبه به رهبری گارد ساحلی ایالات متحده و با پشتیبانی ارتش آمریکا انجام شد و این اقدام در آب‌های بین‌المللی صورت گرفت.

کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا ـ که گارد ساحلی زیرمجموعه وزارتخانه اوست ـ بعدازظهر شنبه ویدئویی هفت‌دقیقه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که نشان می‌داد یک بالگرد بالای نفتکش در حال پرواز است. او نوشت که این نفتکش در یک «عملیات پیش از سپیده‌دم» توسط گارد ساحلی و با حمایت وزارت دفاع توقیف شده و آخرین بار در ونزوئلا پهلو گرفته بود.

او گفت: «ایالات متحده به تعقیب جابه‌جایی غیرقانونی نفت تحریم‌شده‌ای که برای تأمین مالی نارکوتروریسم در منطقه استفاده می‌شود، ادامه خواهد داد.»

در همین حال، وزیر خارجه ونزوئلا روز شنبه اعلام کرد که ایران همکاری خود را برای مقابله با آنچه «اقدامات دزدی دریایی» و «تروریسم بین‌المللی» از سوی دولت آمریکا توصیف کرد، پیشنهاد داده است.

ایوان گیل، وزیر خارجه ونزوئلا، در تلگرام نوشت که در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود، عباس عراقچی، روابط دوجانبه و «تحولات اخیر در دریای کارائیب، به‌ویژه تهدیدها» و «سرقت کشتی‌های حامل نفت ونزوئلا» را بررسی کرده‌اند.

گیل گفت تهران «همبستگی کامل» خود را با ونزوئلا اعلام کرده و پیشنهاد همکاری «در همه زمینه‌ها» را برای مقابله با اقدامات آمریکا داده است؛ اقداماتی که به گفته او ناقض قوانین بین‌المللی هستند.

این توقیف‌ها، در کنار تهدید‌های ترامپ درباره حملات زمینی در خاک ونزوئلا، فشار بر کاراکاس را با هدف قرار دادن شریان اقتصادی این کشور افزایش داده است؛ شریانی که پیش‌تر نیز پس از اعمال تحریم‌های جدید علیه بخش نفت در اوایل سال جاری تحت فشار قرار گرفته بود.

ایالات متحده اکنون چندین ماه است که کارزار فشار علیه ونزوئلا را پیش می‌برد؛ کارزاری که شامل اعزام هزاران نیرو و یک ناوگروه هواپیمابر به دریای کارائیب، حملات به قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر و تهدید‌های مکرر علیه رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو بوده است.

ارتش آمریکا در حملاتی که ۲۹ قایق ادعایی حامل مواد مخدر را نابود کرده، ۱۰۴ نفر را کشته است. دولت ترامپ این اقدامات را تلاشی برای مقابله با جریان‌های غیرقانونی مواد مخدر و مهاجران از ونزوئلا معرفی کرده، اما این اقدامات همچنین نشان‌دهنده یک کارزار گسترده فشار علیه مادورو است؛ فردی که سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید، اشاره کرده که برکناری او هدف واقعی دولت است.

اعلام «محاصره» از سوی ترامپ در این هفته همچنین تمرکز رئیس‌جمهور بر نفت ونزوئلا را برجسته کرد؛ منبعی که او گفته در صورت برکناری مادورو، آمریکا باید به آن دسترسی داشته باشد. شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) کنترل صنعت نفت این کشور را در دست دارد. شرکت آمریکایی شورون مستقر در هیوستون تنها شرکت آمریکایی است که در ونزوئلا حفاری می‌کند و بر اساس یک معافیت تحریمی، درصدی از تولید خود را به PDVSA پرداخت می‌کند.

ونزوئلا بزرگ‌ترین ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد، اما به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی، با ظرفیتی بسیار کمتر از توان واقعی خود فعالیت می‌کند. بخش عمده‌ای از نفت این کشور به چین فروخته می‌شود.

ونزوئلا اوایل این هفته محاصره اعلام‌شده را محکوم کرد و آن را «تهدیدی بی‌پروا و جدی» خواند و اعلام کرد به دفاع از حاکمیت و منافع ملی خود ادامه خواهد داد.

دلسی رودریگز، معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا، روز شنبه در بیانیه‌ای گفت که این کشور «سرقت و ربایش یک کشتی خصوصی دیگر که در حال حمل نفت ونزوئلا بوده» را رد می‌کند و اعلام کرد که «تمام اقدامات لازم، از جمله گزارش این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد، دیگر سازمان‌های چندجانبه و دولت‌های جهان» را انجام خواهد داد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: نفتکش ، ونزوئلا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما