تاریخ انتشار: ۰۷:۲۰ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۵

نقد تند روزنامه جمهوری اسلامی به تهدیدکنندگان پزشکیان و روحانی؛ نه اخلاق می‌فهمید و نه سیاست

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی با انتقاد از تهدید یک روحانی علیه حسن روحانی با اشاره به ماجرای «استخر» و همچنین انتقاد یک استاد دانشگاه از دیدار مسعود پزشکیان با یک مقام خارجی در سفر هند، این دو رفتار را مغایر با جایگاه حوزه و دانشگاه دانست و نسبت به پیامد‌های تداوم چنین رویکرد‌هایی هشدار داد.
پزشکیان و روحانی

رویداد۲۴| روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از دو رویکرد اخیر در فضای سیاسی کشور، نوشت: نخست، تهدید یک روحانی علیه یکی از مسئولان سابق کشور با استفاده از عبارت «استخر» و دوم، اعتراض یک استاد دانشگاه به دیدار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، با یک مقام خارجی در سفر به هند.

این روزنامه در ابتدای یادداشت خود بر نقش حوزه و دانشگاه در فضای عمومی کشور تأکید کرده و نوشته است: «دانشگاه و حوزه علمیه، باید در تنویر افکار عمومی نقش محوری داشته باشند و همواره در مقابله با کج‌فهمی‌ها، کندذهنی‌ها و تحرکات ناشی از عدم درک مسائل، پیشرو باشند.»

روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه، بدون نام بردن از فرد مورد اشاره، درباره روحانی‌ای که یک مسئول سابق کشور را با اشاره به «استخر» تهدید کرده، نوشته است: «آن فرد حوزوی که با سوء‌استفاده از تریبون عمومی سخن از محاکمه فلان مسئول سابق کشور می‌گوید و برای تقویت و تحکیم این تهدید غیرمنطقی خود دچار خطای بزرگ تهدید به گرفتار کردن آن مسئول به «استخر» می‌شود، با این کار خود نشان می‌دهد حتی مقدماتی‌ترین مراحل رسیدن به جایگاه تنویر افکار عمومی را طی نکرده است.»

این روزنامه سپس با اشاره به گذشت نزدیک به یک دهه از ماجرای استخر، درباره استفاده از این عبارت به عنوان تهدید علیه یک فرد نوشت: «او بعد از نزدیک ۱۰ سال که از ماجرای «استخر» گذشته هنوز نفهمیده تهدید به قتل یک انسان به هر شیوه که باشد با هیچیک از معیار‌های دینی، قانونی و اخلاقی تناسبی ندارد و کسی که متوسل به چنین تهدیدی می‌شود ارزش کار خود را به پائین‌ترین سطح اقدامات جنائی تنزل می‌دهد.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «طبیعی است که مردم از یک عنصر حوزوی چنین انتظاری ندارند و در خوشبینانه‌ترین فرض، او را یک فرد فریب‌خورده و احساساتی می‌پندارند و برای اظهارنظرهایش هیچ ارزشی قائل نخواهند شد.»

روزنامه جمهوری اسلامی در عین حال تأکید کرده است که رفتار این فرد را نباید به کل حوزه علمیه تعمیم داد و نوشته است: «این ارزیابی فقط مربوط به همان شخصی است که اینگونه عمل می‌کند و ربطی به حوزه علمیه ندارد. حوزه علمیه مظهر قانون، تقوا، اخلاق و تعادل است و این قبیل رفتار‌ها را خارج از چارچوب متعارف خود می‌داند.»

انتقاد از اعتراض به دیدار پزشکیان در هند

بخش دیگر این یادداشت به یک استاد دانشگاه اختصاص دارد که به گفته روزنامه جمهوری اسلامی، از دیدار رئیس‌جمهور با یک مقام خارجی در سفر به هند انتقاد کرده است.

روزنامه جمهوری اسلامی درباره این فرد نوشته است: «آن فرد دانشگاهی هم که با سوء‌استفاده از تریبون عمومی به رئیس‌جمهور خرده می‌گیرد که چرا با فلان مقام خارجی در سفر هند دیدار کرده و سخنی گفته که می‌خواهد افقی برای تعامل مسالمت‌آمیز میان دو کشور در آینده بگشاید، او هم با سخنان خارج از ضابطه‌اش نشان داد که با معیار‌های حاکم بر محیط دانش و پژوهش نسبتی ندارد و به جای تکیه بر استدلال منطقی بر احساسات خارج از درایت تکیه کرده است.»

این روزنامه در ادامه، حق انتقاد از رئیس‌جمهور را به رسمیت شناخته، اما به نحوه بیان آن انتقاد کرده و نوشته است: «او حق دارد نظر انتقادی خود را با رعایت ادب و حفظ حرمت افراد مطرح کند ولی اینکه به رئیس‌جمهور بگوید شما با اجازه چه کسی چنین دیداری کرده‌اید و چنین سخنی گفته‌اید، چنین روشی با هیچ منطقی سازگاری ندارد.»

استناد به مذاکره با صدام

روزنامه جمهوری اسلامی برای توضیح دیدگاه خود درباره امکان مذاکره با طرف‌های خارجی، به مذاکرات ایران و عراق در سال‌های پایانی جنگ ایران و عراق اشاره کرده و نوشته است این فرد ممکن است از اقداماتی که در آن دوره انجام شده، اطلاع نداشته باشد.

در این بخش آمده است: «این شخص شاید نداند که در اواخر جنگ تحمیلی ۸ ساله، سران نظام جمهوری اسلامی افرادی در سطح وزیر را به بغداد اعزام کردند تا با صدام‌حسین که چند صد هزار نفر از مردم ما را به قتل رسانده و آنهمه جنایت علیه کشورمان کرده بود مذاکره کنند و از طرف عراق هم مقاماتی در سطح معاون رئیس‌جمهور را در تهران به حضور پذیرفتند و مذاکره و مکاتبه کردند تا به آزادی اسرا و صلح پیروزمندانه ایران منجر شد.»

این روزنامه در ادامه، این اقدامات را مربوط به دوره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای دانسته و نوشته است: «تمام این اقدامات در دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای و با نظارت آن رهبر شهید صورت گرفت.»

روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه، بار دیگر به انتقاد از ادبیات به‌کاررفته علیه رئیس‌جمهور پرداخته و آورده است: «شخصی که اکنون با آن لحن گستاخانه به رئیس‌جمهور اعتراض می‌کند، با این کار خود نشان می‌دهد از جنس محیط دانش و تحقیق نیست و طبعاً دانشگاه نیز این رفتار را خارج از چارچوب متعارف خود می‌داند.»

هشدار درباره «هرج و مرج فکری»

روزنامه جمهوری اسلامی در پایان یادداشت خود، برخورد حوزه و دانشگاه با رفتار‌هایی از این دست را خواستار شده و نسبت به ادامه آن هشدار داده است.

این روزنامه نوشته است: «با این قبیل کجروی‌ها اگر خود حوزه و دانشگاه برخورد کنند بهتر است ولی اگر این روش نامعقول و نامتعادل ادامه پیدا کند، جامعه به هرج و مرج فکری خطرناکی مبتلا خواهد شد که قطعاً به نفع دشمنان ایران است.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha