تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۴

ظریف: مدل توافق هسته‌ای ایران می‌تواند الگوی بحران‌های دیگر باشد

رویداد24- وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مدل توافق هسته ای ایران را می‌توان در بحران های دیگر نیز اعمال کرد.

محمدجواد ظریف در سخنرانی در موسسه اگمونت (موسسه مطالعات سیاسی وزارت خارجه بلژیک) در حضور ریندرز، وزیر امور خارجه بلژیک، رئیس هیأت امناء و مدیران کل موسسه اگمونت با بیان این که می‌خواهم در این جلسه بیشتر شنونده باشم زیرا مشکلات زیادی که داشته ایم از تکلم وحده بودن است افزود: توافق هسته ای یکی از موارد معدودی بود که دیپلماسی در آن موفق بود.

وی ادامه داد: چندین قطعنامه تحت فصل هفت برداشته شده و قطعنامه جدیدی بر اساس همکاری تصویب شد. این موضوع جدیدی در تاریخ شورای امنیت بود.

به گفته ظریف،‌ این یکی از موارد معدودی بود که دیپلماسی بر یک بحران فایق شد.

وی افزود: دلیل حل مساله هسته ای عوض کردن روشی بود که با آن خودمان را تعریف می‌کنیم.

ظریف گفت: در ابتدا ما معتقد بودیم برنامه هسته‌ای حق ما بود و بازرسی‌های بسیار توسط آژانس نشان داد که ما انحرافی نداشته ایم. در طرف دیگر کشورهایی بودند که فکر می‌کردند که ایران برنامه پنهانی دارد، طرف دیگر خواهان غنی سازی صفر بود.

ظریف در ادامه گفت که در این مدت اقتصاد ایران ضعیف شده و از طرف دیگر تعداد سانتریفیوژهای ایران بالا رفت.

به گفته ظریف اکنون وضعیت طوری شده است که غرب بهترین تضمین ها درباره صلح امیز بودن برنامه هسته ای ایران را در اختیاز دارد و از طرف دیگر تحریم های ایران نیز رفع شده است.

وی با اشاره به بحران‌های امنیتی و تروریستی که اروپا با آن مواجه است، تاکید کرد که نمی‌توان در صورتی که دیگران امنیت نداشته باشند انتظار داشته باشید که شما امنیت داشته باشید.

ظریف تصریح کرد: اعتقاد دارم که اگر بتوانیم مسائل مان را در منطقه بازتعریف کنیم نه بواسط حذف دیگران بلکه با گنجاندن آنها می‌توان به راه حل دست یافت.

وی گفت: ما باید بدانیم که این بحران ها تهدیدات و جالش های مشترک برای همه ما هستند، باید بحران ها را از یک چشم انداز جهانی نگاه کرد، به گونه ای که هر بحران بحرانی برای همه است.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه سخنرانی خود تاکید کرد که احتمالا روزانه مردم بیشتری در یمن نسبت به سوریه کشته می‌شوند. یک کشور منافع خود را نه در داشتن همسایگان دوست بلکه در حذف کردن آنها می‌داند.

ظریف گفت: اگر می‌خواهیم به مسله داعش و تروریسم خشونت آمیز بپردازیم باید مسائل را باز تعریف کنیم. بیش از هر چیز دیگری ما نیازمند یک راه حل جهانی برای متوقف کردن نفرت هستیم.

وی تاکید کرد: نمی‌توانیم تنها یک راه حل نظامی یا سیاسی داشته باشیم بلکه باید یک راه حل جامع جهانی باشد.

پس از پایان سخنرانی ظریف تعدادی از حاضرین سوالاتی را مطرح و ظریف به آنها پاسخ گفت. تعداد حاضرین در ابن جلسه قابل توجه بود.

موسسه اگمونت یک موسسه مطالعاتی مستقل در بلژیک است ولی عملاً وابسته به وزارت امور خارجه این کشور و محل آن نیز در مجموعه ساختمان‌های وزارت امور خارجه است.

رئیس فعلی آن مارک اوت است که در اوت 2014 به این سمت منصوب شد و در واقع مشاور وزیر امور خارجه محسوب می‌شود.

آختن، قائم مقام وزارت امور خارجه نیز معاون هیأت امنای این موسسه است.

اگمونت یکی از مراکز مهم برگزاری سمینارها و کنفرانس‌های مربوط به روابط بین‌الملل بوده و دارای تحلیل‌های تولید شده توسط حدود 30 کارشناس ارشد و محقق شاغل در این موسسه است.

این موسسه برای سخنرانی امروز وزیر امور خارجه کشورمان از چندی قبل اطلاعیه‌ای را در سایت خود قرار داد و چون در فاصله بیش از یک هفته به زمان سخنرانی تعداد ثبت نام کنندگان به 270 نفر رسید با توجه به عدم گنجایش سالن روند ثبت‌ نام را متوقف کرد.


منبع: ایسنا
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان