تاریخ انتشار: ۰۶:۵۶ - ۰۷ مهر ۱۴۰۵
در رویداد۲۴ بخوانید؛

تازه‌ترین خبر‌های جنگ | ترامپ هرگونه پیشنهاد به ایران را تکذیب کرد | بقائی: گمانه‌زنی‌های درباره جزئیات گفت وگو با میانجی‌ قطری درست نیست

از آتش بس میان ایران و آمریکا ۱۷۵ روز گذشته و مناقشه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحولات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بامداد سه‌شنبه هرگونه آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران یا کاهش تحریم‌ها را تکذیب کرد.
جنگ ایران و آمریکا

رویداد۲۴| آخرین خبر‌های مربوط به جنگ ایران و آمریکا و تحولات منطقه را اینجا بخوانید:

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۸:۱۰
ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد

 ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت در بحبوحه تنش‌های جاری در منطقه، برای جایگزینی ناو یو اس اس جورج واشنگتن که از قبل در منطقه حضور دارد، عازم منطقه غرب آسیا می‌شود.

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۷:۵۰
ادعای روبیو: آنچه آخر هفته در انگلیس اتفاق افتاد، یک تهدید بسیار جدی از سوی ایران بود/ما در آستانه دیدن یک کره شمالی در خاورمیانه بودیم

«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه از تهدید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر هدف قرار دادن منافع این کشور در سراسر جهان شدیداً ابراز نگرانی کرد.

به روایت فارس، روبیو در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» گفت: «ایران تهدید کرده است که به منافع ما در سراسر جهان حمله خواهد کرد و ما این تهدیدها را بسیار جدی می‌گیریم».

وی در این‌باره توضیح داد: «اگر منافع آمریکا مورد حمله قرار گیرد، پیامدهایی خواهد داشت. آنچه آخر هفته در انگلیس اتفاق افتاد، یک تهدید بسیار جدی بود».

این مقام آمریکایی با ادعای اینکه ایران به دنبال دستیابی به تعداد زیادی پهپاد، موشک و سلاح‌های متعارف بود، اظهار داشت:‌ «ایران می‌خواست از زرادخانه خود برای تهدید منطقه و نیروهای ما استفاده کند و سپس به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت کند».

روبیو در ادامه ادعاهای موهوم خود گفت: «ما در آستانه دیدن یک کره شمالی در خاورمیانه بودیم و رئیس جمهور [آمریکا دونالد] ترامپ از این امر جلوگیری کرد. مشکل، خود کشور ایران نیست، بلکه رژیم حاکم بر آن است».

وی با ادعای اینکه تنگه هرمز اکنون باز است، مدعی شد: «جریان نفت از طریق آن به سطح قبل از درگیری نزدیک می‌شود. اگر ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد، می‌تواند تنگه هرمز را کنترل کرده و هزینه‌های ترانزیت را اعمال کند».

وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: «اقتصاد ایران اکنون با وضعیت فاجعه‌باری روبه‌رو است و به سرعت در حال وخامت است. ایران از منابع مالی خود برای تأمین مالی تروریسم و ​توطئه‌های تروریستی در سراسر جهان استفاده می‌کند».
روبیو ادعاهای خود را اینگونه ادامه داد: «اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت که می‌توانست با آن همسایگان خود و جهان را تهدید کند، هیچکس نمی‌توانست کاری درمورد تنگه هرمز انجام دهد».

وی همچنین افزود: «افرادی مانند آنها هرگز نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند زیرا از آن برای باج‌گیری از جهان و کشتن مردم استفاده خواهند کرد. این یک ریسک غیرقابل قبول است».

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۷:۲۸
بقائی: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره جزئیات گفت وگوها با میانجی‌ قطری نادرست است

اسماعیل بقائی روز دوشنبه ششم مهر ۱۴۰۵ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا و در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌های منتشره راجع به مذاکرات ایران - آمریکا گفت: بعد از ظهر امروز(دوشبه) در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، دیداری با هیات نمایندگی قطر انجام شد و طی آن ضمن رایزنی درباره آخرین تحولات منطقه، نقطه‌نظرات و ارزیابی میانجی قطری دریافت شد.

وی تصریح کرد: هیات نمایندگی کشورمان ملاحظات خود را به میانجی قطری منعکس و تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران همانطور که همواره با حسن نیت در روندهای دیپلماتیک مشارکت داشته است در دفاع از منافع عالیه ملت ایران در برابر هرگونه زیاده‌خواهی و تعرض نیز قاطع و ثابت‌قدم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد هیچ گفت وگویی درباره جزئیات موضوعات صورت نگرفت و همه گزارش‌های رسانه‌ای در این خصوص صرفا گمانه‌زنی‌هایی است که هیچ مبنای واقعی ندارد.

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۶:۵۸
ترامپ هرگونه پیشنهاد به ایران را تکذیب کرد

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بامداد سه‌شنبه هرگونه آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران یا کاهش تحریم‌ها را تکذیب کرد.

ترامپ در «تروث سوشال» نوشت: «آکسیوس به تازگی گزارشی منتشر کرده مبنی بر اینکه "ترامپ" به ایران پیشنهاد کاهش تحریم‌ها و رفع مسدودی دارایی‌ها را داده است. این صحت ندارد. من به آنها هیچ پیشنهادی ندادم!»

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۶:۵۴
روبیو: تهدید ایران را جدی می‌گیریم

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد:
*ما این تهدیدها را بسیار جدی می‌گیریم.

*اگر به منافع آمریکا حمله شود، عواقبی در پی خواهد داشت.

*آنچه آخر هفته در بریتانیا اتفاق افتاد، یک تهدید بسیار جدی بود.

*ایران به دنبال دستیابی به تعداد زیادی پهپاد، موشک و سلاح‌های متعارف بود.

*ایران می‌خواست از زرادخانه خود برای تهدید منطقه و نیروهای ما استفاده کند و سپس به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت کند.

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۶:۴۴
پیشنهاد جدید ایران شامل تعهد هسته‌ای در مرحله نخست نیست

 نورالدین الدغیر، خبرنگار الجزیره در تهران اعلام کرد پیشنهاد جدید ایران در مذاکرات با آمریکا در مرحله اول شامل هیچ تعهد هسته‌ای نیست و این پرونده پس از اجرای این مرحله مطرح می‌شود. به گفته او، اختلاف اصلی طرفین بر سر ترتیب اقدامات و کنار گذاشتن اهرم‌های فشار است. میانجی‌ها در تلاش‌اند فرمولی برای اجرای متقابل تعهدات بیابند تا هیچ‌کدام از طرف‌ها ناچار به اقدام یک‌جانبه نشوند.

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۶:۲۸
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی: پیش از هر مذاکره‌ای، آمریکا باید شروط ایران را بپذیرد

 مقتدایی، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی:: اکنون نباید عقربه‌های زمان را به عقب برگردانیم. موضوع هسته‌ای دیگر در کانون یا محور مذاکره نیست، بلکه اکنون تنگه هرمز در محور و کانون قرار دارد. در برابر فشار آمریکایی‌ها هیچ‌گاه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۶:۱۳
سردار صفوی: آمریکا دیگر به منطقه بازنمی‌گردد

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا:
*کشورهای حاشیه خلیج فارس بدانند آمریکا دیگر به منطقه بازنمی‌گردد.

*ما سال‌هاست دست دوستی دراز کرده‌ایم.

*روسیه و چین دست‌کم حمایت‌های سیاسی و رسانه‌ای از ایران داشته‌اند.

*با کمال صراحت و صداقت می‌گویم آمریکایی‌ها و نتانیاهو در نابودی و تسلیم ایران شکست خوردند.

۱۴۰۵/۰۷/۰۷ - ۰۵:۵۱
پاسخ نهایی آمریکا تا سه شنبه

عراقچی:

امروز (دوشنبه) یکی از واسطه های قطری دیدار مجددی با ما داشت، بحث هایی را انجام دادیم . روی ایده هایی صحبت کرد و اینکه چگونه می شود برای تحقق شروط ایران راهگشایی کرد و چگونه این شروط را محقق کرد.

ایده هایی داشتند و بحثی را داشتیم که باز با طرف آمریکایی هم مطرح خواهند کرد و بعد پاسخ نهایی طرف آمریکایی پس از آن به ما منتقل می شود که امیدوارم تا فردا (سه شنبه) این کار انجام شود.

من چند ساعت دیگر به سمت تهران پرواز می کنم و پاسخ را قطری ها هر موقع که داشته باشند، می دانند که چگونه به دست ما برسند.

این ارتباطات و پیام هایی که میانجیگران قطری و پاکستانی رد و بدل می کردند، همیشه بوده، الان با توجه به طرحی که ایران ارائه داد، شکل جدی تری به خودش گرفته است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha